Investeren in studentenvastgoed

Of je nu studerende kinderen hebt of niet, investeren in studentenvastgoed kan een gouden zaak zijn. Maar hoe begin je eraan? En waar moet je allemaal op letten? We helpen je graag verder en geven je een volledig overzicht in het reilen en zeilen van investeren in studentenvastgoed. Je ontdekt niet alleen waarom het zo’n goede belegging is, maar ook hoe je er juist precies aan begint

Waarom investeren in studentenvastgoed?

Studentenvastgoed is een enorm goede belegging. Maar waarom moet je nu juist gaan investeren in studentenkamers? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

 1. Studentenvastgoed is een laagdrempelige investering. Je hebt helemaal geen hoge financiële inbreng nodig om te beleggen in studentenkamers, waardoor het enorm toegankelijke belegging is waar veel mensen de vruchten van kunnen werpen. Dat geldt ook voor jou!
 2. Ben je het ook beu om koopkracht te verliezen? Dankzij de inflatie wordt het geld dat op je spaarboekje staat steeds minder waard, wat jammer is. Gelukkig kan een inflatiebestendige investering als studentenkamers je helpen om je koopkracht te behouden.
 3. Doordat de vraag naar studentenkoten blijft stijgen, is studentenvastgoed een goede belegging met weinig risico en een kans op hoog rendement. Het beste van twee werelden! 
 4. Heb je studerende kinderen? Dan hoeft je geen huur betalen en heb je extra rendement.
 5. Beleggen in studentenkamers is een goede diversificatie voor je vastgoedportefeuille.                          

Wil je een meer lezen over de pluspunten van studentenvastgoed? Klik snel door naar dit artikel, waarin we de 6 voordelen van investeren in studentenkamers van dichtbij bekijken. 

 

Slim investeren in studentenvastgoed: zo doe je dat

Ben je aan het overwegen om te investeren in studentenvastgoed?

Hier vind je enkele factoren die het succes van jouw investering bepalen:

 • Kies voor kwalitatieve studentenwoningen. Studenten huren consequent studentenkamers met woonkwaliteit, orde en comfort, dus je investeert best in een kwaliteitsvolle studentenkamer. Goed internet, digitale tv en een eigen toilet en badkamer zijn bijvoorbeeld geen overbodige luxe. 
   
 • De locatie van je studentenresidentie. Investeren in een centrumstad is altijd een goed idee, maar bij studentenvastgoed nog veel meer. Ook investeer je best in een woning die dicht het openbaar vervoer en bij de universiteit of hogeschool ligt, want dat is waar studenten op zoek gaan naar een woonst.
   
 • Hou rekening met de markt. Studenten zijn een wispelturig publiek, dus je neem best voorzorgen zodat je kamers continu verhuurd zijn en je dus een maximaal rendement krijgt. Informeer je dus zeker over mogelijke uitval en stel alvast een plan op voor wanneer studenten plotseling stoppen met studeren.
   
 • Wat doe je met het beheer van je studentenvastgoed? Ga je het zelf doen of uit handen geven? Wanneer je het zelf doet, is er een kans op hoger rendement, maar je investering is wel minder zorgeloos.
   
 • Renovatie of nieuwbouw? Het meest voordelig is zelf een verouderde studentenkamer kopen, renoveren en verhuren, maar dat vergt enorm veel tijd. Heb je die tijd niet, dan kies je beter voor een gerenoveerde kamer of nieuwbouw en werk je best samen met een vastgoedpartner.
   
 • Timing is cruciaal! Er zijn ieder jaar slechts drie verhuurperiodes, dus je houdt hier best rekening mee als je ervoor kiest om te beleggen in studentenwoningen. Als je de boot mist, wordt het namelijk moeilijk om huurders te vinden en staat je woonst leeg. Gelukkig kan een professionele partner je hier bij helpen!
   
 • Wil je een studentenkamer voor je kinderen kopen of is het een pure investering? Het uiteindelijke doel van het studentenvastgoed zal een grote impact hebben op de rest van je beslissingsproces.

Wil je meer weten over slim investeren in studentenvastgoed? We hebben een uitgebreide blog post over alles wat je dient te weten wanneer je investeert in studentenkamers, met allerhande tips en tricks om een optimaal rendement te behalen. Neem zeker eens een kijkje!

 

Stappenplan richting een goede investering

Een succesvolle investering – dat willen we allemaal.

