Sluit menu

Wilt u later nog steeds op reis kunnen gaan, maar bent u bang dat de prijzen te duur zullen uitvallen en u er geen geld genoeg meer voor over zult hebben? Dan is investeren in vastgoed de juiste keuze voor u! Leven in de huidige maatschappij wordt duurder en duurder. Dit komt grotendeels door de inflatie. Inflatie betekent dat er een algemene stijging is van de prijzen van goederen en diensten. Hierdoor is er minder koopkracht en kan de consument voor hetzelfde geld minder kopen dan vroeger. Volgens Spaargids.be steeg de inflatie eind 2016 met 2,03% op jaarbasis, terwijl een spaarrekening slechts 0,11% op jaarbasis opbrengt. Hierdoor verliest u dus jaarlijks 1,89%. Wilt u hier iets aan doen?

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

Investeren in vastgoed is niet inflatiegevoelig!

 

1. De huuropbrengsten stijgen mee met inflatie

Denkt u dat als de prijzen van brood, alcohol, kledij, olie, laptops,… stijgen dat de huurprijzen ook stijgen? Inderdaad! Als u uw vastgoed verhuurt zal u stijgende huursommen ontvangen. De huuropbrengsten gaan mee met de inflatie, waardoor de inkomsten uit uw vastgoedinvestering stijgen. U hoeft zelf geen extra kosten uit te voeren of bang zijn dat uw investering in waarde vermindert bij Bricks and Leisure door de all-in service formule. Hierdoor stijgen uw opbrengsten alleen maar. Door de economische groei is er ook sprake van een hogere bezettingsgraad, waardoor de kans op leegstand lager ligt bij uw investering in vastgoed.

 

2. De onderliggende waarde van vastgoed stijgt mee met inflatie

In de loop der jaren stijgt vastgoed altijd meer in waarde. Iedereen lijkt enkel nog maar te spreken over locatie, locatie, locatie. De ligging van uw vastgoed is inderdaad een belangrijke factor. Naast de ligging bestaat uw eigendom uit bakstenen, dakpannen en andere grondstoffen. Door de inflatie stijgen deze grondstoffen en dus ook de verkoopwaarde van uw vastgoedinvestering.

Benieuwd waar u het best investeert in vastgoed? Hier zijn de drie meest beloftevolle steden om te investeren in vastgoed.

 

3. De afbetaling van de lening blijft hetzelfde

In tegenstelling tot de huuropbrengsten, gaat de afbetaling van uw investering niet mee met de inflatie. De afbetaling verandert niet na het ondertekenen van het contract, deze blijft dus al de komende jaren hetzelfde als voordien. Geen paniek dat dit bedrag plots meestijgt door de inflatie. Hierdoor weet u ook het totale kostenplaatje en kunt u al beginnen nadenken over de opbrengsten nadat uw lening volledig is afbetaald en wat u hiermee zoal kunt doen.

 

Verder zult u altijd in het bezit zijn van iets tastbaars en zal uw investering altijd iets waard blijven. De enorm lage rentetarieven maken het ook mogelijk om goedkoop te lenen voor een vastgoedinvestering en er is de zekerheid dat investeren in vastgoed een waardevolle belegging blijft die op lange termijn meer opbrengt dan het spaarboekje bij de bank.

 

Bijkomende informatie over inflatie kan u vinden op hoe de waardevermindering van uw investering stoppen.

 

De inflatie ontwijken door investeren in vastgoed? Ontdek nu alle opties op Bricks and Leisure en contacteer ons vrijblijvend of download onze gratis brochure!

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.