Hoe kan u uw levensstandaard behouden eens u op pensioen bent? Kent u uw levensstandaard eigenlijk? Hoeveel kapitaal zal u nodig hebben om dit te bereiken? Hoe kan u ervoor zorgen dat uw vermogen niet wegsmelt? Dat u een stabiel passief inkomen heeft zodat u kan genieten elke dag zonder veel zorgen?

Er zijn vele manieren om een passief inkomen te voorzien voor later, en dit inkomen te behouden en te beveiligen voor allerhande risico’s.

Uiteraard heeft u uw wettelijk pensioen. Voor vele mensen is dit echter niet voldoende. Vandaar dat men aanvullend pensioen zal opbouwen met pensioensparen, langetermijnsparen, vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen, individuele pensioentoezegging voor vennootschappen, groepsverzekeringen en ga zo maar verder.

Een opbrengsteigendom kan hier zeker niet ontbreken! Door vastgoed op te nemen in je pensioenplan, pluk niet alleen jij daar de vruchten van maar ook je kinderen en misschien zelfs kleinkinderen. Het is stabiel, waardevast en levert maandelijks een stevige aanvulling op je pensioen op.

Dat niet alleen, kies je voor exploitatievastgoed zoals wij die aanbieden, dan ben je zelfs beschermd tegen wanbetalers en eventuele schade.

Wil je meer weten over hoe je zorgeloos kan genieten van je pensioen? Laat u bijstaan door één van onze adviseurs!

Vul het contactformulier in voor advies op maat en maak een afspraak. Ter voorbereiding van de afspraak kan je alvast ons gratis e-book boordevol tips om je pensioen uit te breiden downloaden. 

 

Vraag hier voor advies op maat

Vastgoedinvestering,Investissement,Argent,Geld,Immobilier,Vastgoed,Unibricks

Meer pensioen dankzij investeringsvastgoed

We kijken er met z’n allen naar uit (de ene al wat meer dan de ander), maar als je pensioen dan eindelijk aanbreekt zakt je inkomen wel behoorlijk terug. Als je tijdens die periode je huidige levensstandaard wilt behouden om al die toffe pensioenplannen waar te maken, moet je nu al een aantal maatregelen nemen. Investeringsvastgoed kan je daarbij helpen. Het is echter altijd belangrijk dat je je eerst goed informeert.

Wat is investeringsvastgoed en hoe werkt het?

Investeringsvastgoed zijn alle vastgoed aankopen die je om inkomsten te genereren uit de verhuur en op langere termijn, de meerwaarde. Dat kan een huis die je koopt om te verhuren, maar ook kantoorgebouwen, appartementen, hotelvastgoed, studentenkoten, assistentiewoningen, …  Dat heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere beleggingen, zoals potentieel hogere opbrengsten. Bovendien zijn de meeste mensen al een beetje vertrouwd met vastgoed waardoor de drempel lager ligt. 

Waarom vastgoed toevoegen aan je pensioenplan?

Eigenlijk is investeringsvastgoed altijd een mooie aanvulling op je inkomsten. Maar zeker als je al andere maatregelen hebt genomen, zoals bijvoorbeeld beleggingen. Dan is het een goed idee om het risico te spreiden door ook vastgoed in je financiële pensioenplan op te nemen. De huurinkomsten zorgen voor een regelmatige inkomstenstroom en een prettige aanvulling op je pensioen. Verlies daarbij niet uit het oog dat investeringsvastgoed een langetermijninvestering is en dat meerwaarde tijd vraagt. Daar tegenover staat dat die periode minder opvolging vraagt dan beleggen in aandelen.

Risico’s en beperkingen

Net als elke belegging, is investeringsvastgoed ook niet helemaal vrij van risico’s en beperkingen. Zo is er de onzekerheid over de opbrengsten (tenzij je voor vastgoed met gegarandeerde opbrengsten kiest), het feit dat het om een lange termijn investering gaat en het hoge budget. Neem dit dus zeker mee in je overweging.

Unibricks,Zorgeloos,Vastgoed,Investering,Website

Het juiste vastgoed kiezen

Als je besluit om investeringsvastgoed in je pensioenportfolio op te nemen, zijn er een aantal stappen die je moet overlopen:

  • Bepaal je investeringsdoelstellingen:
    • Investeer je enkel en alleen om je pensioen te verhogen, of wil je er ook zelf gebruik van maken.
    • Misschien speelt het nageslacht ook een rol in die beslissing en overweeg je een schenking onroerend goed?
  • Bepaal je risicotolerantie: Ook in vastgoed bestaan er verschillende risico gradaties. Hoe lager het risico, hoe lager het rendement. Maar dan krijg je wel gemoedsrust en zekerheid van je inkomsten in de plaats. Hoe groter het risico, hoe groter het potentiële rendement.
  • Vraag advies: Een vastgoedinvestering is een grote beslissing. Vraag vooraf dus zeker professioneel advies op maat van je persoonlijke situatie. Ook onze adviseurs kunnen je daarbij helpen.
  • Bekijk de verschillende investeringsmogelijkheden: Er zijn verschillende soorten vastgoed waar je in kan beleggen, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Bij hotelvastgoed krijg je doorgaans bijvoorbeeld ook een bepaald aantal nachten eigen gebruik. Studentenvastgoed is dan weer ideaal als je binnenkort een zoon of dochter hebt die gaat studeren. Zo spaar je de kosten van een kot uit en na zijn/haar studie kan je je kot aan andere studenten verhuren.
  • Maak een weloverwogen beslissing na je onderzoek.