Sluit menu

De opening van een gloednieuw Park Inn by Radison hotel in Luik is gepland in 2020.

“Park Inn by Radisson zal het negende merkhotel worden van de groep in België en zal zo het merk versterken. In de afgelopen 18 maanden is het Park Inn by Radisson portfolio meer dan verdubbeld en telt de Carlson Rezidor groep 15 hotels in België. Park Inn by Radisson is dan ook het snelst groeiende hotelmerk sinds 2013 in het Belgische middle-market hotelsegment”, zegt Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer of the Rezidor Hotel Group. “We zijn onze partners dan ook dankbaar voor hun vertrouwen in ons merk en expertise.”

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

Eerder dit jaar opende Carlson Rezidor al een nieuw Park Inn by Radisson hotel in Hasselt en Brussels Airport. Verder zal de groep binnenkort ook een tweede Park Inn by Radisson hotel openen in Antwerpen (Berchem) en één in Amsterdam (Sloterdijk).

Het Park Inn by Radisson Luik zal 100 kamers tellen met een restaurant, seminarieruimte voor 40 afgevaardigden en een ondergrondse parking. De centrale locatie van het hotel zorgt voor een enorme aantrekkingskracht voor reizigers en shoppers. Gelegen aan de N3 die dwars door de stad loopt, ligt het hotel vlakbij het vernieuwde operagebouw en aan de grens met de grootste winkelstraat in Luik. Bovendien ligt het slechts 200 m verwijderd van de culturele bezienswaardigheden in de stad en is het makkelijk bereikbaar vanuit de luchthaven van Luik (10 km) en het station ‘Gare du Palais’(200 m) met directe verbindingen met Hasselt, Maastricht, Brussel en Liège-Guillemins.

Projectontwikkelaar van het gloednieuwe hotel is Bricks & Leisure Real Estate, de Belgische marktleider in investeren in hotelkamers met meer dan 40 jaar ervaring. Eigenaar van 12 hotels in België, is Bricks & Leisure bijzonder trots en enthousiast om een nieuw hotel te bouwen in de meest groeiende stad in Wallonië. Bij wijze van financiering, zal de helft van het hotel verkocht worden aan private investeerders die op zoek zijn naar een veilige en zorgeloze belegging op lange termijn en met een beperkt budget. Wanneer een investeerder een hotelkamer koopt, wordt hij dan mede-eigenaar van het hele hotel.

“Het concept van hotelinvesteringen is bijzonder populair geworden in België en is onder meer al beloond met de award ‘Beste toeristische innovatie’door de toeristische organisatie Visit Flanders”, zegt Thomas Lecluse, Managing Partner van Bricks & Leisure.

Als culturele en commerciële trekpleister langs de Maas, is Luik de vijfde grootste stad in België en de meest aantrekkelijke stad in Wallonië voor zakenlui en toeristen. Naast talloze activiteiten en bezienswaardigheden zoals het Prins Bisschoppelijk Paleis en de Trappen van Bueren, wordt de stad gekenmerkt door zijn militaire- en staalindustrie. De haven is dan ook de derde belangrijkste binnenhaven in West-Europa en heeft een enorme aantrekkingskracht op hoogtechnologische bedrijven.

Voor meer informatie bekijk hier de projectpagina. 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.