Sluit menu

De start van Disneyland

12 april 1992, de opening van het nieuwe attractiepark Euro Disneyland. Locatie: Marne-la-Vallée, op zo'n 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs. Op 1 oktober 1994 werd de naam van het park veranderd naar Disneyland Parijs, waarbij de naam van de Franse hoofdstad ook in de naam van het park weerklinkt. “Hier kozen we bewust voor, want dit was een manier om zich te identificeren met een van de meest romantische en opwindende steden ter wereld.” aldus Michael Eisner, voormalig bestuursvoorzitter van Disney.

Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

 

De locatie Parijs

The Walt Disney Company is niet over één nacht ijs gegaan om de perfecte locatie te vinden. Een uitgebreid onderzoek werd uitgevoerd over waar ze hun attractiepark zouden neerzetten. Er werden maar liefst 1200 vastgoedlocaties in de selectie opgenomen. Na allerlei verdere selectierondes bleven er nog 4 opties over: 2 locaties in Spanje en 2 in Frankrijk. De aanwezigheid van een krachte mistral (Noordelijke wind) deden de Spaanse locaties de das om. Uiteindelijk bleven Toulon en Marne-la-Vallée over. Maar de vele troeven en het grote potentieel van de regio in en rond Parijs gaven uiteindelijk de doorslag: Marne-la-Vallée nabij Parijs werd gekozen als beste Europese locatie voor een pretpark. Bovendien is Parijs gekend als de n° 1 vastgoedlocatie ter wereld!

Topinvestering nabij Disneyland

Marne-la-Vallée, Parijs

De locatie Marne-la-Vallée vlakbij Parijs heeft veel bijzondere aantrekkingspunten voor Disneyland Parijs.

  • De centrale ligging in West-Europa
  • Nabij de grote metropool Parijs
  • Gemakkelijk bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen
  • De infrastructuur rond het park zou verbeteren (met een RER- en TGV-station en verbinding met de A4)
  • Luchthaven Charles De Gaulle
  • Een Europees en vooral een aangenaam Frans karakter (zo kon men attracties bouwen rond Europese futuristen zoals Leonardo da Vinci en Jules Verne)
  • De rijkdom van de omgeving, de culturele diversiteit en het aanwezige enthousiasme van de lokale bevolking

Ontdek ook: 4 redenen waarom Parijs zo gegeerd is op de vastgoedmarkt

Veelbelovende toekomst

Disneyland had dus wel degelijk de perfecte ligging uitgekozen voor hun attractiepark en ondervindt hier nog steeds alle voordelen van. Ondertussen bestaat het park Disneyland Parijs al 25 jaar en blijven de bezoekersaantallen in stijgende lijn te gaan. Bovendien ziet Disneyland Parijs de toekomst rooskleurig in en breiden ze verder uit. De komende jaren zullen ze meer liefst 2 miljard euro in investeren en komen er 3 nieuwe zones, rond de thema’s Marvel, Frozen en Star wars. Ook nieuwe attracties en extra live entertainment komen hierbij.

Ook anderen profiteren mee van deze topregio

Parijs heeft dus in overduidelijke mate bewezen een succeslocatie te zijn. Niet enkel Disneyland heeft dit ondervonden, maar ook allerlei vastgoedprojecten genieten mee van Parijs.

Ook Bricks and Leisure zag het succes en het potentieel van Parijs, maar dan als vastgoedstad. Met een nieuw vastgoedproject in Marne-la-Vallée bieden wij  de kans om te investeren in een hotelkamer op slechts 5km van het attractiepark. Bovendien kunt u er jaarlijks 30 dagen gratis verblijven en geniet u van een uitstekende, veilige investering op lange termijn.

Benieuwd naar dit project? Bekijk dan zeker Holiday Inn Express Parijs – Marne-la-Vallée of contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Ontdek ook: de 5 troeven van hotelvastgoed.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.