Investeer in een hotelkamer en creëer extra opbrengsten

Het concept van investeren in hotelkamers komt overgewaaid uit de Verenigde Staten waar het al enkele jaren een waar investeringssucces vormt. Dankzij de dagelijkse onderhoud, behoudt het zeer lang zijn goede staat wat een hoog rendement met zich meebrengt. Een rendabel hotel focust zich gedurende het hele jaar door op meerdere doelgroepen tegelijk.

Investeren in een hotelkamer van een sterk merk brengt extra voordelen met zich mee aangezien men dan kan terugvallen op een groot klantenbestand en een goede reputatie.

Download onze brochure rond
"Investeren in hotelkamer"

   

 

 1. De voordelen van investeren in hotelkamers
 2. Investeren in hotelkamers: zo doe je dat
 3. Het geheim van beroemdheden
 4. Het stappenplan richting een goede hotelvastgoedinvestering
 5. De ideale locaties
 6. Gratis download: 10 vragen rond hotelvastgoed

 

1. De voordelen van investeren in hotelkamers

 • Hotelvastgoed brengt meer op: Kijk je ook argwanend naar je spaarboekje? Een van onze klanten kreeg onlangs €5 euro aan intresten voor geheel 2017, maar op zijn investering in een hotelkamer kreeg hij 833 euro over een periode van drie maanden. Waar geloof jij meer in?
   
 • Hotelvastgoed is zorgeloos: De professionele uitbater draagt zorg voor uw belegging terwijl u van de inkomsten kan genieten. Sterke groepen als Radisson Blu, ibis en Holiday Inn baten het hotel uit waardoor u zich niet hoeft te bekommeren over wanbetalers, leegstand en administratie.
   
 • Hotelkamers bieden zekerheid: Ooit al op hotel geweest zonder te betalen? Wij ook niet. Een gemiddeld hotel in België draaide zo’n 103 euro per nacht in 2013. (Gazet van Antwerpen). Als investeerder in een hotelkamer deelt u mee in de totale winst van het hotel, dus ook van het restaurant, de bar en de vergaderzalen. Met een goed draaiend hotel bent u dus verzekerd van inkomsten.
   
 • Fiscale voordelen: Het leven wordt altijd maar duurder. Kijk maar naar de prijs van een brood. Gelukkig voor investeerders in hotelkamers stijgen de prijzen mee met de inflatie. Als de prijzen stijgen, zo ook uw inkomsten. Bovendien betalen eigenaars van hotelkamers ook minder belastingen en is het ook makkelijk overdraagbaar op de kinderen.
   
 • Extra’s: Afhankelijk van de hotelketen, geniet u van extra voordelen. Zo kan u bijvoorbeeld korting krijgen op uw logement in zusterhotels. Ideaal als uzelf eens nood hebt aan vakantie.

Ontdek het succesrecept van een hotelvastgoedinvestering

 

2. Investeren in hotels: zo doe je dat

Denk je aan investeren in hotels? Met verhelderend overzicht weet je in 5 minuten of het iets voor jou is.

Hoe goed is vastgoed?

Vastgoed heeft een goede reputatie als een veilige investering met grote meerwaarde, maar heb je aan het volgende gedacht?

 • Net zoals bij alle vormen van beleggen in vastgoed heb je een behoorlijk startkapitaal nodig voor een hotelkamer. Denk aan € 115.000, of € 50.000 aangevuld met een lening (profiteer van het hefboomeffect: Veel geld nodig voor vastgoedbelegging?’)
   
 • Vastgoed is bovendien een investering op (middel)lange termijn, waarbij jouw geld betrekkelijk ‘vast’ zit maar na verloop van tijd een mooi bedrag opbrengt. Niet alleen verkrijg je opbrengsten uit de huuropbrengsten maar verkoop je naar 15 jaar aan een mooie meerwaarde jouw hotelkamer.
   
 • En hoe lang zullen de vastgoedprijzen blijven stijgen?

Wil je hogere opbrengsten en een snelle meerwaarde, dan ‘speel’ je beter op de beurs, mét bijhorend risico natuurlijk. Aandelen kan je al voor een fractie van het vastgoedbudget kopen (bv. € 50). Je bent natuurlijk niet zeker van de opbrengsten of van het behoud van waarde. Kijk maar naar bitcoins en andere zeepbellen en crashes. Denk ook aan spreiding.

