Sluit menu

10 redenen om te beleggen in vastgoed:

 1. Zekerheid
 2. Weg met die lage intresten op spaargeld!
 3. Lenen is nog nooit zo goedkoop geweest
 4. Zorg zelf voor pensioen
 5. Dubbel rendement
 6. Zelf genieten
 7. Altijd vraag naar vastgoed
 8. Waardestijging (betonstop)
 9. Vermijd belastingen
 10. Betrouwbare partner
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

1. De belangrijkste reden om te investeren in vastgoed: zekerheid

Als je wil beleggen of investeren, bestaan er veel mogelijkheden. Met de beurs is bijvoorbeeld best veel geld te verdienen. Beleggen in aandelen is natuurlijk risico’s nemen. Hoe hoger het risico, hoe hoger de mogelijke opbrengst. Indien je stressbestendig bent, thuis bent in het beursgebeuren én het geld (lange tijd) kan missen is de beurs een prima alternatief.

Geen zin in stress en grote risico’s door te speculeren op de beurs? Beleg in vastgoed in plaats van op de beurs. Misschien nadert jouw pensioen en wil je zeker zijn van jouw belegging. Of Investeren in vastgoed is investeren in zekerheid! Een appartement, vakantiewoning of investeren in een hotelkamer is een stabiele investering. Een investering die niet kan verdwijnen en letterlijk staat als een huis. Bekijk enkele interessante investeringsopportuniteiten met volledig zorgeloze service. 

Die tastbare investering biedt nog een bijkomende zekerheid: behoud van waarde.

Het leven wordt duurder en geld verliest zijn waarde. Vastgoed behoudt daarentegen zijn waarde en creëert zelfs meerwaarde (lees daar verder meer over). Wanneer bakstenen en andere bouwmaterialen duurder worden, stijgt ook de mogelijke verkoopprijs van jouw appartement. Door de indexering van de huur kan je ondertussen ook meer huurgeld vragen wanneer het leven duurder wordt. Je hebt dus totaal geen last van de stijging of geen last van het feit dat de prijzen stijgen (inflatie), integendeel. Reden genoeg om te investeren in vastgoed.

2. Weg met die lage intresten op spaargeld!

Maandelijkse inkomsten zonder moeite, wie droomt daar niet van? Houd rekening met het volgende:

Een spaarboekje gold lange tijd als dé manier om passieve inkomsten te ontvangen. Zo’n spaarrekening brengt helaas niets meer op. De spaarrente is nog nooit zo laag geweest. Misschien krijg je bij bepaalde banken wat meer dan bij andere (vergelijk spaartarieven) maar de intrest op een spaarboekje is onvoldoende om de stijging van de levensduurte te compenseren. Jouw spaargeld wordt elke dag minder waard…

Zoveel geld verlies je door te sparen in plaats van te beleggen in vastgoed:

 • Wie € 100.000 op een spaarrekening laat staan, krijgt jaarlijks 1.000 intresten (indien je een goede spaarbank vond).
 • Wie die € 100.000 daarentegen in vastgoed belegt, ontvangt 5.000.
 • Door niet te investeren, verlies je jaarlijks € 4.000

(x bijvoorbeeld 25 jaar= € 100.000 verlies)

Een interessantere manier om maandelijks passieve inkomsten te bekomen is beleggen in vastgoed. Je hoeft weinig te doen om maandelijks huurinkomsten te ontvangen. Bij een full service zoals van Bricks and Leisure moet je je zelfs geen zorgen maken over het vinden van solvabele huurders, het uitvoeren van herstellingen en het opvolgen van de betalingen. Echte passieve inkomsten dus.

3. Lenen is nog nooit zo goedkoop geweest

Je hoeft niet superrijk te zijn om te beleggen in vastgoed. Dat misverstand helpen we graag de wereld uit. Wist je dat de meeste mensen, zelfs de rijke, lenen om in vastgoed te investeren? Lenen is nog nooit zo interessant geweest. Laat u bijstaan door een professional en profiteer van de lage intresten op een lening, in plaats van de lage intrest op spaargeld te ondergaan. Geniet van het hefboomeffect: het kost minder om te lenen voor de aankoop dan dat de investering in vastgoed zal opbrengen. Investeren in vastgoed was nog nooit zo gemakkelijk.

4. Zorg zelf voor pensioen

Reken niet (alleen) op de overheid voor uw pensioen. Zorg zelf voor een zeker pensioen door vastgoed aan te kopen. De pensioenleeftijd wordt opgetrokken: we moeten langer werken en dan nog voor een schamele uitkering. En zal de overheid überhaupt wel kunnen uitbetalen op het moment dat jij van een zuurverdiend pensioen wil genieten? Op jouw oude dag inleveren aan levenskwaliteit, dat is geen mooi vooruitzicht. Verzeker dus zelf uw goede oude (of minder oude) dag door te investeren in vastgoed. Dankzij vastgoed geniet je zowel nu als later van stabiele inkomsten.

5. Dubbel rendement

Een investering in vastgoed rendeert dubbel. Je ontvangt niet alleen maandelijkse inkomsten dankzij verhuur maar ook winst bij een latere verkoop. Zekere huurinkomsten én zicht op meerwaarde dus.

