Studentenvastgoed-Unest-Brussel
UITVERKOCHT!

Unest Erasmus Brussel

Vanaf €138.000 (excl. BTW)
Brussel

Wil jij komend academiejaar op kot in Unest Erasmus?

 

Wees er snel bij!

Een tekort van 9000 studentenkoten in Brussel

Waar de vraag groter is dan het aanbod, is het de aanbieder die wint. Jaarlijks schiet het aantal studenten in België verder de hoogte in maar het aanbod aan studentenvastgoed groeit niet (snel genoeg) mee. Tegen 2030 hebben we in België nood aan 95.000 extra koten. 70.000 daarvan zijn nodig om de groeiende toestroom van buitenlandse studenten op te vangen. Dat zijn dan ook per definitie kotstudenten.

De overige 25.000 zijn nodig voor binnenlandse studenten door de demografische groei. In Brussel, de grootste studentenstad van België heerst nu al een tekort van 9.000 kwalitatieve koten, terwijl we eigenlijk op een historisch dieptepunt zitten wat betreft de 17-24 jarigen. Maar het aantal 12-16 jarigen kondigt een stijging aan voor de komende jaren waardoor die extra koten hard nodig zijn. (Bron: De Tijd + CeSO)

Waar moet je investeren in studentenvastgoed?

Het bruisende Brussel, wie wil er nu niet studeren? De statistieken zijn er: Met 92.000 studenten is het niet alleen de grootste studentenstad van ons land, het charmeert ook als progressieve centrumstad waar duurzaamheid, veelzijdigheid en eigenzinnig amusement centraal staan. Niet vreemd dat er een gigantisch tekort aan studentenkamers is: 9.500 om precies te zijn. Brussel is een locatie met internationale flair en trekt veel buitenlandse studenten aan.

Ik ontvang graag een brochure van dit project

Unest-studentenvastgoed-Brussel-keuken
Unest-studentenvastgoed-Brussel
Unest-studentenvastgoed-Brussel-kamer

Een locatie met toekomst

De gouden regel in vastgoed is niet voor niks “locatie, locatie, locatie!”. Het bepaalt de aantrekkingskracht, de waarde,de verhuurkansen en investeringspotentieel van een project. UNEST Erasmus ligt op minder dan 3 kilometer van 10 universiteitscampussen en is zodoende de ideale uitvalsbasis voor elke student.

Vastgoedinvestering zonder verhuurzorgen

Studentenvastgoed in eigen beheer is behoorlijk arbeidsintensief door het hoge verloop van bewoners. Studenten komen en gaan aan een hoog tempo waardoor je op regelmatige basis je handen vol hebt aan onderhoudstaken en papierwerk. Tenzij je kiest voor de aangeboden verhuurservice die zowel de terugkerende zoektocht naar huurders als het onderhoud omvat. Jij investeert, wij doen de rest. Zorgelozer kunnen we vastgoed niet maken.

Unest-studentenvastgoed-vastgoedinvestering-Brussel-Unibricks

Redenen om te investeren:

  • Laagdrempelig investeren: Vanaf €138.000 (excl. BTW) ben je al notarieel eigenaar van je studentenkot
  • Geen beheer en onderhoud
  • Toplocatie met 10 campussen binnen een straal van 3km
  • Voor je eigen student(en) of puur als investering

 

Waarom investeren in studentenvastgoed:

Wie een appartement of woning als belegging koopt, moet flink investeren, maar bij studentenvastgoed ligt de aankoopdrempel al snel meer dan de helft lager terwijl de huurinkomsten in verhouding vaak hoger zijn. Bovendien neemt een professionele beheerder al je kopzorgen rond het vastgoed weg. Dat maakt van studentenvastgoed de beste investering voor een beperkt budget

 

Unest-studentenvastgoed-vastgoedinvestering-Brussel

Hoeveel brengt een kot op? 

De vraag naar studentenvastgoed in Brussel blijft nog steeds stijgen. Procentueel gezien gaan hier meer studenten op kot dan in andere steden. Toch is het aanbod hier kleiner. Bovendien trekt onze hoofdstad meer buitenlandse studenten. Met andere woorden, Brussel biedt toekomst voor vastgoedinvesteerders!

Door de grote vraag naar koten in Brussel, liggen de huurprijzen daar een stuk hoger dan in de rest van het land. In de tabel hiernaast zie je de gemiddelde huurprijs, zonder kosten, per kamertype.

Gemiddelde-huurprijzen-in-Brussel-kotkompas-2021
investeren-Studentenvastgoed-voordelen

Open voor academiejaar 2023-2024

UNEST Erasmus zet in op een modern Scandinavisch design over de hele lijn. Het meubilair, de verlichting en de indeling van de ruimtes krijgen zo dat extraatje dat ervoor zorgt dat een student(e) zich thuis voelt op kot.

Om voor een optimale sfeer te zorgen voorzien we gezonde afleiding, leefcomfort én een ‘wooncoach’ als verbindende factor. Op elke verdieping komt een aparte gemeenschappelijke ruimte met fitness, studeerruimte, private dining, gameroom en gemeenschappelijke wasvoorzieningen.

In de zomer van 2023 zullen de eerste studenten hier hun intrek nemen. Perfect op tijd voor academiejaar 2023-2024. Dat dat niets te vroeg is blijkt uit de wachtlijst waar nu al een vijftigtal studenten op staan.

Meer informatie
*De informatie, vooropgestelde rendementen en opbrengsten opgenomen in deze simulatie zijn uitsluitend indicatief, niet-bindend en bedoeld als algemene informatie. Er kunnen in geen geval rechten aan deze gegevens worden verleend. UNEST en de met haar verbonden vennootschappen zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade die haar oorsprong vindt in of het gevolg is van door UNEST en/of de met haar verbonden vennootschap op enigerlei wijze verstrekte informatie, zowel mondeling, schriftelijk, digitaal of anderszins (daaronder begrepen: haar informatiebrochures, deze webpagina, op de www.unest-invest.com of de daaraan gelinkte pagina’s).

Geïnteresseerd?
Laten we afspreken.

Liever eerst eens telefoneren om elkaar beter te leren kennen?

Graag! +32 (0)9 394 39 90