De voordelen van investeren in vastgoed: 

 • Het grootste pluspunt is natuurlijk de zekerheid! Je hebt iets in handen dat niet kan verdwijnen. Jouw vermogen groeit op een veilige manier dankzij jarenlange stabiele opbrengsten en meerwaarde bij verkoop.
   
 • Door te investeren in vastgoed bescherm je jouw spaargeld tegen inflatie 
   
 • De fiscale voordelen zoals de geïntegreerde woonbonus, combinatie met pensioensparen,… maken het interessant. Als particulier betaal je ook geen belasting op de meerwaarde bij verkoop (afhankelijk van politieke beslissingen).
   
 • Naast pensioensparen is vastgoed de beste manier om bijkomend pensioen op te bouwen. Interesseert dit extra inkomen jou? Verdien tot € 3500 extra pensioen met vastgoed. 
   

3. Het geheim van beroemdheden

Wist je dat vele beroemdheden en succesvolle ondernemers zoals Bill Gates, Ronaldo en Donald Trump investeren in hotels? Die laatste is er zelf president van de Verenigde Staten door geworden. Hun geheim is dat zij profiteren van sterke hotelmerken

Zij kopen volledige hotels, net als je bij BNP Paribas kunt doen. Natuurlijk heb je daar veel geld voor nodig en particuliere beleggers kunnen hier niet mee van profiteren. Daarom dat Bricks and Leisure investeren in hotelkamers ook aan hen ter beschikking stelt. Met een kleiner budget kan je nu ook kamers kopen en investeren in internationale hotelketens met naam, zoals Radisson en Accor (de grootste hotelketen van Europa, met o.a. Ibis). Zo geniet je van de meerwaarde van hun sterke merknaam én ervaring in uitbating. Bricks and Leisure werkt bijvoorbeeld al jarenlang met deze hoteltoppers samen en heeft interessante vastgoed projecten waar jij kan mee van profiteren.

Met deze zaken moet je wel rekening houden bij het investeren in hotels:

 • Let op voor timesharing! Bij timesharing word je géén eigenaar maar koop je enkel een paar vakantiedagen in een bepaald verblijf, meestal met hoge bijkomende kosten. Zorg er dus voor dat je via jouw notaris effectief de eigendom van een kamer en mede-eigendom van het hotel koopt. Bij Bricks and Leisure is het nooit timesharing, enkel echte eigendom van vastgoed.
   
 • Onervaren hoteluitbaters en managers kunnen jouw investering waardeloos maken door slechte uitbating of gebrek aan onderhoud.

Bricks and Leisure heeft daarentegen 42 jaar ervaring in succesvolle vastgoedinvesteringen en werkt enkel samen met wereldleiders op gebied van hoteluitbating zoals Radisson en Accor (Ibis).

 • Een slechte ligging en veel concurrentie kunnen –net zoals een slecht management- leiden tot leegstand en laag rendement. Ontdek daarom op welke locaties een vastgoedinvestering interessant kan zijn voor u.
   
 • Meestal kun je niet zelf logeren in de aangekochte hotelkamer. Echter worden bij Bricks and Leisure vaak de mogelijkheid gesteld om zelf te logeren.
   
 • Je wordt belast op de werkelijke huuropbrengsten van de hotelkamer. Bij residentieel vastgoed is dat (voorlopig nog) op het –lagere- kadastraal inkomen.
   

Daarom is investeren in hotels toch één van de beste investeringen in vastgoed:

 • Eén van de hoogste opbrengsten bij vastgoed vind je bij hotels, gelet op de verhuur per nacht.

Stel: Jan verhuurt een appartementje aan € 700 per maand terwijl Joke € 75 per nacht (!) x 21 nachten ontvangt als opbrengst van haar hotelkamer. Wie heeft de hoogste maandelijkse opbrengsten, denk je? 

Meer weten over het rendement bij hotels?

 

 • Beste onderhoud: jouw investering wordt elke dag gepoetst, onderhouden en hersteld en rendeert zo meer.
   
 • Slapend geld verdienen. Geen zorgen zoals andere particuliere beleggers met het vinden van huurders, wanbetalingen of herstellingen. De professionele uitbater zorgt namelijk voor alles, terwijl u zorgeloos geniet van de opbrengsten van uw investering in hotelvastgoed.
   
 • Je bent mede-eigenaar van het gehele hotel! Opbrengsten van bar, restaurant en vergaderzaal -en zo. Gemiddeld 90% van de totale opbrengst van het gehele hotel- zijn voor de kamereigenaars. Faciliteiten zoals sportzaal, sauna en spa maken jouw eigendom extra aantrekkelijk. Ken jij nog andere vastgoedopportuniteiten voor deze prijs die dit allemaal hebben? Indien wel, laat het ons gerust weten want wij kennen het niet.
   
