Sluit menu

Investeren in exploitatievastgoed, met een full-serviceverhuurdienst, zit in de lift. En laat dat net hét vlaggenschip zijn van Bricks and Leisure. Als expert in verhuurd vastgoed biedt het particulieren de kans om zonder kopzorgen de stap te zetten naar een vastgoedinvestering.

Extra info: 
Investeren in hotelkamer
Investeren in hotelkamers: verleden, heden en toekomst
7 tips om succescol te investeren in vastgoed

“We kunnen terugvallen op meer dan 40 jaar ervaring en hebben inmiddels zo’n 12.000 suites en appartementen ontwikkeld”, vertelt CEO Thomas Lecluse. “Daarbij blijft ook de verhuurdienst in onze handen, zo kunnen we nauwgezet toezien op de kwaliteit ervan. Want daar ligt de sleutel: een kwalitatieve verhuurdienst garandeert het rendement van onze investeerders.”

Nieuwe markt

De vastgoedmarkt wordt al jaren getekend door een groeiende verstedelijking. Dat leidt tot alternatieve eisen bij potentiële kopers of huurders, volgens Lecluse. “Mensen zijn bereid om kleiner te wonen, maar willen daar hoge kwaliteit en faciliteiten voor in de plaats.”

In die lijn breidt Bricks and Leisure haar activiteiten uit: het geeft particulieren nu ook de kans om te investeren in businessflats. Een nichemarkt die focust op internationale, hoogopgeleide zakenlui die voor langere periode in ons land komen wonen en werken. “Onder impuls van de verstedelijking en internationaliserende arbeidsmarkt blijft het aantal expats, of buitenlandse werknemers, toenemen”, aldus Lecluse. “Die willen dicht bij hun werk wonen, met zoveel mogelijk faciliteiten voor handen. Daarop kunnen wij inspelen met onze businessflats.” 

Bricks and Leisure voorziet dan ook heel wat services in het gebouw zelf. “Zo kunnen de internationale huurders focussen op hun werk en nadien tijd vrijmaken om erop uit trekken in een boeiende stad.”

De Vurige Stede

Ook Luik profiteert van de globaliserende businesswereld. Zo zal het Chinese Alibaba er een nieuw distributiecentrum bouwen ter waarde van 75 miljoen euro. Hoewel de e-commercegigant zich niet wil vastpinnen op cijfers, zou die logistieke hub naar verluidt zo’n 3.000 jobs creëren. En daar eindigt het goede nieuws niet: de vernieuwde focus op kennisindustrie zal in de nabije toekomst nog meer internationale ondernemingen naar de Waalse centrumstad lokken. 

Meer lezen over Luik: Investeren in Luik, een bruisende stad in volle ontwikkeling

Maar in tegenstelling tot Brussel heeft Luik géén gestructureerd aanbod van kwalitatieve residentiële businessflats op maat van dit doelpubliek. Bricks and Leisure zag bijgevolg de noodzaak om haar pijlen op de Vurige Stede te richten. “Pal in de Maas-Rijn-regio fungeert de stad als oostelijke toegangspoort naar Brussel”, verklaart Lecluse. “Ook Nederland, Frankrijk én het economische hart van Duitsland zijn vlot bereikbaar.” Met andere woorden de ideale locatie om te investeren in businessflats.

Het Businessflats by Radisson-project telt 100 luxueuze lofts met veel aandacht voor co-faciliteiten. Zo voorziet Bricks and Leisure een co-workingruimte en een stijlvolle, gezellige bar, waar huurders terecht kunnen om een koffietje te slurpen, op het internet te surfen of na het werk nog een pintje te drinken. Die calorieën kunnen ze er meteen afzweten in de inhouse fitness, waarna ze dankzij de linnenservice en schoonmaakdienst thuiskomen in een frisse studio.

De bouwwerken zijn volop aan de gang, de commercialisatie start later. Lecluse heeft vertrouwen in een vlot verloop. “We merken nu al énorm veel interesse om te investeren in businessflats. Logisch, want het is een prima investering op een schitterende locatie. Wie bij ons wil investeren in businessflats, kan rekenen op een zeer hoge bezettingsgraad, een gepeperde huurprijs en fantastisch rendement.”

Ook zin in deze buitenkans? Bekijk onze Businessflats by Radisson of contacteer ons voor meer info.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.