We kunnen er met z’n allen niet meer omheen. Onderzoek na onderzoek maakt duidelijk dat we teveel gevraagd hebben van onze planeet en het is hoog tijd om maatregelen te nemen. Ook bedrijven dragen hiervoor een belangrijke verantwoordelijkheid. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, niet alleen op kantoor, maar ook in onze projecten.

Chalets uit ecologische en duurzame materialen

De chalets in Village Les Bois d’Ourthe liggen niet alleen in een prachtige, natuurlijke omgeving, maar worden ook afgewerkt met milieuvriendelijk thermowood. Thermowood wordt gemaakt van snelgroeiende naaldbomen uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Kenmerkend voor dit hout is het verhittingsproces met hete stoom waar geen enkel chemisch middel aan te pas komt. Deze behandeling voorkomt ongewenste verschijnselen zoals vocht, schimmels, houtrot, insecten en andere invloeden, wat verder onderhoud overbodig maakt. Zeer prettig voor zowel de natuur als de eigenaar van de chalet.

chalet-ardennen-durbuy
investeren-Studentenvastgoed-voordelen

Milieuvriendelijk studeren in Brussel

Studenten verbruiken een hoop stroom. Laptop, gsm, horloge, oortjes, speakers, televisie,… alles heeft minstens dagelijks nood aan een portie elektriciteit. In Unest Erasmus Brussel is plaats voor 119 studenten. Dat zijn een hoop elektrische apparaten! Daarom plaatsen we daar zonnepanelen op het dak zodat onze studenten naar hartenlust Netflix kunnen bingewatchen zonder schuldgevoel.

Pensioenflats op het warmtenet

We hebben graag dat onze 65-plussers er warmpjes bijzitten. Als dat dan ook nog eens kan op een ecologisch verantwoorde manier, worden we daar al helemaal vrolijk van. Voor de pensioenflats Nestia d’Or Harelbeke gebeurt dat dankzij de aansluiting op een warmtenet met de verbrandingsinstallatie van Imog als warmtebron. De warmte die anders verloren zou gaan vervangt cv-ketels op gas, en dat met 50% tot 70% minder CO2 uitstoot. Hartverwarmend!

residences-de-retraite-Harelbeke-interieur

Afstappen van fossiele brandstoffen

“We gaan afstappen van fossiele brandstoffen in onze projecten door enkel elektriciteit te gebruiken. Dat doen we door warmtepompen te plaatsen voor de koeling en verwarming, en warmtepompboilers voor sanitair warm water. Dat, in combinatie met hernieuwbare energie uit zonnepanelen, zonneboilers, geothermie, … zal het elektriciteitsverbruik reduceren en de energiekost drukken.” aldus Construction Manager Brecht d’Artois. “Voor elk project doen we beroep op een ingenieur technieken”, gaat hij verder. “Die ingenieur gaat specifiek voor elk project op zoek naar de beste oplossing inzake HVAC (Engelse afkorting voor Heating, Ventilation, Air Conditioning) en houdt er rekening mee dat we geen verbrandingsinstallaties meer plaatsen.” Voor pensioenflats Nestia d’Or Harelbeke vonden we een oplossing in het warmtenet, maar in Radisson Residences Spa zullen er dus warmtepompen komen om te verwarmen en te koelen. Vanaf nu is dat voor onze projecten de nieuwe norm.

Adviseurs verplaatsen zich verantwoordelijk

Op dit moment hebben we kantoren in Gent, Brussel en Antwerpen. Zo is er altijd een Unibricks kantoor in jouw buurt. Onze adviseurs krijgen hun kantoor toegewezen op basis van hun woonplaats zodat het woon-werkverkeer tot het minimum beperkt blijft. Een aantal medewerkers hebben zelfs de luxe om met de fiets naar kantoor te komen. Tegelijkertijd hoeven adviseurs minder lang in de auto te zitten als ze klanten bezoeken en leggen ze die kilometers steeds vaker af met een elektrische wagen. Vanaf juli 2023 zal elk nieuw voertuig elektrisch zijn.

Er zijn ook momenten dat er helemaal geen vervoersmiddel aan te pas komt. Telewerken is ook bij ons volledig ingeburgerd sinds de pandemie. Hoewel we genieten van elkaars gezelschap, komt thuiswerken soms beter uit en dat is toch ook weer een auto minder op de baan die dag. Alle kleine beetjes helpen.

Geïnteresseerd?
Laten we afspreken.

Liever eerst eens telefoneren om elkaar beter te leren kennen?

Graag! +32 (0)9 394 39 90

Radisson Luik

Midden in het stadscentrum van Luik, mikken we met dit project voornamelijk op een zakelijk publiek. De vierde grootste stad van België is voorlopig nog niet klaar met groeien.

Let op: laatste 3 kamers te koop!

Lees JE IN