 • Meerdere doelgroepen op weekdagen en in weekends. Zowel zakenlui als toeristen gaan op hotel. Al eens opgezocht hoeveel bedrijven al eens een seminarie of meeting organiseren in een hotel? Heel veel dus. Hiervan kan jij ook profiteren.
   
 • Bij veel hotelbeleggingen is er een poolsysteem: daarbij is het van geen enkel belang of jouw kamer, of die ernaast verhuurd is. Het systeem zit zo dat alles in één grote pot wordt gesmeten zodat jij deelt in de inkomsten van het gehele hotel en alles gelijk verdeeld wordt over de eigenaars (natuurlijk afhankelijk hoeveel hotelkamers je koopt ;) ).
   
 • Extra voordeel: Zelf genieten van jouw investering door er op vakantie te gaan: in een suite in Chateau de la Lesse in de Ardennen bijvoorbeeld. Korting op het verblijf in een (zuster)hotel is ook mogelijk. In elk geval kan je met de opbrengsten van jouw hotelkamer een paar mooie vakanties naar om het even welke bestemming bekostigen!
   

4. Het stappenplan richting een goede hotelvastgoedinvestering

Geïnteresseerd in een hotelvastgoedinvestering maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Wij lijsten even in een handige grafiek op hoe wij te werk gaan.

Stappenplan naar investeren in hotelkamers

4. De ideale locaties

De locatie van het hotel is natuurlijk een heel belangrijke factor in het succes van uw investering. Er zijn een aantal factoren waar u rekening meehouden:

 • Toerisme, zakenlui,…
 • Economie in de streek
 • Bezettingsgraad mogelijk
 • Concurrentie…

Daarom dat vaak mensen kiezen voor een locatie op onderstaande locaties:

1. Centrumsteden:

Een vastgoedinvestering in het centrum van een drukke stad is altijd een goede beslissing. De vraag naar een appartement, huis of hotelkamer is zodanig groot dat u zich weinig zorgen moet over leegstand. Een hotel lijkt dan ook een veilige investering omdat je kan terugvallen op verschillende doelgroepen. Enerzijds zijn er de toeristen die een citytrip maken en anderzijds zijn er zakenlui die seminaries en meetings bijwonen of organiseren.

Ontdek hier de beste Belgische steden voor een vastgoedinvestering.

2. Ardennen:

De Ardennen leven meer dan ooit en mensen zullen hoe dan ook op hotel blijven gaan in deze toeristische regio. Of het nu in Durbuy, Han-sur-Lesse, Rochefort of in een ander dorpje is, het maakt niet echt uit. In 2014 melde de Financial Times nog dat de Ardennen op de 16de plaats stond als meest interessante streek om te investeren in Europa. Niet zo verwonderlijk als je al weet hoeveel verschillende nationaliteiten er naar deze streek afzakken.

Ontdek hier de 5 redenen waarom investeren in hotelkamers in de Ardennen een gouden zaak is voor u.

3. Kust

Dat de Belgische kust zeer geliefd is bij Belgen en ook Nederlanders mag ook duidelijk zijn. De golf aan appartementsblokken langs de kustlijn wordt dan ook groter en groter. Jaarlijks overnachten 10,5 toeristen aan de kust (al dan niet via een tweede verblijf). Het leven wordt echter duurder en een tweede verblijf kost geld, veel geld. Daarom dat velen ook meer en meer op hotel verblijven. Wil jij dan meeprofiteren van die 10,5 miljoen toeristen?

4. Buitenland

Het concept van hotelkamers kopen in België is al een succesverhaal gebleken, maar hoe zit het in onze buurlanden?

Daar hangt het ook meestal af van dezelfde factoren. Je zal namelijk niet geïnteresseerd zijn in een investering in een hotelkamer in Tadzjikistan maar wel in grote Europese steden als Parijs en Londen. Voor deze hotelkamers zal er echter wel een groter prijskaartje aan vasthangen. Of toch niet?

Ontdek het hier binnenkort: Holiday Inn Express Parijs.

5. Gratis download: 10 vragen rond hotelvastgoed

Heeft u meerdere vragen rond investeren in hotelkamers? Download dan nu ons gratis informatiedossier en kom er meer over te weten.

Download De 10 meest gestelde vragen rond hotelvastgoed