Sluit menu

De Starter
U heeft besloten om te gaan investeren in vastgoed met het oog op een mooi rendement, maar heeft nog geen ervaring met dit soort investering. U bevindt zich in een oriënterende fase en informatie vergaren is uw hoofddoel. Door een gebrek aan ervaring enerzijds en de mooi beloftes van enkele vastgoedmakelaars anderzijds, legt u de lat hoog en verwacht u al snel een rendement tot 10%. Helaas zullen we u van uw wolk moeten halen. Elk project is anders en niemand heeft een glazen bol. Waardeer de transparantie van u makelaar en laat u niet verblinden door loze beloftes. Waar mag u dan wel op mikken? Lees: Wat is een realistisch rendement op vastgoed?

Tip: Onthoud dat een vastgoedbelegging een investering op de lange termijn is. Neem de tijd om u goed te informeren over de verschillende vastgoed mogelijkheden. Leg uw oor te luister bij enkele ervaren vastgoedinvesteerders om een realistisch beeld te krijgen van wat u precies kan verwachten van uw investering.


De Genieter
U wilt vooral genieten van de voordelen van uw vastgoedinvestering. Het extra werk en de zorgen die erbij komen kijken zijn niets voor u. Zaken als leegstand, slechte betalers en administratieve kopzorgen geven u koude rillingen. Met andere woorden, u wilt met een gerust hart investeren in vastgoed waarbij u niet telkens moet omkijken of alles wel naar wens verloopt. Een goede locatie is primordiaal voor u, gezien mooi opbrengsten voor u primeren. Hotelvastgoed is de ideale investering voor u! U geeft al het werk en de zorgen uit handen aan een professionele uitbater. Zij baten het hotel voor u uit. Ondertussen geniet u mee van de winst die het hotel genereerd. Bovendien heeft u dezelfde voordelen als klassiek vastgoed! Iets voor u? Lees zeker de blog: Hotelvastgoed, het succesrecept voor een goede investering
 

De Win-Winnaar
Enerzijds zoekt u een investering die geld opbrengt, maar anderzijds wilt u zelf ook een graantje meepikken van het vastgoed waarin u net geïnvesteerd heeft, liefst in de vorm van vakantie. De ideale combinatie tussen rendement en vakantie is uw Heilige Graal. Een win-winsituatie. Er zijn de gekende, al dan niet achterhaalde, formules: U investeert in een vakantiehuisje in een vakantiepark waar u zelf naar toe kan gaan. Wanneer u er zelf niet bent wordt uw huisje verhuurd. Wist u dat deze formule ook mogelijk is bij hotelvastgoed? Wanneer het voor u past overnacht u gratis in het hotel waarin u geïnvesteerd heeft. De andere dagen van het jaar wordt uw kamer verhuurd en geniet u van de inkomsten.
Een voorbeeld: U bent een fervent fietser en de Ardennese heuvels zijn uw geliefkoosde terrein. Één keer per maand geniet u van een weekendje fietsen in de Ardennen en verblijft u in uw eigen hotelkamer. Dit is perfect mogelijk in het ibis Styles Chateau de la lesse hotel in Han-sur-Lesse!  


De Planner
De Planner is het type dat een investering aangaat met het oog op de toekomst. Bovendien kan De Planner in twee categorieën verdeeld worden:

  1. Investeren in vastgoed doet u voornamelijk met het oog op uw toekomst. U hebt uw hele leven gewerkt en daarbij heeft u genoeg verdiend. U zoekt nog naar een appeltje voor de dorst tijdens uw pensioen. Een vastgoedinvestering lijkt u de beste oplossing. Het hoofddoel van uw investering is om een zorgeloze levensstandaard te behouden. U denk dus voornamelijk aan het toekomstige financiële plaatje. Bekijkt u een vastgoedinvestering ook op deze manier? Lees: Een hoger pensioen door een vastgoedinvestering
     
  2. De tweede categorie denkt voornamelijk in functie van het vastgoed zelf. U koopt een appartement om er later zelf in te gaan wonen wanneer uw bestaande huis te groot is geworden. Of om het weer te verkopen. Daarnaast zijn er de meer conservatieve investeerders, die hun centen in bouwgrond steken. Voor 'later', of voor de kinderen. Ze hoeven er niet naar om te kijken en bouwgrond is waardevast.


De Vakantieganger
Investeren in vastgoed doet u met als doel er zelf zoveel mogelijk van te genieten. U koopt een appartement aan de Belgische kust of een chalet in de Ardense bossen of trekt zelf naar het buitenland opzoek naar een tweede verblijf. Vandaag de dag zijn dit de meest populaire vastgoedinvesteringen. Goedkoop op reis of even ontsnappen aan de dagelijkse drukte zijn uw grootste drijfveren. Uw vakantiehuis verhuren behoort tot de mogelijkheden, maar u steekt er liefst zo weinig mogelijk tijd in, en huuropbrengsten die daaruit voortvloeien zijn mooi meegenomen.


De Vennoot
Het laatste type investeerder is de De Vennoot. U ziet de vastgoedinvestering vanuit een professioneel oogpunt en wilt gaan investeren in vastgoed onder een vennootschap.
Dat kan! Afhankelijk van de fase waarin u zich bevindt als vennootschap kan u op verschillende manieren investeren in vastgoed. De regels van vennootschapsbelasting zijn verschillend met die van de personenbelasting die u elk jaar betaalt. Indien u van plan bent om te investeren in vastgoed onder een vennootschap dan is de volgende informatie zeer nuttig voor u: Investeren in vastgoed onder een vennootschap

 

Conclusie
Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Elke investeerder heeft andere drijfveren. Naargelang uw intenties zijn er verschillende types vastgoed ter beschikken. Laat u goed informeren en onthoud dat vastgoed historisch gezien de veiligste investering is. 
Welke type vastgoedinvesteerder bent u?

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.