Sluit menu

 

Het geheim van elke succesvolle vastgoedinvesteerder

De meest succesvolle vastgoedinvesteerders herkennen opportuniteiten en zien kansen vòòr anderen dit doen. Schuilt er ook zo’n vastgoedgoeroe in jou, die koopt net vòòr de vastgoedprijzen spectaculair stijgen?

Wij deden grondig onderzoek en ontdekten een plek waar de (lage) prijzen 10 jaar stabiel bleven en nu aan een spectaculaire opmars beginnen. Na het lezen van dit artikel ken je de 7 redenen waarom Luik de place to be is. Zo kan ook jij investeren in vastgoed in Luik net vòòr de spectaculaire prijsstijgingen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

1. Luik: 10 jaar stabiele prijzen – nu de snelst groeiende stad

“If we look at the local markets, Liège is one of the cities that took a significant leap forward, thereby confirming its position as 'Wallonia's main business centre’.” (wallonia.be)

Luik is de snelst groeiende stad van Wallonië, zowel op commercieel als op cultureel gebied. De vele investeringen in infrastructuur zorgen bovendien voor optimale bereikbaarheid. Wat denk je dat de invloed hiervan op de vastgoedprijzen zal zijn?

De Vurige Stede (La Cité Ardente) schudt haar grijze verleden van zich af en herrijst uit haar as. Luik is de voorbije 2 jaar sterk gegroeid door nieuwe trendy architectuur (zoals het futuristische station) en moderne winkelcentra als aanvulling op de authentieke winkeltjes. Door deze nieuwe investeringen en actieve promotiecampagnes krijgt Luik terecht het imago van shoppingparadijs.

En dit merk je ook aan de vastgoedprijzen. Zo kostte een studio in 2001 nog 120.000 euro, in 2015 was dit al 140.000 EUR. Net zoals in Gent zijn de vastgoedprijzen in Luik op weg naar een verdubbeling in de komende 10 jaar, zo voorspellen alle vastgoedgoeroes. Dé place to be dus, voor vastgoedinvesteringen met hoog rendement.

Het New Yorkse tijdschrift Travel + Leisure nam Luik in 2016 zelfs op in haar prestigieuze lijst van de 50 plaatsen ter wereld die je absoluut bezocht moet hebben! Meer weten? Stredentripper.com heeft het lovend over Luik, een stad ontwaakt.

2. Uitzonderlijk goed bereikbaar: te land, ter zee en in de lucht

Als belegger is het ideaal om mee te genieten van andermans investeringen. Zo kan je nu mee de vruchten plukken van de overheidsinvesteringen in de Luikse infrastructuur en bereikbaarheid. Er zijn meer dan genoeg studies die aantonen dat de bereikbaarheid van een locatie een positieve impact heeft op de waarde.

Luik was al goed bereikbaar. Investeren in vastgoed in Luik is nu nog interessanter geworden. Met het nieuwe station met meerdere hogesnelheidstreinen, de luchthaven in opmars (nu al 300.000 passagiers per jaar, 130.000 verwacht uit China), de nieuwe tramlijn en de grote rivierhaven is de toenemende meerwaarde immers verzekerd.

3. De 3e grootste rivierhaven van Europa. Schip ahoy!

Wanneer je Luik zegt, denk je natuurlijk aan de indrukwekkende Maas en de Citadel die daar meer dan 100 meter bovenuit torent.

Maar wist je dat Luik de derde grootste rivierhaven is van gans Europa? Luik is via het Albert-kanaal verbonden met Antwerpen, één van de belangrijkste Europese zeehavens (meer hierover hieronder). Ter plekke floreert de nijverheid dankzij deze waterader. Luik is eveneens een belangrijke overslagplaats.

En het vrachtverkeer blijft stijgen. De toekomst van het vrachtvervoer ligt immers op het water: geen files, minder vervuiling,… Luik speelt daar een belangrijke rol in. Meer tewerkstelling betekent meer vergaderingen, internationale contacten,… die allen hotelfaciliteiten willen gebruiken.