Maar hoe bekom je dat juist?

Er bestaat geen vaste wonderformule die je moet volgen, want wat werkt voor jou is totaal verschillend van wat werkt voor je buurman. Alles hangt af van jouw persoonlijke wensen, noden en situatie.

Dat betekent uiteraard niet dat je lukraak te werk moet gaan. Integendeel, dankzij volgend stappenplan zet je de eerste stappen in de juiste richting. Waar wacht je nog op?

 1. Leer de wereld van vastgoedinvesteringen beter kennen. Wat zijn de voordelen van vastgoedbeleggingen? Wat zijn de risico's? Hoe behaal je een optimaal rendement? Zo kan je bijvoorbeeld meer info vinden op onze blog of advies vragen aan een van onze vastgoedexperts.  
 2. Bepaal je persoonlijke vastgoedstrategie. Iedere persoon en situatie is anders, dus neem zeker eens een kijkje naar je budget en hoeveel tijd je wil en kan spenderen aan je vastgoedinvestering. Wil je een exploitatiepartner? Ga je zelf verhuren? Wil je een huis kopen, renoveren en weer verkopen?
 3. De zoektocht naar een goede vastgoedinvestering… het is een hele onderneming! Iedere belegging brengt risico’s met zich mee, maar je kan die zwaar beperken door rekening te houden met bepaalde zaken. Een goede locatie en kwaliteit van de woonst leiden tot meer financiële zekerheid, toekomstig rendement wordt bepaald door de markt (er zijn bijvoorbeeld meer alleenstaanden en minder gezinnen dan vroeger) en betrouwbare stakeholders dragen bij tot een zorgeloze investering.
 4. Tijd om je financieel budget van dichtbij te bekijken. Hoe ga je je investering financieren? Heb je geld die staat te blinken op je spaarboekje? Ga je te werk gaan met een behulp van een lening? Kies je voor een bulletkrediet? Calculeer je de huur mee in je financiering?
 5. Wat is je exit strategie op lange termijn? Op welke manier ga je extra vermogen creëren? Ga je je vastgoed op termijn verkopen, al dan niet met de hulp van een vastgoedmakelaar? Wil je het schenken aan je kinderen? Kies je voor een huurkoop? Er zijn veel opties.

Goede vastgoedinvesteringen brengen op lange termijn geld op.

En studentenvastgoed is een rendabele investeringsopportuniteit die steeds populairder wordt.

Wil je een succesvolle investering die tal van rendement opbrengt? Lees dan zeker ons e-book, waar je in 13 pagina’s volledig door het stappenplan richting een goede investering genomen wordt.  

 

Hoe kan Bricks & Leisure jou helpen?

Speel je graag op zeker bij je vastgoedinvestering?

Bricks & Leisure staat je met veel plezier bij.

Als bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in de vastgoedsector, zijn we de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare partner die van wanten weet. Bricks & Leisure gaat een nauwe samenwerking met haar klanten aan en biedt meerdere projecten aan – voor elk wat wils. We voorzien steeds een strenge selectie zodat wij jou optimaal kunnen helpen bereiken wat jij zoekt: een vastgoedbelegging die optimaal resultaat levert.

Voordelen van samenwerken met Bricks & Leisure:

 • Kies voor een zorgeloze belegging. Bricks & Leisure neemt alle zorgen rond wanbetalers, onderhoud en bezetting op zich zodat je kan genieten van een mooi rendement.
   
 • 40 jaar ervaring. Ons bedrijf maakt deel uit van een holding die kan terugvallen op meer dan 40 jaar ervaring. We beschikken over een uitzonderlijke knowhow, waar jij van kan meeprofiteren.
   
 • Begeleiding van A tot Z. Bricks & Leisure neemt doorheen het volledige proces de verantwoordelijkheid op zich: vanaf de aankoop van de grond tot de exploitatie van het vastgoed. Op die manier kunnen we jou begeleiden van A tot Z en kunnen we je bijstaan bij al jouw vragen en wensen.
   
 • Kans voor kleinere vermogens. Vroeger was beleggen in vastgoed enkel weggelegd voor de rijken. Bricks & Leisure geeft echter ook kleinere vermogens de kans om mee te spelen in de succesvolle vastgoedmarkt.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van toekomstige projecten?

Neem dan zeker contact met ons op!