Harelbeke pensioenflats gemeenschappelijke ruimte dak
Pensioenflats-harelbeke-gevel
Pensioenflats-Harelbeke-achterkant-leie
Pensioenflats - Lanceringspromotie

Pensioenflats Harelbeke

Vanaf € 200.000
Harelbeke

Wat is een pensioenflat en wat is het verschil met een assistentiewoning?

Een pensioenflat is een betaalbare woonoplossing op maat van “de moderne 65-plusser”. De services zijn hetzelfde als die van een assistentiewoning maar je betaalt enkel voor de zorg die je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Een ander verschil is dat deze moderne appartementen ontworpen werden met het oog op gezelligheid en functionaliteit.

Waarom kopen als investering?

  • Verwachte bezetting van 97%* (Bron: zorgnet Icuro)
  • Verhuurservice – alles wordt voor jou geregeld
  • Keuze tussen variabel of gewaarborgd rendement
  • Groot tekort aan assistentiewoningen in Harelbeke
  • Verlaagd BTW-tarief van 12%

*Bron: Resultaten Enquete 2016, Zorgnet Icuro. Het verleden is geen garantie voor de toekomst

Ik ontvang graag een brochure van dit investeringsproject

Pensioenflat op maat

In Nestia d’Or Harelbeke vind je een flexibele thuis die zich aanpast aan de behoeften van de bewoner, niet andersom. Dit zijn pensioenflats op maat van de moderne 65-plusser met de nadruk op huiselijkheid en beleving. Er zijn geen drempels of andere obstakels, wel brede deuren en gangen en een ruime inloopdouche. Op die manier blijven de flats ten allen tijde voor iedereen toegankelijk.

Een groeimarkt in Harelbeke

Maar waarom Harelbeke? De dubbele vergrijzing zorgt voor een stijging in de vraag naar woningen die aangepast zijn aan de noden en wensen van de 65-plusser. De afgelopen tien jaar steeg het aantal inwoners boven de 65 jaar met 18%. Die groeitrend zal de komende jaren nog sneller doorzetten en blijven groeien tot maar liefst 25% in 2060. In Harelbeke is nu al 26% van de bevolking ouder dan 65 jaar. Hiernaast kan je duidelijk zien dat de vergrijzing sneller stijgt in het westen van ons land in vergelijking met de rest. Harelbeke is dus een groeimarkt op vlak van pensioenflats.

De wachttijd bij het OCMW voor een sociale assistentiewoning is nu één jaar. Mensen die op zoek zijn naar een assistentiewoning om te huren kunnen zich hier al registreren. We nemen 6 maanden voor opening contact op, zo kan jij kan als eerste jouw appartement kiezen.

 

Een investering met een verwachte bezetting van 97%

Bron: Zorgnet Icuro

Meer ruimte, minder onderhoud

Verhuizen naar een appartement betekent vaak dat je aan ruimte moet inboeten. Dat is ook wenselijk, want al die ruimte moet ook worden onderhouden en schoongemaakt. In deze pensioenflats lever je geen ruimte in, wél onderhoud. Die grote familiefeesten op je verjaardag kan je gewoon thuis blijven vieren zoals je dat gewoon bent want er is genoeg ruimte voor alle kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en een grote taart in de lounge op de bovenste verdieping, met een zithoek, lange tafel en groot terras!

 

Harelbeke als toplocatie

Pensioenflats Nestia d’Or ligt op een prachtige locatie in het centrum zodat alles binnen handbereik van de bewoners ligt. Een afgelegen huis tussen de velden met boerderijdieren als enige vorm van gezelschap klinkt heel aantrekkelijk, maar in de praktijk wil je geen uur op pad als je zin hebt in verse croissants op zondagochtend. Dankzij de ambachtelijke bakker voor de deur is je brood altijd kraakvers en een terrasje doen is veel leuker als je er gewoon heen kan wandelen. Met een bushalte in dezelfde straat en het treinstation op minder dan 10 minuten wandelen, is de verbinding uitstekend als je toch eens verder van huis moet zijn.

Pensioenflats-Harelbeke-Voorkant
Assistentiewoning-harelbeke-kaart
Eenzaamheid-bij-ouderen-pensioenflats-Harelbeke

Waarom zal je pensioenflat vlot verhuren?

Het gevoel van eenzaamheid neemt toe naarmate je ouder wordt. Zo is er bijna een verdubbeling gemeten de voorbije jaren, bij de 80-plussers zijn de cijfers zelfs nog prangender. Uit onderzoek blijkt dat er een duidelijk verband is met de afname van de mobiliteit. Toch vindt de helft van de gepensioneerden het belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en een actieve rol te spelen in de maatschappij.

Vele gepensioneerden kiezen bewust voor dit concept en wachten niet tot het moment dat ze zich eenzaam voelen. Zit jij op jouw 70ste alleen thuis met veel zorgen aan je hoofd of ben je actief en onder vrienden?

Pensioenflats-Harelbeke-warmtenet
assistentiewoning-harelbeke-woonkamer

Als investering en/of eigen gebruik

Of je er nu voor kiest om te investeren om er zelf te wonen of voor de huuropbrengsten, de uitbating ligt in onze ervaren handen. Jij hebt hoe dan ook een zorg minder aan je hoofd.

Ook het zoeken naar nieuwe huurders kan je aan ons overlaten. Wij weten als geen ander dat mensen vooral op zoek zijn naar een plek die hen een zorgeloze woonervaring en een instant thuisgevoel bezorgt.  Laat de onderhoudstaken, het papierwerk en de zoektocht naar huurders aan ons over en kies voor een zorgeloze investering.

Democratische huurprijzen voor een hoge bezetting

Pensioenflats worden zowel met leegstand als met wachtlijsten geassocieerd. Hoe tegenstrijdig ze ook klinken, beide beweringen zijn juist. Sociale assistentiewoningen zijn zodaning populair dat de wachtlijsten behoorlijk lang oplopen. Bij private organisaties daarentegen zien we leegstand. De oorzaak van leegstand bij assistentiewoningen is vaak een slechte locatie of een veel te hoge huurprijs. Die hoge bedragen omvatten niet alleen de huur van de woning, maar ook een stevig zorgpakket.

65-plussers hebben die zorg echter helemaal niet nodig hebben en geen enkele Belg is bereid om te betalen voor diensten die hij niet nodig heeft. Bovendien streeft dit het doel van een assistentiewoning volledig voorbij. De charme bestaat juist uit de optionele aard van die zorg. Bij pensioenflats Harelbeke betaal je enkel voor de service die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt. Tot die tijd betaal je een normaal huurbedrag voor een gezellig appartement op een mooie locatie.

Pensioenflats-Harelbeke-Brochure

Download de brochure!

Hoe verloopt een aankoop bij Unibricks?

01

We maken een afspraak

 

02

De verantwoordelijke geeft antwoord op al je vragen

03

Je krijgt advies op maat van je persoonlijke situatie

04

Je gaat het project ter plaatse bekijken

05

Je wordt eigenaar van je pensioenflat

06

Je geniet van je inkomsten en/of van je nieuwe thuis

Geïnteresseerd?
Laten we afspreken.

Liever eerst eens telefoneren om elkaar beter te leren kennen?

Graag! +32 (0)9 394 39 90