Een voorbeeld van meerwaarde: Een appartement dat vandaag € 200.000 waard is, werd in 1970 aangekocht voor slechts € 30.000. Alle factoren wijzen erop dat dit gunstige scenario zich zal herhalen: wanneer je nu € 200.000 investeert in vastgoed, zal dit bij uw pensioen een veelvoud waard zijn (bijna 2 miljoen euro indien je vroeg genoeg start).

Ben jij geïnteresseerd in zo’n opbrengsten? Neem hier contact op voor een vrijblijvend advies gesprek.

6. Zelf genieten

Investeer in jouw eigen vrije tijd dankzij vastgoed. Weg met die stress, het is tijd voor jezelf en jouw dierbaren in jouw eigen appartement of vakantiewoning. Zalige weekenden en vakanties, een tweede thuis, echte quality time. Een bijkomende manier om te genieten van jouw belegging in vastgoed. Indien je wil verhuren, kan je nog steeds zorgeloos genieten dankzij de full service met uitbating door Bel-Vastgoed (Bricks & Leisure).

7. Altijd vraag naar vastgoed

Dit hebben we geleerd: de wet van vraag en aanbod is sterk van toepassing op vastgoed en daar kan je als investeerder groot voordeel mee doen. Er zal altijd vraag zijn naar vastgoed en die vraag neemt zelfs nog toe met de bevolkingsgroei. Een prima reden om te beleggen in vastgoed. Een dak boven het hoofd hebben is een basisbehoefte. Mensen zullen altijd een plek om te wonen (appartementen, (active) senior residenties,…) of ontspannen (vakantiehuizen, hotelkamers) nodig hebben. Een gegarandeerde vraag zorgt voor een zekere investering.

Tips:

 • Volg de trend van plattelandsvlucht: de stad is de toekomst. Koop dus best niet op het platteland.
 • Locatie is belangrijk. Een toplocatie, zoals in het stadscentrum, is echter vrij duur. Interessant is om iets meer langs de rand van de stad te investeren of vastgoed te kopen in opkomende buurten.
 • Denk ook eens aan investeren in hotelkamers en vakantiewoningen. Naar zo’n concepten, die een ruim publiek aanspreken, is er altijd vraag. Je zal nooit om huurders verlegen zitten. Bijkomend voordeel: zorgeloos investeren doordat je niet zelf moet uitbaten.
 • Kies het juiste type van vastgoed. De meest populaire types zijn:
  • 1 slaapkamer-appartementen met terras 
  • woningen met 2 slaapkamers en een tuin (+parkeergelegenheid).

8. Waardestijging door krimpend aanbod (toekomstige bouwstop)

Je hoorde er ongetwijfeld iets over in het nieuws: er komt een bouw- of betonstop waarbij in Vlaanderen geen nieuwe bouwruimte ingenomen mag worden. Heb je al eens nagedacht over het effect van die bouwstop? Wat denk je dat er gebeurt met de prijzen indien er niets nieuws gebouwd wordt terwijl de vraag alleen maar stijgt? Nog een reden om nu te beleggen in vastgoed. Minder aanbod op de toekomstige vastgoedmarkt heeft als gevolg dat hetgeen u nu aankoopt serieus in waarde zal toenemen. Investeren in vastgoed betekent dus niet alleen profiteren van een stijgende vraag (zie punt 7 hierboven) maar ook van een krimpend aanbod. De twee belangrijkste voorwaarden voor een economisch succesvolle investering zijn bij vastgoed vervuld.

9. Vermijd belastingen door successieplanning

‘Death and taxes’ ofwel ‘Dood en belastingen’ zijn de enige zekerheden in het leven, dat wisten Daniel Defoe en Benjamin Franklin al. Maar niemand betaalt graag te veel belastingen én vastgoed is nog een andere zekerheid in het leven, voegen wij daar graag aan toe.

Het is nodig om aan successieplanning te doen. Investeren in vastgoed is een manier om de successierechten of erfbelasting voor jouw erfgenamen zo veel als mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld via de techniek van een gedeelde aankoop met jouw kinderen: jij koopt het vruchtgebruik en zij de eigendom (met geld dat jij hen schonk). Samen met de notaris staan wij jou daar graag in bij. Dat hoort bij onze gekende full service.

10. Betrouwbare partner voor uw investering

Een betrouwbare partner vinden bij een investering is erg belangrijk. Je wil natuurlijk geen enkel risico nemen met jouw (spaar)geld. Een echte nachtmerrie: jouw geld toevertrouwen aan een louche bankdirecteur die ermee vandoor gaat. Regelmatig lees of hoor je daar toch over. Er verschijnen ook allerlei onbetrouwbare advertenties die de hemel beloven. Uiteindelijk verdwijnt jouw geld in de zakken van oplichters. Hoe kan je iemand kiezen die te vertrouwen is? Ervaring en referenties zijn hierbij heel belangrijk. Bel-Vastgoed is een autoriteit op het gebied van succesvol investeren in vastgoed. Wij bieden een totale service en meer dan 40 jaar ervaring in de vastgoedwereld. Onze meer dan 12.000 tevreden klanten met 14.000 gerealiseerde vastgoedunits spreken voor zich.

Persoonlijke gesprekken, een volledig plan op maat en een gegarandeerde opvolging van jouw geslaagde investering, dat is de service van Bel-Vastgoed of Bricks & Leisure. Meer weten over succesvol investeren met full service? Ons uitgebreid team professionele medewerkers staat volledig tot jouw dienst.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
 • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.