Sluit menu

Weet welk doel u voor ogen heeft

De eerste vraag die u zich steeds moet stellen, is waarom u precies geïnteresseerd bent in de aankoop van een tweede verblijf. Met een duidelijke doelstelling kunt u namelijk gericht zoeken. Hierbij heeft u volgende opties:

 • Voor recreatieve doeleinden
 • Puur als investering voor het rendement
 • Een combinatie van beide

Het belangrijkste hierbij is natuurlijk om leegstand en daarmee als gevolg geen inkomende huuropbrengsten te vermijden bij uw tweede verblijf. Als u kiest voor puur rendement, dan verhuurt u uw vakantiewoning om zo inkomsten te genereren. Om uw tweede verblijf te verhuren heeft u verschillende mogelijkheden: 

 1. U zoekt zelf een huurder
 2. U kijkt via verhuurorganisaties
 3. U regelt met het vakantiepark de verhuur

Van plan om zelf te verhuren? Bekijk dan zeker onze 6 tips en tricks om sneller vastgoed te verhuren

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

 

Bepaal waar u wilt investeren

Tweede verblijf + zorgeloze opbrengsten in Han-sur-Lesse

In de vastgoedwereld zijn drie factoren van groot belang:

 1. Locatie
 2. Locatie
 3. Locatie

Of u nu voor binnenland of buitenland kiest, als u uw woning wilt verhuren, moeten er ook huurders op afkomen. Laat u dus niet enkel leiden door uw eigen emoties, maar kijk goed naar de bijkomende factoren van de ligging.

 • Is er groeipotentieel aanwezig in de regio?
 • Wat valt er te beleven in de omgeving?
 • Zijn er toeristische trekpleisters aanwezig?
 • Is er veel concurrentie in de buurt?

Als u wenst te investeren in een tweede verblijf in een vakantiepark, is het ook voordelig dat het domein van een goede, gekende reputatie geniet en u hiervan mee kan profiteren. Zo heeft Bricks and Leisure enkele tweede verblijven als investering te koop in het domein Hengelhoef te Limburg met als partner Holiday Suites. Ontdek alles over dit project: Holiday Suites Limburg

Naast Limburg scoort ook de Ardennen enorm goed op locatie. Lees hier: De 5 redenen waarom u een vakantieverblijf in de Ardennen moet kopen

 

Kiest u voor nieuwbouw of een bestaand verblijf?

Bij nieuwbouw weet u dat het verblijf zich in perfecte staat bevindt. De eerstkomende jaren zullen geen extra kosten verwacht worden. In sommige gevallen kan het enige nadeel zijn dat u uw investering baseert op enkel bouwplannen en dus het resultaat niet op voorhand kunt bekijken.

Bricks and Leisure heeft met zijn project Village les Bois d’Ourthe designvolle, milieubewuste chalets allemaal in nieuwbouw. Benieuwd naar dit project? Neem dan een kijkje op de site van Village les Bois d’Ourthe.

Als u beslist om toch in een bestaand tweede verblijf te investeren, hou er dan rekening mee dat onderhoudskosten een groot deel van uw budget zullen innemen. Schat dus de vaste kosten goed in en ga ervan uit dat deze duurder uitkomen dan bij nieuwbouw. Hierbij behoren o.a. de onderhoudskosten, verwarming, elektriciteit, internet, eventuele renovatiekosten,… Huurders verwachten dat het verblijf zich dan ook in goede staat bevindt vooraleer ze beslissen het te huren.

Investeren in tweede verblijven heeft veel voordelen, zo hebben al 275 000 Belgen een tweede verblijf in hun bezit! Lees er alles over in: Waarom een Belg een tweede verblijf kiest

 

Laat u voldoende adviseren

Ja, u kunt tegenwoordig op het internet enorm vlug en veel informatie vinden, ook over tweede verblijven. Maar geloof niet alles wat op het internet staat, gebruik het eerder als zijdelingse informatie. U zult pas volledig correct geïnformeerd zijn en een antwoord op al uw vragen hebben, eens u contact opgenomen hebt met een expert. Projectontwikkelaars zijn ten allen tijde bereid u deze informatie te verschaffen. Zij zijn namelijk gekwalificeerde personen die u hierbij goed kunnen begeleiden en vooruithelpen.

Bricks and Leisure is een projectontwikkelaar en altijd bereid u te helpen bij uw zoektocht naar een tweede verblijf. Aarzel niet om ons te contacteren op onze contactpagina en bekijk onze website gerust voor meer informatie.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
 • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.