Terug naar overzicht

François over zijn ervaringen met investeren in hotelvastgoed

Investeerder François Florizoone praat over zijn ervaringen met zijn investering in hotelvastgoed.

Francois-Florizoone-ervaringen-investeren-hotelvastgoed

Waarom koos je voor Mercure Han-sur-Lesse als vastgoedinvestering?

Omwille van diverse redenen. Eerst en vooral zochten we naar een investering in vastgoed omdat ons beleggingsprofiel aan de voorzichtige kant is. Aandelen waren dus geen optie voor ons. Spaarboekjes zeker niet, dan verlies je geld. Wij zijn online op Unibricks gestoten en zagen dat die verschillende projecten had. Wij wilden vooral diversiteit in onze vastgoedbeleggingen en het was de eerste keer dat we een project zagen met een hotelkamer. Daarom besloten we om contact op te nemen met Unibricks.

We hebben een eerste bezoek gedaan met de adviseur en het project beviel ons meteen. Het is een nieuwbouwproject en dat vonden we belangrijk, we wilden niet investeren in “oud” vastgoed. Wat de ligging betreft geloofden we in de toeristische troeven van de streek.

Het was liefde op het eerste zicht. Wij zochten specifiek naar een hotelkamer en liever niets grootschalig. Mercure Han-sur-Lesse is een hotel met een 100-tal kamers en het is gezellig ingericht. Een zeer warm interieur, met mooie kamers. We konden onze checklist volledig afvinken. Dit project had alles wat we zochten.

Waarom investeerde je juist in Wallonië?

Zelf ben ik een Oostendenaar. We kennen de kust dus al goed. We wilden een goede investering waar we ook zelf van konden genieten en dan was Wallonië ideaal. Mercure Han-sur-Lesse bood ons beiden.

We gaan twee tot drie keer per jaar een weekendje naar Han-sur-Lesse. We gaan af en toe ook eens met de kleinkinderen. Die kunnen dan genieten van het zwembad in het hotel. Wat ook prachtig is, is het wildpark dat er vlakbij ligt. Je kan er hele mooie wandelingen doen. Daarnaast zijn er nog veel mooie toeristische attracties in de buurt. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de (groot)ouders.

Wij kunnen ook genieten van de Ardeense gastronomie, vooral tijdens het wildseizoen. Er zijn een aantal zeer goede restaurants, nog los van het restaurant in het hotel zelf. Als je wilt genieten van een lekker gastronomisch menu aan een schappelijke prijs, is er maar één adres en dat is restaurant Merlesse!

Hoe verliep het contact met de adviseur?

Wat ons vooral aanstond was de eerlijkheid, geen valse beloften. Als je investeert in hotelkamers moet je weten dat je niet de grote winsten gaat maken. Geen winsten van 10 – 12% zoals bij aandelen, maar ook niet de verliezen van 10-12%. Je moet realistisch zijn in de opbrengsten die je mag verwachten. Onze adviseur was daar altijd zeer correct in. Hij heeft ons op een professionele manier de voordelen en de nadelen van zo’n investering uitgelegd. Inmiddels ben ik ook lid van het audit comité, waarbij we inbreng krijgen en suggesties kunnen doen. De communicatie is zeer transparant.

Zou je anderen adviseren om te investeren bij Unibricks?

Ja, omwille van de eerlijkheid en de transparantie, maar ook de prijs-kwaliteit. Je krijgt waar voor je geld. Als je investeert in vastgoed, investeer je op lange termijn. Je moet er het juiste profiel voor hebben. Hotelvastgoed biedt geen gegarandeerde opbrengsten (tenzij anders aangegeven). Je moet weten dat dat het ene jaar eens wat meer kan zijn en het andere wat minder.

Ook de service is zeer goed. We hebben momenteel een probleem met de recuperatie van de BTW en Unibricks biedt ons daarbij alle hulp. Als klant heb je toegang tot een platvorm waar je alle documenten kan terugvinden. Het is tevens ook een goed kanaal om te communiceren met het bedrijf.

Radisson Residences Spa

Het Radisson Blu Balmoral hotel vormt een elegante aanblik voor iedereen die Spa, de parel van de Ardennen, binnenrijdt. Dit hotel krijgt binnenkort nog een extra troef dankzij de aanbouw van “Radisson Residences”. 

Lees JE IN
We wilden een goede investering waar we ook zelf van konden genieten en dan was Wallonië ideaal. We gaan af en toe ook eens met de kleinkinderen. Die kunnen dan genieten van het zwembad in het hotel.
Terug naar overzicht

Geïnteresseerd?
Laten we afspreken.

Liever eerst eens telefoneren om elkaar beter te leren kennen?

Graag! +32 (0)9 394 39 90