Sluit menu

Particuliere investeerders kunnen er vanaf 115.000 euro ook een hotelkamer kopen en er zelf ook gebruik van maken. De plannen werden deze week voorgesteld op het Domein van de Grotten van Han in aanwezigheid van minister van Mobiliteit François Bellot (MR), Corine Mullens, waarnemend burgemeester van Rochefort (MR-IC) en Brigitte Malou, CEO van de Grotten van Han.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

De bouw van het driesterrenhotel, dat vlak naast de Grotten komt, start na het toeristische seizoen van 2017. Als alles goed gaat, opent Chateau de la Lesse de deuren in het voorjaar van 2019. Het hotel telt 117 kamers: 69 standaardkamers en 48 familiesuites met een kitchenette. Daarnaast zijn er een terras, een binnenzwembad, seminarieruimtes en een parking. “Met Chateau de la Lesse zetten we onze expansie in de Ardennen voort”, zegt Thomas Lecluse, managing partner van Bricks & Leisure Vastgoed. “Met Radisson Blu Balmoral in Spa baten we er al een luxehotel uit. We geloven rotsvast in het toeristische potentieel van de streek, waar dankzij gerichte investeringen nog heel veel mogelijk is. In Han-sur-Lesse is er in de eerste plaats het bekende Domein van de Grotten van Han. Dat lokt ruim een half miljoen bezoekers per jaar en krijgt drie sterren in de toeristische Michelingids.” “De nood aan een ketenhotel in Han-sur-Lesse was groot”, zegt Brigitte Malou, CEO van de Grotten van Han. “Sinds 2014 groeit ons aantal bezoekers fors. Dat is te danken aan een aantal nieuwigheden: een wandeling door het Wildpark, de sfeerverlichting in de grot, het speleoparcours. Daarnaast worden we steeds bekender in Vlaanderen, Nederland en Noord-Frankrijk. De aanvraag tot erkenning van de streek als Unesco Geopark is ingediend en we verwachten de titel op korte termijn. De hotelcapaciteit in Han en de regio moet dus volgen. Vandaag zijn er te weinig hotelkamers: de hotels die er vroeger waren, zijn gesloten omdat ze niet voldeden aan de huidige normen. Château de la Lesse komt niets te vroeg.”

In de Ardennen zijn er twee toeristische topsteden: Durbuy en Han-sur-Lesse. Het toerisme in de regio groeit met gemiddeld 6 procent per jaar en Wallonië staat volgens de Financial Times op de zestiende plaats in de lijst van beste investeringsregio’s ter wereld. Veel projectontwikkelaars laten de Ardennen links liggen, maar Bricks & Leisure ziet het anders. Bricks & Leisure Vastgoed is een West-Vlaamse projectontwikkelaar gespecialiseerd in toeristisch vastgoed. De jonge onderneming maakt deel uit van een Belgische vastgoedholding met veertig jaar ervaring en realiseerde al hotels en vakantieparken in de Ardennen, Limburg en aan de Belgische kust. (KC)

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.