Sluit menu

 

 

1.  Luik, de Vurige Stede, staat op toeristisch en economisch vlak opnieuw in bloei. Sinds enkele jaren zit het Luikse toerisme in de spreekwoordelijke lift en groeide de stad uit tot de belangrijkste toeristenstad in Wallonië. Zakelijke en toeristische overnachtingen samengenomen telde de provincie Luik in 2017 maar liefst 2,4 miljoen overnachtingen waarvan het grootste deel, meer dan één miljoen, werd doorgebracht in hotels. Een stijging van 3% in vergelijking met het jaar daarvoor en ook in 2018 gaat het aantal logementen erop vooruit. 

Al dankt de Vurige Stede die talloze overnachtingen eveneens aan economische vooruitgang. De verouderde nijverheidsindustrie dooft stilaan uit en dat lokt een brede waaier aan start-ups en ondernemers. Ook de Luikse haven, de op twee na grootste rivierhaven van Europa, en de Luikse luchthaven, Belgiës grootste goederenluchthaven, trekken heel wat bedrijven aan. Denk maar aan de Chinese E-commercegigant Alibaba die zopas 75 miljoen investeerde in de regio. Met andere woorden: ondanks een grauw imago mag Luik zich absoluut een stedelijke parel aan de Belgische kroon noemen. Het bruist weer aan de boorden van de Maas. Daarmee van genieten? Bekijk ons vastgoedproject 

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed.

2. Brugge, waar elegante herenhuizen voor miljoenen euro's verkocht worden. Onder impuls van het schaarse aanbod en de extreem hoge vraag schieten de vastgoedprijzen de hoogte in. In 2017 bleek Brugge na Kortrijk de sterkste stijger in Vlaanderen met 9,9% hogere huizenprijzen. In nog geen vijf jaar tijd ging de gemiddelde woningprijs van €250.000 naar €274.000. En ook de huurprijzen zijn niet van de poes: gemiddeld betaal je in Brugge 2% meer huur dan voor een identieke woning in een andere Vlaamse gemeente. Natuurlijk wordt een weldoordachte investering in zo'n sterke vastgoedmarkt een schot in de roos.

'Het Venetië van het Noorden', mocht in 2017 maar liefst 6,2 miljoen toeristen verwelkomen. Misschien geen verrassing als je de talloze bussen vol Japanners die halt houden op de Grote Markt voor de geest haalt. Al komen zeker niet alle dagtrippers uit het Verre Oosten. Ooit de feërieke Brugse kerstmarkt bezocht? Duits, Frans, Engels en zelfs Deens gebulder overstemmen het West-Vlaamse gefluister. Terwijl Brussel in 2016 de gevolgen droeg van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, bleven buitenlandse toeristen genieten van de pittoreske straatjes, eeuwenoude pleintjes en perfect bewaarde kathedralen die Brugge tot 'Die Scone' omtoveren. Colin Farell zat fout, zijn collega had gelijk: "Bruges is not a shitole."

3. Gent,  de Arteveldestad die dagelijks surft op een studentikoze golf. Met bijna 77.000 studenten, verdeeld over twee universiteiten en vier hogescholen, is het de grootste studentenstad van Vlaanderen. Maar niet de duurste: voor een kot in Gent betaal je gemiddeld €475 per maand, dat is €56 minder dan in Brussel. Ook in de koopvastgoedmarkt blinkt de Oost-Vlaamse hoofdstad niet bovenaan, Brugge en Leuven zijn nog duurder. Al is Gent zéker geen goedkope stad: een gemiddelde koopwoning kostte er in 2008 tussen €150.000 en €250.000, in 2016 bleek dat al tussen €200.000 en €300.000 te zijn. Hierdoor groeide de Gentse huurmarkt. Vroeger waren alleen ouderen geïnteresseerd in appartementen, nu ook starters en investeerders. 

Al kennen niet-Gentenaars de stad vooral als romantische cultuur-en toeristenstad. In juli 2018 bezochten 1,3 miljoen bezoekers de Gentse Feesten en vorig jaar telde Gent nog 1,1 miljoen overnachtingen.

Benieuwd naar welke projecten wij in onze pijplijn hebben zitten? Bekijk ze hier!

Jouw favoriete investeringslocatie gevonden, dan ben je wellicht wel iets met deze 7 tips om succesvol te investeren in vastgoed!

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.