Sluit menu

De 6 basisingrediënten van een geslaagde hotelvastgoedinvestering

  1. Een toplocatie in het centrum, toeristische trekpleister of autosnelweg.
  2. Opbrengsten uit alle aspecten van het hotel.
  3. De zekerheid van inkomsten dankzij het hotelcliënteel in het centrum.
  4. Weinig of geen belasting op uw huurinkomsten.
  5. Zorgeloosheid dankzij de professionele uitbating van hoteleigenaars.
  6. Bricks and Leisure zorgt voor de kers op de taart met zijn Bricks 4 Life-service.
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

Laag 1: Toplocatie

De basis van iedere succesvolle vastgoedinvestering begint bij de locatie van het project. Een hotel kan op verschillende locaties heel erg goed renderen. In het midden van een grootstad bijvoorbeeld waar toeristen en zakenlui op zoek zijn naar een slaapplaats of langs de kust waar zonnekloppers willen bekomen van een dagje aan het strand. De locatie is een cruciaal element voor een hotel, maar staar je niet blind op de dag van vandaag. Kijk verder in de toekomst en bekijk zeker welke inspanningen er geleverd worden in de omgeving. 

Benieuwd welke stad vooral toekomstperspectief biedt?

Laag 2: Eigenaar van het volledige hotel

Bezorgd dat jouw hotelkamer niet verhuurd zal worden? No worries, want met een investering wordt je eigenaar van het hele hotel. Grote hoteleigenaars worden niet alleen rijk van de verhuur van hotelkamers, maar ook uit de nevenactiviteiten zoals bar, restaurant, wellness, parking, … Bij een hotelinvestering word je niet alleen eigenaar van jouw hotelkamer, maar van het hele hotel. Zo deel je in alle opbrengsten en ben je zeker van een maandelijks inkomen.

Laag 3: Ooit al op hotel geweest zonder te betalen?

Wij ook niet! De combinatie van het poolsysteem (zoals hierboven vermeld) en de betrouwbaarheid van het hotelcliënteel maakt dat uw maandelijkse opbrengsten verzekerd worden. Een grote tip: investeer in een internationaal hotelmerk met naamsbekendheid. Deze trekt namelijk extra bezoekers aan en u bent gewaarborgd van kwaliteitsstandaarden aan welke ieder hotel van het merk moet voldoen.

Bekijk hier meer over het rendement van een hotelkamer

Laag 4: Fiscaal voordelig

België staat niet gekend als een belastingparadijs, maar toch zijn er enkele mogelijkheden om uw belastingsbrief er rooskleuriger te laten uitzien. Wanneer u investeert in hotelvastgoed kan u aanzienlijk belastingen besparen. Uw totale belasting hangt natuurlijk af van een aantal factoren zoals het bedrag van de investering, welke lening u aangaat, hoe lang men wacht met de doorverkoop, ... In België is het echter zo dat als het om een privé-investering in hotelvastgoed gaat, u ten eerste geen belasting op meerwaarde moet betalen als u meer dan vijf jaar wacht om het te verkopen. Daarnaast zorgt de aftrek van intresten op de lening ervoor dat u geen personenbelasting betaalt op uw onroerende goederen. Verder is het belangrijkste voordeel van een vastgoedbelegging de mogelijkheid tot afschrijven. U kunt gebouwen afschrijven over een periode van 20 tot 33 jaar. Ook registratie, BTW, interesten op de lening en notariskosten zijn aftrekbaar.

Laag 5: Zorgeloos vastgoed

Terwijl klassieke vastgoedinvesteringen zoals het verhuren van een appartement vaak gepaard gaan met problemen (wanbetalers, schade, papierwerk), kan je bij hotelvastgoed rekenen op een professionele uitbating die uw belangen behartigd. Zo hoeft u niet de zondagmorgen vroeg opstaan voor een lamp te vervange. Daarom wordt hotelvastgoed vaak het vastgoedconcept met room service genoemd, omdat u uw maandelijkse opbrengsten op een dienblaadje gepresenteerd krijgt.

Laag 6: Bricks 4 Life

Bricks and Leiure zorgt voor de kers op de taart door een volledige service aan te bieden en uw problemen op te lossen. Wij bieden een oplossing op de bezorgdheden rond vastgoed (zal mijn appartement wel verhuurd geraken? Zal mijn huurder correct betalen? Zal mijn huurder niets kapot maken? Zal ik mijn appartement kunnen herverkopen? De vastgoedexperts van Bricks and Leisure bekijken graag samen met u uw volledige en persoonlijke situatie. Ontdek nu Bricks 4 Life!

 

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.