Sluit menu

Investeren in vastgoed doet u zelden alleen. U laat zich begeleiden door iemand die er dagdagelijks mee bezig is, en de nodige ervaring en knowhow heeft: uw vastgoedadviseur. Idealiter zorgt uw vastgoedadviseur voor een totale aanpak zodat u de waarde van uw investering kunt maximaliseren. Deze totale aanpak wordt in 4 stappen onderverdeeld:

  1. Luisteren naar de wensen van de (potentiële) klant
  2. Een op maat gemaakte vastgoedinvestering realiseren
  3. Opvolging na de verkoop
  4. Assistentie bij doorverkoop
     

Luisteren naar de wensen van de potentiele klant

Wat is het doel van uw investering? Wilt u graag zelf huurders zoeken? Hebt u tijd om reparaties uit te voeren of besteedt u dit ook liever uit? Wilt u graag vastgoed dicht bij huis? Of juist niet? Wilt u vooral directe opbrengsten of eerder lange termijn waarde? Wilt u de kinderen al betrekken?
Uw vastgoedexpert bekijkt samen met u uw volledige financiële en persoonlijke situatie. Hij of zij onderzoekt in deze fase van het proces welk type vastgoedinvesteerder u bent. Aan de hand van deze info zoekt hij of zij een project dat u op het lijf geschreven is. Zelf ontdekken welk type vastgoedinvesteerder u bent? Lees: Welk type vastgoedinvesteerder bent u? 
Welk type investeringsvastgoed verkiest u? Parkings, seniories, studentenkoten of eerder hotelvastgoed? U zou niet de eerste zijn: Ontdekt welke beroemdheden al in hotels investeerden. Uw antwoorden zijn de eerste stap naar een succesvolle investering in vastgoed.

 

Een op maat gemaakte vastgoedinvestering realiseren

U bent overtuigd van een project maar alvorens u verdere stappen onderneemt hebt u nog enkele specifieke fiscale of financiële vragen zoals kan ik met een klein vermogen investeren in vastgoed? Uw expert staat u te woord met een heldere en transparante uitleg. Hij of zij maakt u attent op de risico’s van een vastgoedinvestering en de mogelijke valkuilen waarvoor u moet oppassen. Vervolgens gaat u langs bij de notaris en wordt u eigenaar via notariële akte. Hierna betaalt u uw project in schijven naargelang de bouwwerken vorderen. Uw vastgoedexpert blijft nauw betrokken bij dit volledige proces. Hij of zij blijft uw contactpersoon bij vragen. Er ontstaat een band van wederzijds vertrouwen.
 

Opvolging na de verkoop

U hebt de akte ondertekend, maar de taak van de adviseur is nog lang niet voltooid. In tegendeel. Als u investeert in een nieuwbouw, bezorgt hij of zij u alle nodige projectinformatie en wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen en van de werken van het project waarin u geïnvesteerd hebt. Deze communicatie is essentieel. Zorg er dan ook voor dat u geregeld in contact bent met uw vastgoedadviseur.

Wanneer u investeert in vastgoed wilt u uiteraard zo weinig mogelijk zorgen. Weg met de dagelijkse beslommeringen en problemen die sommige andere vastgoedinvesteringen kenmerken. Dankzij de inspanningen van uw vastgoedadviseur bent u gerust en blijft de waarde van uw investeringsvastgoed op lange termijn groeien. Voelt u dat u zelf te veel taken op u moet nemen, aarzel niet tijdig in te grijpen.

Hoe zit het met de opbrengsten uit uw investering? Een goede vastgoedadviseur houdt u ook hier op de hoogte van de inspanningen en resultaten die gerealiseerd werden voor uw investering, zeker bij investeringsvastgoed. Een goede vastgoedadviseur heeft als doel u als klant tevreden te houden.
 

Assistentie bij doorverkoop

U moet wegens omstandigheden uw vastgoedinvestering opnieuw doorverkopen? Of u wilt genieten van uw gerealiseerde meerwaarde? Dit is perfect mogelijk bij investeringsvastgoed. U kan bij uw huidige vastgoedadviseur aankloppen voor een herverkoopservice, maar u kan ook bij een makelaar aankloppen of rechtstreeks aan iemand doorverkopen. Hou er wel rekening mee dat het drie tot zes maanden duurt voor een verkoop rond is.

Denkt u eraan om u vastgoedinvestering te schenken? Lees dan zeker: De 4 redenen waarom vastgoed schenken
 

Conclusie

Uw vastgoedexpert is niet alleen de persoon waarvan u vastgoed koopt of waaraan u vastgoed verkoopt. Hij of zij moet ook uw vertrouwenspersoon zijn door het volledige aankoop- of verkoopproces van uw investering. Gaande van een eerste oriënteerde fase tot de na-verkoop service zoals doorverkoop. Een goede vastgoedadviseur die u helpt bij investeringsvastgoed fungeert als het ware als een one-stop-shop. Hij of zij volgt uw dossier van A tot Z op, zodat u zich geen zorgen moet maken en enkel moet genieten van uw investering.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.