Sluit menu

Met een stijging van meer dan 22% in vergelijking met 2000 is ongeveer 5,64% van de Belgen eigenaar van een tweede verblijf. Dit wezen de cijfers van WES - Research & Strategy uit. Bovendien droomt ruim 52% van de Belgen ervan om een tweede verblijf te bezitten en bij voorkeur in het buitenland.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

 

Waarom investeren in een tweede verblijf?
Uw luxechalet vlakbij Durbuy

Er zijn twee grote hoofdredenen hiervoor:

 1. Puur als opbrengsteneigendom:
  • Om huurinkomsten op te strijken.
  • Meerwaarde bij het doorverkopen van uw tweede verblijf (vastgoed stijgt altijd in waarde op lange termijn).
 2. Louter recreatief:
  • Om hier zelf op vakantie te komen als ontspanning.

Bekijk hier de video: De 5 redenen waarom investeren in een vakantiesuite.

 

Opvallend veel jonge mensen

Vroeger waren dit vooral oudere mensen die een tweede woning kochten omdat ze op pensioen gingen of omdat er een groepsverzekering of erfenis uitbetaald werd. De dag van vandaag ziet u dat ouders hun kinderen al helpen bij hun eerste woning, waardoor er middelen vrijkomen om op jongere leeftijd al een tweede woning aan te kopen.

De verschillende factoren in het voordeel van een tweede verblijf

 • Lage rentevoeten: de rentevoeten liggen heel laag, waardoor het goedkoop is om geld te lenen en deze te investeren in vastgoed dat geld opbrengt.
 • Lage kostprijs: een vakantiewoning komt goedkoper uit dan de aankoop van een huis of appartement. De gemiddelde verkoopprijs van een vakantiewoning bedraagt gemiddeld 170 000 euro exclusief BTW en registratiekosten.
 • Rendement: tweede verblijven zijn populair omwille van een veilig rendement.
 • Fiscale voordelen: als u een lening voor een tweede verblijf aanvraagt, krijgt u een belastingvermindering van het langetermijnsparen.

Waar is een tweede verblijf het best gelegen?

Een ideale locatie om een tweede verblijf te bezitten is in de Ardennen. Hier verblijven zowel veel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Een ideale trekpleister met als gevolg een hoge bezettingsgraad het hele jaar door. U geniet hier van de rust, de natuur, de gezelligheid en er is een grote waaier aan activiteiten aanwezig. Perfect voor iedereen om even aan het drukke dagelijkse leven te ontsnappen.

Lees hier: Vastgoed in de Ardennen? Het meest volledige overzicht.

Wenst u ook te genieten van uw eigen tweede verblijf? Bekijk dan hier ons project in de Ardennen: Village Les Bois d’Ourthe of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
 • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.