Sluit menu

Geen 100% kans op succes

U heeft voldoende spaargeld en uw voorkeur gaat uit naar beleggingen in vastgoed? Wilt u per se voor dat ene grote, fantastische project gaan? Onthoud dat hoe optimistisch dit project ook lijkt, dit niet gegarandeerd 100% kans op succes heeft. Enkele onverwachte factoren (o.a., nieuwe vastgoedtrends, nieuwe wetgeving…) kunnen meespelen, waardoor de gewenste verwachtingen niet ingevuld kunnen worden. Zet dus niet alles in op dat ene project, maar spreid uw aankopen liever in kleinere bedragen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

 

Diversifieer

Uit onderzoek van de Britten Stephen L. Lee en Peter J. Byrne is vastgesteld dat investeerders met een grotere vastgoedportefeuille minder risico hebben dan investeerders met een kleine vastgoedportefeuille. Probeer te kiezen voor een omvangrijke vastgoedportefeuille. Een investering van een huis, kan al vaak oplopen tot 300 000 euro of meer. Door deze hoge kostprijs is het moeilijk om meerdere vastgoedprojecten te bezitten en zo uw risico te spreiden. Bricks and Leisure speelt hierop in door minder prijzige vastgoedprojecten aan te bieden. Zo kunt u eigenaar worden van meerdere hotelkamers of tweede verblijven aan een lagere totaalprijs. Op deze manier worden eventuele schommelingen in de markt opgevangen en bent u niet afhankelijk van die ene grote investering. Maak dus een keuze van meerdere verschillende soorten vastgoedprojecten.

Locatie

Als de locatie u perfect lijkt, kunt u al vlugger de neiging hebben om meerdere vastgoedinvesteringen in dezelfde buurt te realiseren. Toch is dit niet de allerbeste redenering. Als een bepaald economisch gebied in de toekomst minder presteert, dan bestaat er een kans dat uw investeringen hier nadeel van kunnen ondervinden. Beter dat u uw vastgoed geografisch verspreidt over heel België en kijk ook in het buitenland voor mogelijke opties die u aanspreken.

Voor de beste vastgoedlocaties in België, bekijk volgend artikel: Drie grootsteden om te investeren in vastgoed.

Geïnteresseerd in vastgoedinvesteringen in het buitenland? Lees dan: Hotelvastgoed in het buitenland: Waar moet ik investeren?

Investeren via een vastgoedbevak

Een vastgoedbevak is een beleggingsvennootschap waarbij u samen met andere investeerders in verschillende vastgoedprojecten kunt investeren. Deze biedt verschillende voordelen:

  • Mogelijk met een beperkt budget
  • Uw vastgoedportefeuille wordt beheerd door ervaren personeel
  • Niet meer dan 20% van uw vermogen ligt in één project
  • Minimale winstuitkering wordt gegarandeerd

Meer te weten komen over een vastgoedbevak? Bekijk zeker: Investeren in vastgoed via een vastgoedbevak.

Besloten om liever in verschillende projecten te investeren en zo uw risico spreiden? Bekijk dan zeker eens onze projecten in vastgoed die mogelijk zijn voor een beperkt vermogen of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.