Sluit menu

Vastgoed in de Ardennen

Heeft u soms ook genoeg van het drukke Vlaanderen? Heeft u genoeg van al die files en bent u het stilaan zat dat uw buurman elke zaterdagmorgen zijn gras afmaait? Op minder dan twee uur rijden vindt u de rust die u verdient. Een buitenlands rustgevoel, maar dan vlak bij de deur. Misschien is het dan een goed idee om te investeren in deze regio.  In de Ardennen is vastgoed even onmisbaar als de bossen of de Ourthe. De prachtige chalets of de leuke hotelkamers in het pittoreske centrum zijn er bijna niet weg te denken. Ontdek de 4 redenen waarom de Ardennen de ideale locatie is om uw vastgoed te kopen, de 4 soorten vastgoed in de Ardennen en de 4 populairste regio’s.

 

De 4 redenen waarom de Ardennen de ideale regio is om vastgoed te kopen

1. Weelderige Natuur

Nergens in België is de natuur zo mooi als in de Ardennen. De wijduitgestrekte bossen is het eerste wat in je opkomt als je aan de Ardennen denkt. Van prachtige grotten tot meren en watervallen, noem maar op, de Ardennen biedt het allemaal.

2. Recreatie en rust

De Ardennen zijn ideaal om lange wandelingen of leuke fietstochten te maken en voor de avontuurlijkere types zijn er ook sporten zoals mountainbiken, kanoën en rotsklimmen. De Ardennen biedt zowel avontuurlijke sporten als rustige familie-uitstapjes, maar het gevoel dat overal boven uitsteekt is zalige gevoel van vakantie.

3. Zo dichtbij

Het is niet ver en toch krijg je een buitenlandse indruk. Het is een hele andere wereld waarin je terecht komt. Het vergt quasi geen planning en ook voor gezinnen met kinderen is het ideaal. Niemand staat graag met 3 kinderen op de achterbank in een onnoemelijk lange file richting het zuiden van Frankrijk. Dat hoeft allemaal niet als je voor een verblijf kiest in onze eigen Ardennen.

4. Beter voor de portemonnee

Verre reizen kosten veel geld en je bent nooit zeker of alles wel in orde komt. Is het hotel of het huisje wel in orde? Is het daar wel veilig? Wat als ik ziek wordt? Van dit alles hoef u zich geen zorgen maken in de Ardennen en dat dan ook nog eens voor heel wat minder geld.

 

De 4 soorten verblijven die u kunt kopen in de Ardennen

1. Appartement

Vergeet een krap, duur appartement aan de kust. In de Ardennen vindt u comfortabele appartementen aan een veel voordeligere prijs. Middenin het pittoreske centrum en alle winkels op wandelafstand. Wat wilt u nog meer?

2. Chalet

Met een eigen gezellige chalet heeft u uw eigen vaste stek in de Ardennen en hoeft u dus nooit veel te plannen op voorhand. Weekendje weg? Geen probleem, stap de wagen in en op naar uw eigen houten chaletje in z’n prachtige natuurlijke omgeving.

3. Vakantieverblijf

Het comfort om uw eigen stek te hebben, maar zelf niet voor de schoonmaak en het onderhoud ervan instaan? Een vakantieverblijf in de Ardennen is precies wat u nodig heeft. 

Lees meer over een vakantieverblijf in de Ardennen

4. Hotelkamer

De ideale investering. U kan er zeker van zijn dat alles goed onderhouden wordt en hoeft zich geen zorgen te maken over huurders. De vraag ernaar stijgt steeds meer en meer, dus nu investeren is de boodschap. Wat ook mooi meegenomen is, is dat u zelf kunt logeren in deze hotelkamer en dan gebruik mag maken van alle services die het hotel aanbiedt.

Lees meer over hotelkamers in de Ardennen

 

De 4 beste regio’s om te investeren in de Ardennen

1. Durbuy

Als Marc Coucke het ziet als een ware goudmijn dan moet er iets van aan zijn. Durbuy is volgens velen het gezelligste stadje van België. Met de Ourthe die er langs loopt en het middeleeuwse verleden trekt het jaarlijks duizenden bezoekers. Ontdek de 5 redenen waarom Durbuy zo populair is

2. Han-Sur-LesseTweede verblijf + zorgeloze opbrengsten in Han-sur-Lesse

Han-Sur-Lesse is een deelgemeente van de stad Rochefort. Veel meer dan de afgeschermde abdij van Rochefort zijn de grotten van Han wel de moeite waard om te bezoeken. Met het wildpark eraan is het een ware trekpleister geworden. Met al die toeristen is investeren in deze regio zeker een goed idee. 

Lees meer over Han-sur-Lesse

3. Malmedy

De regio rond Malmedy staat vol met oude architecturale meesterwerken. Het is een zeer kalme omgeving waar zelfs het centrum rust uitstraalt. Daarnaast is het ook rijk bebost en is het er ideaal voor mooie wandelingen.

4. Spa

Spa is een van de bekendste regio’s in de Ardennen. De stad was doorheen de geschiedenis bekend als het walhalla van de kuuroorden. Vele vorsten en hertogen zakten af naar deze regio. De weelderige rijkdom van deze vorsten kunt u nu nog steeds bewonderen in de prachtige architectuur van de stad. Het rijke historische verleden en natuurlijk ook de bronnen van het befaamde water trekken heel wat toeristen aan.

 

Besluit

De Ardennen leven meer dan ooit. Het is het ideale moment om te investeren in de Ardennen. De Ardennen zijn en blijven de favoriete vakantiebestemming voor vele Vlamingen. Mensen zullen blijven afzakken naar de Ardennen en nu de prijzen voor het vastgoed vrij laag zijn, is het meer dan ooit de tijd om uw slag te slaan. Kortom: waar wacht u nog op? Ontdek alvast onze projecten in de Ardennen die jou een extra maandelijks inkomen opleveren. 

Vind vastgoed in de Ardennen

  •  
Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.