Wie zijn spaargeld opnieuw wilt laten renderen zonder grote risico’s komt al snel bij vastgoed uit. De spaarrente is laag en de beurs gaat alle kanten op. Vastgoed is al jaren een belegging die stabiele opbrengsten biedt maar die, in zijn klassieke vorm, veel werk en zorgen met zich meebrengt. Huurders zoeken, herstellingen, wanbetalingen opvolgen,… de lijst is lang. Dat is exact de reden waarom beleggers die daar geen zin in hebben, een hotelkamer kopen als investering. De hotelkamers in ons aanbod worden uitgebaat door sterke merken als Radisson Blu, Ibis en Mercure. Zij dragen zorg voor je belegging terwijl jij van de inkomsten geniet. Bekommernissen over wanbetalers, leegstand en administratie zijn dus niet aan de orde. Maar hotelvastgoed heeft nog meer voordelen:

Meer rendement dan spaarrekening

Met een inflatie van 5,6 % is elke € 100 op je spaarrekening slechts € 94,40 euro waard. Door je spaargeld letterlijk te laten wegkwijnen op je spaarrekening verlies je dus een hoop geld. Investeerders met vastgoed in hun beleggingsportefeuille hebben daar bijzonder weinig last van. Dankzij de jaarlijkse indexatie genieten zij momenteel ten volle van hun inflatiebestendige investering(en).

Ga vooral op zoek naar een hotelinvestering waarbij je een percentage ontvangt van alle opbrengsten. Als je kamer dan toevallig een periode leegstaat, omwille van onderhoud bijvoorbeeld, is dat geen enkel probleem want jij ontvangt sowieso opbrengsten. Bovendien zorgen zaken als de vergaderzalen, het restaurant, de bar, het zwembad en de wellness ook voor extra geld in het laatje.

 

Radisson Residences Spa

Het Radisson Blu Balmoral hotel vormt een elegante aanblik voor iedereen die Spa, de parel van de Ardennen, binnenrijdt. Dit hotel krijgt binnenkort nog een extra troef dankzij de aanbouw van “Radisson Residences”. 

Lees JE IN

Radisson Luik

Midden in het stadscentrum van Luik, mikken we met dit project voornamelijk op een zakelijk publiek. De vierde grootste stad van België is voorlopig nog niet klaar met groeien.

Let op: laatste 3 kamers te koop!

Lees JE IN

Fiscale voordelen

Bij de aankoop van een hotelkamer koop je de kamer in volle eigendom en de grond op erfpacht. Een constructie die je veel geld bespaart. Je betaalt nog steeds 21% btw en 12% registratierechten op de kamer, maar slechts 2% registratierechten op de canon (de waarde van het erfpachtrecht). Een grote besparing in vergelijking met 12% registratierechten op de aankoopprijs van de grond die aanzienlijk veel hoger ligt dan de canon. Uiteraard spaar je daarmee ook het aankoopbedrag zelf uit. Geld dat je weer kan gebruiken voor een andere investering bijvoorbeeld.

Combinatie opbrengsten en tweede verblijf

Geld is niet alles natuurlijk. Als jij naast extra opbrengsten ook op zoek bent naar een tweede verblijf of kan je gewoon niet kiezen tussen de twee? Dan is hotelvastgoed de ideale oplossing voor dat dilemma. Vaak krijg je bij een investering in een hotelproject ook de mogelijkheid om een bepaald aantal nachten zelf van je hotelkamer te genieten. Zo bieden wij altijd 30 nachten eigen gebruik per jaar aan.

Hotelkamers doorverkopen kan altijd

Onbekend maakt onbemind, vaak door de vele misvattingen die de ronde doen. Zo zou je hotelvastgoed niet kunnen of mogen verkopen voor een bepaalde termijn. Bij Unibricks kan je als eigenaar ten allen tijde, je eigendom verkopen. Of dat verstandig is, is weer iets anders. Met vastgoed moet je namelijk altijd uitgaan van de lange termijn. Als je te snel terug verkoopt is de kans groot dat je jezelf in de vingers snijdt. Door de hoge kosten bij de start van je investering en het feit dat meerwaarde tijd nodig heeft, wacht je best een poosje vooraleer je terug verkoopt. Verkoop je toch binnen de 5 jaar na de aankoop, dan moet je rekening houden met een meerwaardebelasting van 16,5%. Na 5 jaar is de verkoop vrijgesteld van die belasting.

