Sluit menu

Toen miss Rona ons land binnenkwam, vroeg de vastgoedsector zich af wat zou gebeuren.

En ook bij Bricks & Leisure stelde we ons de vraag...

Zullen mensen nog vastgoed kopen?

Er heerste namelijk al wat onrust op de woningmarkt voor residentieel vastgoed, wat natuurlijk alles te maken heeft met het einde van de woonbonus, en die onrust is sinds de coronamaatregelen niet veel beter. De volledige impact van het virus kan nu nog niet ingeschat worden, maar de Belgische woningmarkt bewees in 2008 al eerder dat het snel kan herstellen van een dipje. In 2020 is dat niet anders.

Vooral bij investeringsvastgoed lijkt er geen probleem te zijn.

Mensen die op zoek zijn naar een appartement om zelf in te wonen, willen het eerst bezichtigen. Maar dat blijkt voor investeerders minder van belang. Zij zijn vooral op zoek naar een zorgeloze investering dat rendement met zich meebrengt, en dat kunnen we nog steeds bieden. Met meer dan 25 jaar ervaring weet Bricks & Leisure maar al te goed wat werkt en wat niet: wat leeft op de markt, in welke steden je best investeert, waar investeerders én huurders belang aan hechten, de voordelen van een systeem met verhuurgarantie dat maandelijkse inkomsten en rendement garandeert, ... 

Daar komt nu iets nieuws bij: een digitalisering. 

Als investeerders nu blijven kopen, dan geeft dat vertrouwen in de markt. Met onze digitale middelen hopen we daartoe een steentje bij te dragen. De overstap naar een systeem met videoconferenties verliep heel vlot eigenlijk. Zo kan je onder meer een aankoopcompromis op digitale wijze tekenen, via software die door het CIB werd aangeraden, of je akte digitaal tekenen, onder toeziend oog van de notaris. Daar is er een nieuwe wet voor ontworpen en we merken dat dat heel goed werkt. Onze verkopers krijgen zelfs hartverwarmende berichtjes van klanten toegestuurd om hen te bedanken.

Dus digitaal vastgoed kopen, kan dat?

Het blijkt van wel! 

Hier ontdek je hoe je dat precies doet: Hoe digitaal investeren in vastgoed met Bricks & Leisure?

  •  
Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.