Sluit menu

De Starter
Je hebt besloten om te investeren in vastgoed met het oog op een mooi rendement, maar hebt nog geen ervaring met dit soort investering. Je zit in een oriënterende fase en informatie vergaren is nu je hoofddoel. Door een gebrek aan ervaring enerzijds en de mooie beloftes van enkele vastgoedmakelaars anderzijds, heb je de lat hoog gelegd en verwacht je torenhoge rendementen tot 10%. Helaas ziet de praktijk er een beetje anders uit. Elk project is uniek en niemand heeft een glazen bol. Waardeer de transparantie van je makelaar en laat je niet verblinden door loze beloftes. Wat mag je dan wel verwachten? Lees: Wat is een realistisch rendement op vastgoed?

Tip: Onthou dat een vastgoedbelegging een investering op lange termijn is. Neem de tijd om je goed te informeren over de verschillende vastgoed mogelijkheden. Leg je oor te luister bij enkele ervaren vastgoedinvesteerders om een realistisch beeld te krijgen van wat je precies kan verwachten van je investering.


De Genieter
Je wil vooral genieten van de voordelen van je vastgoedinvestering. Het extra werk en de zorgen die erbij komen kijken zijn niks voor jou. Zaken zoals leegstand, wanbetalers en administratieve kopzorgen geven je koude rillingen. Met andere woorden, je wil met een gerust hart investeren in vastgoed waarbij je niet steeds moet nagaan of alles wel naar wens verloopt. Een goede locatie is primordiaal voor jou want het gaat je vooral om die mooie opbrengsten. Dan is hotelvastgoed de ideale investering voor jou! Geef al het werk en de zorgen uit handen aan een professionele uitbater. Zij baten het hotel voor je uit terwijl jij meegeniet van de winst die het genereerd. Bovendien heb je nog steeds dezelfde voordelen als klassiek vastgoed! Klinkt als muziek in je oren? Lees zeker de blog: Hotelvastgoed, het succesrecept voor een goede investering
 

De Win-Winnaar
Enerzijds zoek je een investering die geld opbrengt, maar anderzijds wil je zelf ook een graantje meepikken van het vastgoed waarin je net hebt geïnvesteerd in de vorm van vakantie. De ideale combinatie tussen rendement en vakantie, dat is wat jij zoekt. Een win-winsituatie. Je hebt vast al eens gehoord van de formule waarbij je een vakantiehuisje in een vakantiepark koopt waar je zelf gebruik van kan maken. Wanneer je er zelf niet bent wordt jouw huisje verhuurd. Wist je dat deze formule ook bestaat in hotelvastgoed? Wanneer het voor jou past overnacht je gratis in het hotel waarin je geïnvesteerd hebt. De andere dagen van het jaar wordt de kamer verhuurd en geniet jij van de inkomsten.
Een voorbeeld: Je bent een fervent fietser en de Ardennese heuvels is uw favoriete terrein. Één keer per maand geniet je van een weekendje fietsen in de Ardennen en verblijf je in je eigen hotelkamer. Dat is perfect mogelijk in het ibis Styles Chateau de la lesse hotel in Han-sur-Lesse!  


De Planner
De Planner is het type dat een investering aangaat met het oog op de toekomst. Bovendien kan De Planner in twee categorieën verdeeld worden:

  1. Investeren in vastgoed doe je voornamelijk met het oog op de toekomst. Je hebt je hele leven gewerkt en daarbij heb je genoeg verdiend. Nu zoek je nog naar een appeltje voor de dorst tijdens je pensioen en je vond de oplossing in een vastgoedinvestering. Het hoofddoel van je investering is om een zorgeloze levensstandaard te behouden. Je denk dus voornamelijk aan het toekomstige financiële plaatje. Bekijk jij vastgoedinvesteringen ook op deze manier? Lees: Een hoger pensioen door een vastgoedinvestering
     
  2. De tweede categorie denkt voornamelijk in functie van het vastgoed zelf. Je koopt een appartement om er later zelf in te gaan wonen wanneer je bestaande woning te groot is geworden. Of om het weer te verkopen. Daarnaast zijn er de eerder conservatieve investeerders, die hun geld in bouwgrond steken. Voor 'later', of voor de kinderen. Ze hoeven er niet naar om te kijken en bouwgrond is waardevast.


De Vakantieganger
Investeren in vastgoed doe je met als doel er zelf zoveel mogelijk van te genieten. Je koopt een appartement aan de Belgische kust of een chalet in de Ardense bossen of trekt naar het buitenland om op zoek te gaan naar een tweede verblijf. Vandaag de dag zijn dit de meest populaire vastgoedinvesteringen. Goedkoop op reis of even ontsnappen aan de dagelijkse drukte zijn je grootste drijfveren. Je vakantiehuis verhuren behoort tot de mogelijkheden, maar je steekt er liefst zo weinig mogelijk tijd in. De huuropbrengsten die daaruit voortvloeien zijn mooi meegenomen.


De Vennoot
Het laatste type investeerder is de De Vennoot. Je bekijkt de vastgoedinvestering vanuit een professioneel oogpunt en wil investeren onder een vennootschap.
Dat kan! Afhankelijk van de fase waarin je je bevindt als vennootschap kan je op verschillende manieren investeren. De regels van vennootschapsbelasting zijn niet hetzelfde als die van de personenbelasting die je elk jaar betaalt. Indien je van plan bent om te investeren in vastgoed onder een vennootschap dan is de volgende informatie zeer nuttig voor jou: Investeren in vastgoed onder een vennootschap

 

Conclusie
Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Elke investeerder heeft andere drijfveren. Naargelang uw intenties en verwachtingen zijn er verschillende soorten vastgoed die je kan overwegen. Laat je goed informeren en onthou dat vastgoed historisch gezien de veiligste investering is. En, welke type vastgoedinvesteerder ben jij?

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.