Sluit menu

1. Is het slim nu vastgoed aan te kopen?

Absoluut! Vastgoed is historisch gezien de veiligste investering. Dit blijkt eens te meer in deze onzekere tijden: de aandelen op de beurs kelderen flink, maar vastgoed blijft stabiel. De lage intrestvoeten en de indexatie van huurprijzen maken het kopen van vastgoed trouwens extra rendabel!
 

2. Heb ik nog zekerheid over mijn vastgoedinvestering?

Jazeker, u koopt vastgoed op plan waar u alle zekerheden heeft dat uw vastgoed gebouwd wordt dankzij de voltooiingswaarborg die door Bricks & Leisure gestort wordt bij de Notaris. Bovendien, ongeacht wat er gebeurt, zijn al onze projecten verzekerd zodat u ten alle tijden kan genieten van uw vastgoedinvestering.

3. Kan ik een afspraak inplannen met een adviseur?

In normale omstandigheden verkiezen onze adviseurs voor een thuisbezoek om zo de huidige situatie en de noden van potentiële klanten beter te begrijpen. Gezien de maatregelen rond het coronavirus zijn thuisbezoeken niet toegestaan. Ze vallen namelijk niet onder de noodzakelijke verplaatsingen.

Bij Bricks & Leisure hebben we ons snel aangepast aan deze situatie en zijn al onze adviseurs beschikbaar via videoconferentie. Is dit iets waar u zich ongemakkelijk bij voelt? Bedenk dan dat op vandaag iedereen hiermee geconfronteerd wordt en videoconferentie een medium is dat niet enkel meer in een privécontext met vrienden of familie zal worden gebruikt maar ook in het zakenleven. Door de digitale technologie te omarmen, blijf je zeker een stapje voor!

4. Ik wil een virtuele rondleiding maken. Is dit mogelijk?

Indien het project dit toelaat, geven onze adviseurs met veel plezier een rondleiding in het project en/of in de omgeving. Ten slotte draait het bij een goede vastgoedinvestering om locatie, locatie, locatie.

5. Worden de werven stilgelegd?

Momenteel heeft de federale overheid geen beperkingen op bouwwerken opgelegd. Onze werven zijn dus nog steeds open. Indien de arbeiders op de werven zich aan de hygiëneregels houden en op 1,5 m afstand werken, gaan de werken gewoon door. Wel moet rekening gehouden worden dat sommige leveranciers van bouwmaterialen niet meer leveren, waardoor er enige vertraging zal optreden.  

6. Kan ik de verkoopovereenkomst ondertekenen tijdens de afzonderingsperiode?

Door de maatregelen van de overheid is het tot en met 19 april niet mogelijk om af te spreken met de adviseur bij u thuis of bij ons op kantoor. U kan steeds de nodige documenten per email ontvangen en ze ondertekend terugscannen, maar bij Bricks & Leisure staat veiligheid centraal en gaan we een stapje verder. Wij voorzien immers de mogelijkheid om de verkoopsovereenkomst vanop afstand te ondertekenen.  Via het CIB (Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen) bieden we u graag de oplossing aan om volledig digitaal te kunnen ondertekenen. Dit betekent dat u thuis vanuit uw zetel een slimme investering kan doen in vastgoed. 

7. Kan ik de notariële verkoopakte van mijn investering ondertekenen tijdens de afzonderingsperiode?

Een notariële akte afhandelen kan niet tot 19 april.

Hoewel de ondertekening van de akte wettelijk verplicht binnen vier maanden moet gebeuren, worden alle authentieke aktes uitgesteld tot een datum na 19 april (uitgezonderd overlijdensaktes). Hier zal u dus nog even geduld moeten uitoefenen totdat de gezondheidsvoorschriften fysieke afspraken toelaten. 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.