Sluit menu

Dat de pensioenuitkeringen niet torenhoog zijn, weten we allemaal. Je doet er dus goed aan om zelf je wettelijk pensioen aan te vullen. Dit geldt zeker voor zelfstandigen die de laagste wettelijke pensioenen hebben. Maar ook werknemers hebben er meer dan ooit belang bij om een pensioenspaarpotje aan te leggen. Vastgoed is daarbij een uitstekende keuze voor je appeltje na de dorst.

Wettelijk pensioen aanvullen dankzij vastgoed
Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun pensioen veilig te stellen aan de hand van een vastgoedinvestering. Vastgoed is door de jaren heen een relatief veilige goede belegging gebleken, vooral dankzij de voorspelbare inkomsten uit langlopende huurcontracten die bovendien gekoppeld zijn aan de inflatie. Bovendien is vastgoed waardevast, wat jou als vastgoedbelegger een zekerheid geeft. Lees Verdien tot € 3.500 meer pensioen met vastgoed!

 

Waar je rekening mee moet houden bij je vastgoedinvestering:
 

 1. Locatie
  Dé belangrijkste factor wanneer je een vastgoedinvestering overweegt is de locatie. Wanneer je jouw pand niet leeg wil zien staan, kies je best voor een locatie waar veel toeristen op afkomen. Leegstand staat onverbiddelijk synoniem met een lager rendement. Ontdek hier De beste Belgische steden voor een vastgoedinvestering.
   
 2. Rendement
  De vraag van 1 miljoen: “hoeveel rendement gaat mijn investering nu opleveren?” Verkijk je daar niet op. Veel vastgoedexperts rekenen op een rendement van 3%. Hoewel sommigen 5% en 8% garanderen is dit wishful thinking, aangezien je dan moet rekenen op een hoge huurprijs en een volledige bezetting. Het is dan ook vaak een gebrek aan kennis bij de investeerder in verband met alle kosten en opbrengsten bij zo’n investering. Lees ook 5 ontkrachte mythes in verband met investeren in onroerend goed om je kritische blik op vastgoed bij te stellen.
   
 3. Lange termijn
  Bekijk je aankoop als een investering op lange termijn. Vastgoed koop je niet om het een week later alweer te verkopen. Het grootste rendement behaal je na een bepaalde periode. Daarom bereken je best wat jouw mogelijke meerwaarde is na 10, of zelfs 20 jaar. Wacht dus niet te lang om een vastgoedinvesterign te beginnen, zodat je op  je oude dag kan genieten van het rendement.
   
 4. Hypothekaire lening
  Investeren in vastgoed kan al vanaf €100.000. Een som geld die niet voor iedereen zomaar onmiddellijk beschikbaar is. De rentevoeten staan historisch laag, waardoor het interessant is om een hypothecaire lening af te sluiten. Voor jou als investeerder betekent het dat je minder interesten moet betalen, wat gunstig is voor je rendement. Is? Lees Investeren in vastgoed met weinig geld? Niets is onmogelijk en ontdek hoe je met een beperkt budget toch kan investeren in vastgoed.

 

Schrik om toch nog iets over het hoofd te zien? Bekijk zeker eens Investeren in vastgoed: een checklist

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
 • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.