Sluit menu

J’aime, j’aime Durbuy! Vind hier de 5 verklaringen waarom Vlamingen dit zingen!

Rob Van Oudenhoven zong het ooit voor een van zijn twaalf werken en menig Vlaming kan het beamen. Wij houden van Durbuy! Vind hier de 5 redenen waarom Durbuy zo immens populair is en ontdek 'het kleinste stadje ter wereld’.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

1. Altijd solden in de Ardennen

Als we Vlaanderen met Wallonië vergelijken op vlak van vastgoedprijzen, merk je een wereld van verschil. Voor vastgoed in Wallonië en dus ook Durbuy betaalt u vaak maar de helft in vergelijking met Vlaanderen. Een waar koopje dus. Durbuy is de laatste tijd razend populair, dus op vlak van vastgoed slaat u best zo snel mogelijk uw slag. De voorzitter van het weireldploegsje KV Oostende gaf alvast het voorbeeld door bijna de hele stad te kopen voor zijn 'Couckeland'. Gelukkig zijn er ook nog vastgoedprojecten in de Ardennen op korte afstand van het feeërieke stadje. 

2. De perfecte mix

Durbuy biedt de perfecte mix tussen gezelligheid, rust en avontuur. De gezelligheid van het middeleeuwse centrum, de rust bij een heerlijke boswandeling en het avontuur van kajakken op de snelle stroming van de Ourthe. Het is die hele mix die Durbuy zo anders maakt dan alle andere Belgische steden.

3. Het oude stadscentrum
Uw luxechalet vlakbij Durbuy

Ook al zijn er vondsten gedaan in Durbuy die stammen vanuit de late steentijd, toch vierde het zijn eerste glorietijd tijdens de middeleeuwen. De burcht en enkele kerken stammen ook nog steeds af uit deze periode. Als u er rondloopt, bemerkt u meteen de eeuwenoude architectuur. Een begeleide gidstour is zeker een aanrader. De gids sleurt u mee in de vele  stadsages die reeds in de donkere middeleeuwen hun oorsprong kende. Daarna kan u op een van de vele terrasjes eens proeven van de verrukkelijke streekproducten. Enkele voorbeelden zijn de Ardeense salami of het heerlijke streekbier Durboyse. Niet goed voor uw dieet, maar u kan het toch moeilijk laten voorbijgaan?

4. Is het nog ver?

Een week naar het zuiden van Frankrijk met de kinderen op de achterbank? Elke ouder beklaagt het zich. De eerste kilometers gaan vlot, kinderen lezen een leuke strip of spelen op hun gameboy, maar eens de périphérique in zicht en uw eens zo vlotte reis verandert in een hel. File, drukte, roepende kinderen, de honderdste “is het nog ver?”. Dit alles kan vermeden worden. Durbuy is voor de meeste Vlamingen minder dan 2 uur rijden en toch voelt het aan als een heel andere wereld. Waarom 8 uur of meer zitten zweten in de file als u zich minstens evengoed kan ontspannen in het prachtige Durbuy?

5. Weelderige natuur en adembenemende grotten

De natuur is ook een enorme troef van Durbuy. Naast het stedelijke heeft u er ook de vele uitgestrekte bossen waar u kan wandelen of mountainbiken. Ook kajakken op de stroming van de Ourthe is zeker een aanrader. Naast de typische natuurelementen zijn er ook de grotten van Hotton. Dit cluster van grotten bezoeken, is werkelijk een geweldige belevenis voor jong en oud. Met een gids trekt u samen door de prachtige grotten. Beleef een ondergronds avontuur om nooit meer te vergeten.

Besluit

Als God België schiep, ging hij de zevende dag rusten in Durbuy, om maar te zeggen dat Durbuy een topbestemming is voor vakanties, weekendjes en uitstappen. Wil u zelf deel uit maken van dit succes dan is investeren in vastgoed in de Ardennen misschien wel iets voor u.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.