4. Europa investeert miljoenen in Luik

Niet alleen de federale, regionale en lokale overheden maken Luik met hun investeringen meer waardevol. Ook Europees geld draagt bij aan jouw mogelijke belegging in vastgoed.

Zo kende de Europese Unie recent meer dan 16 miljoen euro toe aan Vlaamse watergebonden projecten voor het Trans-Europese Transportnetwerk (TEN-T), waaronder de verbreding van het hierboven vermelde Albertkanaal.

Dankzij die verbreding zal het Albertkanaal over zijn volledige lengte van Antwerpen tot Luik toegankelijk zijn voor de op één na grootste schepen (klasse VI). Laat het geld maar binnen ‘stromen’…

5. Multinationals ontdekken Luik-nu kan ook jij investeren

Multinationals laten hun oog vallen op la Cité Ardente. Onder meer de grootste staalproducent ter wereld, ArcelorMittal, koos Luik uit als nieuwe productiehaven voor hun innovatieve fortiform staal. Dit sterke maar lichte materiaal zorgde voor een doorbraak in de auto-industrie.

Door de recente toename aan multinationals is er een tekort aan business hotels ontstaan. Door de vele aanvragen besloten we om er samen met wereldleider RADISSON een business hotel te bouwen in het historisch centrum. Meer informatie over deze opportuniteit om te investeren in vastgoed in Luik vindt u hier.

6. Cultuur met een grote C

Zin in Cultuur? In Luik kan iedereen zijn hartje ophalen, van operaliefhebbers over archeologen-in-spe tot filmfanaten. En al die cultuurminnaars willen natuurlijk ook een hapje eten én overnachten in Luik. Een opportuniteit voor de hotelindustrie…

Het prachtige operagebouw werd in 2012 grondig gerenoveerd en kreeg een moderne bovenbouw. Liever geen Aïda en consoorten? Het museumcomplex Grand Curtius is het belangrijkste museum van Wallonië met meer dan 100.000 bezoekers per jaar.

Aan musea, leuke galerieën en historische gebouwen is er in Luik geen gebrek. Zelfs ondergronds valt er veel te beleven: onder Place Saint-Lambert vind je het Archéoforum de Liège. Daar, onder het kloppende hart van het hedendaagse Luik, ontdek je onder andere de sporen van de eerste mensen die deze stad al 9.000 jaar geleden wisten te waarderen.

En waar denk je dat filmcrews logeren tijdens hun opnames? Het Amerikaanse tijdschrift Variety erkende Luik recent als een centrum van de filmindustrie, een boost voor hotels en restaurants.

7.  Profiteer van investeringen in stadsimago

Toeristen worden actief en met succes aangetrokken door reclamecampagnes.

Luik spaart kosten noch moeite en kon zelfs de Tour de France naar de provinciehoofdstad leiden. Op 2 juli 2017 komen de sprinters van de tweede etappe aan in Luik. Duizenden wielerliefhebbers willen Cavendish en co aanmoedigen. De hotels en restaurants doen gouden zaken dankzij deze investeringen in het stadsimago.

Een weetje om mee uit te pakken bij jouw vrienden: Luik is de enige stad die opgenomen is in alle Grand Tours (ook de Giro en Vuelta). De hoteleigenaars zien al die wielerfanaten natuurlijk graag komen.

Samengevat

Redenen genoeg dus om te investeren in vastgoed in Luik. De stijging van de vastgoedprijzen is ingezet, met een verdubbeling zoals in Gent in het vooruitzicht. Dankzij de recente investeringen in shopping, architectuur, cultuur én imago, de optimale bereikbaarheid en de toenemende interesse van multinationals is Luik de snelst groeiende stad geworden.

Nu dat je, net zoals vastgoedgoeroes, weet dat Luik de place to be is voor SPECTACULAIRE vastgoedstijgingen de komende 7 jaar kan je je verder informeren over concrete opportuniteiten. Bricks and Leisure heeft een top project op de centrumlocatie in luik. Volledig zorgeloos vastgoed met maximale opbrengsten. Klik hier om meer te weten over deze opportuniteit.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.