Sluit menu

Eén Belg op vier denkt dat vastgoed een rendement van 5% oplevert. 1 op 6 denkt zelfs een rendement van 8% en meer te behalen! Maar die waarheid ligt toch enigszins anders, maar toch nog interessant.

Een studie uitgevoerd door Investr, een online platform voor beleggers en kandidaatbeleggers stelde vast dat Belgen al te vaak het rendement op vastgoed overschatten. Bij het ondervragen van 500 personen kwam men tot de volgende vaststellingen: slechts 28% slaagt erin het rendement goed in te schatten met een verwachting van bijna 3%. 27% van de ondervraagden denkt echter 5% te benaderen en zelfs 16% droomt van een rendement groter dan 8%.

 

Maar wat is nu realistisch?

Veel vastgoedexperts rekenen op een rendement van 3%. Hoewel sommigen 5% en 8% garanderen is dit redelijk onmogelijk, aangezien je dan moet rekenen op een hoge huurprijs en een volledige bezetting. Het is dan ook vaak een gebrek aan kennis bij de investeerder in verband met alle kosten en opbrengsten bij zo’n investering.

Wat bepaalt het rendement van een hotelvastgoedinvestering en wat mag je verwachten?

 

Vraag naar vastgoedinvestering boomt!

Het gebrek aan kennis verhindert de Belg alvast niet te denken aan dergelijke vastgoedinvestering: 45% denkt in de toekomst te investeren en 14% is ervan overtuigd dit binnen de 2 jaar reeds te doen. Dit enthousiasme is vooral merkbaar bij de jongere generatie. Dit vertrouwen is vooral te danken aan het feit dat de respondenten de vastgoedmarkt als stabiel, veilig en fiscaal aantrekkelijk beoordelen. Alsook geloven ze dat de vraag naar vastgoed stabiel gaat blijven.

Dat vertrouwen uit zich ook in de cijfers, want in cijfers van september 2017 tonen aan dat 1 op 5 onroerend goed wordt verkocht aan een investeerder die het zal verhuren.

 

Heb je dan veel geld nodig om te investeren in vastgoed?

Neen, absoluut. Je kan al investeren in vastgoed met een beperkt budget. 6 op de 10 respondenten zijn ervan overtuigd dat ze minstens 150 000 euro moeten bezitten om te beginnen investeren in vastgoed, 18% denkt zelf dat het 250 000 euro moet zijn. Maar dat is absoluut niet het geval, want met een eigen inbreng van 85.000 euro en een aangepaste lening kan je ook al een mooie projectinvestering maken. Je kan het vergelijken met een jong koppel die een lening aangaat bij de bank en daar dan later de vruchten van plukt.

Ontdek hoe je kan investeren in vastgoed met weinig geld.

 

Foute opvattingen schaden het imago

Doordat sommigen niet genoeg geïnformeerd worden over een vastgoedinvestering en geconfronteerd worden met onverwachte kosten, blijven ze op hun honger zitten.

Bij Bricks and Leisure dragen we echter transparantie hoog in het vaandel en gaat u in zee met een betrouwbare partner die staat voor heldere communicatie en topprojecten.

Wilt u meer weten over onze service? Lees er dan alles over in onze Bricks 4 Life brochure.

 

Investeer met een realistisch rendement

  •  
Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.