Onze klanten over hun ervaringen met hotelvastgoed

herman-staels-ervaringen-investeren-hotelvastgoed
Herman Staels over zijn ervaringen met investeren in hotelvastgoed

Ik vind vastgoed nog altijd de beste manier om extra opbrengsten te genereren. Bij opbrengsten denk ik automatisch aan vastgoed.

Bekijk de video
ervaringen-investering-hotelvastgoed
Jan Dreesen over zijn ervaringen met investeren in hotelvastgoed

Bij klassiek vastgoed heb je het onderhoud, de reparaties, ... Met deze investering hoef ik niets te doen en kan ik zelf komen genieten.

Bekijk de video
Francois-Florizoone-ervaringen-investeren-hotelvastgoed
François over zijn ervaringen met investeren in hotelvastgoed

We wilden een goede investering waar we ook zelf van konden genieten en dan was Wallonië ideaal. We gaan af en toe ook eens met de kleinkinderen. Die kunnen dan genieten van het zwembad in het hotel.

Bekijk de video
Ontdek meer

Hotelvastgoed voor successieplanning

Erven is een kostelijke aangelegenheid voor begunstigden. Met een beetje voorbereiding kan je veel kosten besparen. Dat heet dan successieplanning. Hotelvastgoed leent zich daar uitstekend toe dankzij de mogelijkheid om de aankoop te splitsen in vruchtgebruik en naakte eigendom. Ouders met het vruchtgebruik, innen bij leven de opbrengsten terwijl de eigenaars van de naakte eigendom (vaak de kinderen) automatisch het vruchtgebruik krijgen in het spijtige geval van hun overlijden. Vaak wordt een gesplitste aankoop voorafgegaan door een schenking. Hou in dat geval wel rekening met de schenkbelasting. Hoewel schenken een stuk goedkoper is dan erven zijn het nog steeds tarieven om rekening mee te houden.

Diversifiëren van vastgoedportefeuille

Eén van de belangrijkste regels voor alle vormen van beleggingen ken je eigenlijk al: leg niet al je eieren in één mand of, niet op één paard wedden. Wijsheden die niet voor niets al ettelijke generaties meegaan. Je vastgoed- of beleggingsportefeuille differentiëren is belangrijk om het risico te spreiden en dat kan op verschillende manieren:

1. Naar doelgroep

Als je wilt diversifiëren naar doelgroep kan dat bijvoorbeeld door zowel vastgoed in een lagere prijsklasse als het duurdere segment in je portefeuille op te nemen. Of vastgoed voor studenten, toeristen en 65-plussers. Als een bepaald segment tijdelijk stagneert, vangen de anderen dat op.

2. Naar regio

Hetzelfde zou je kunnen doen door in verschillende regio’s te investeren. Bijvoorbeeld door vastgoed aan zee, in Brussel en in de Ardennen te combineren. Vastgoed aan zee is heel seizoensgebonden, terwijl vastgoed in de Ardennen het hele jaar door voor inkomsten zorgt.

3. Naar type

Dit hangt een beetje samen met de segmentatie naar doelgroep. Een vastgoedportefeuille met zowel studentenkoten, assistentiewoningen, hotelvastgoed en klassiek vastgoed is een solide portefeuille. Hoe je persoonlijke mix eruit ziet, hangt af van je budget en je doelen. Heb je bijvoorbeeld binnenkort studerende kinderen? Dan leg jij misschien de nadruk op studentenvastgoed. Ben jij juist heel erg thuis in toerisme en wil je graag goedkoop een weekendje weg naar diverse locaties dan leg je het accent wellicht eerder op hotelvastgoed.

Radisson Residences Spa

Het Radisson Blu Balmoral hotel vormt een elegante aanblik voor iedereen die Spa, de parel van de Ardennen, binnenrijdt. Dit hotel krijgt binnenkort nog een extra troef dankzij de aanbouw van “Radisson Residences”. 

Lees JE IN

Radisson Luik

Midden in het stadscentrum van Luik, mikken we met dit project voornamelijk op een zakelijk publiek. De vierde grootste stad van België is voorlopig nog niet klaar met groeien.

Let op: laatste 3 kamers te koop!

Lees JE IN