Sluit menu

Welke stad biedt u de meeste garantie op een mooie vastgoedinvestering? Deze 4 steden behoren tot de grootste van België, maar wat kan een vastgoedinvestering hier voor u betekenen.

 

1. Luik, de Vurige Stede

Het gemoderniseerde LuikHet liederlijke, liefdevolle, levendige Luik heeft vroeger de reputatie gehad van vies, vuil en vettig. Maar daar kwam de laatste jaren heel wat verandering in. Zonder twijfel is het nieuwe station van Luik-Guillemins u niet ontgaan en ook tal van andere renovatiewerken werden uitgevoerd. In totaal spendeerde de Europese Unie meer dan 500 miljoen euro in de grootste stad van Wallonië en zien ze het als een belangrijk knooppunt tussen België, Nederland en Duitsland. Deze investeringen hebben hun effect op het toerisme en economie in de regio. Niet alleen vinden bussinesslui gemakkelijker hun weg naar Luik, maar ook toeristen zoeken er steeds vaker naar een overnachting. Dit maakt dat een vastgoedinvestering in een huis, appartement of hotelkamer een mooie opportuniteit vormt. Bovendien vallen de vastgoedprijzen in Luik bijzonder goed mee in vergelijking met de Vlaamse markt. De reden meteen om Luik in deze lijst op te nemen, want een groeiende omgeving aan lage prijzen, straalt enorm veel potentieel uit.

Ontdek de 7 redenen waarom investeren in Luik!

 

2. Brugge, het Venetië van het Noorden

Brugge, het Venetië van het Noorden. De prachtige oude stad blijft ontzettend veel toeristen aantrekken. Brussel kent misschien een daling in het aantal toeristen omdat België een paar keer slecht in het internationale nieuws kwam (aanslagen), maar daar heeft het pittoreske Brugge absoluut geen last van. Toeristen en Japanners blijven komen van over de hele wereld om de middeleeuwen op te snuiven.

De belangrijkste broodwinning voor velen is dan ook de horeca, daarom dat een investering in een hotel nog zo geen slecht idee is. Via een hotelinvestering wordt u mede-eigenaar van het hele hotel en deelt u in alle opbrengsten. Ieder drankje, maaltijd en overnachting draagt dus bij aan uw portemonnee.

Hotelvastgoed, het succesrecept voor een goede investering!

Een optrekje in het centrum van de stad is echter vrij duur. Enkel de grote vermogens kunnen een herenhuis kopen waarop iedereen jaloers wordt.

Ten slotte is Brugge ook aan het verjongen en wordt het een studentenstad. Met de nieuwe Campus in Brugge van de KU Leuven bewijst de stad, die reeds lang voor de middeleeuwen actief was, ook te vernieuwen.

 

3. Gent, de Arteveldestad

Prachtige Gent

Gent, de stad van de “rode neuzekes”, “de buffalo’s” en waar je op iedere vierkante meter een student tegenkomt. Het bewonersaantal in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen (en eigenlijk ook West-Vlaanderen) is op 17 jaar tijd met maar liefst 15% gestegen. Hiermee doet het beter dan alle andere grootsteden in België. Niet echt onlogisch als je weet dat Gent alles te bieden heeft. Cultuur, economie, toerisme, universiteiten en hogescholen. Vele studenten blijven dan ook na hun studies in Gent wonen om de sfeer van het bruisende centrum op te snuiven of om deel te maken van de verschillende start-ups die in de stad ontspruiten.

Er is echter één groot nadeel aan een appartement en huis in Gent. De vastgoedprijzen worden namelijk duur (ze zijn dit al) aangezien de vraag zo hoog is. Maar wie iets voor de juiste prijs op de kop kan tikken, doet altijd een gouden zaak.

 

4. Antwerpen, gewoonweg ‘t Stad

Antwerpen, of zoals de inwoners het liever noemen “’t Stad”, lijkt absoluut een mooie locatie voor een vastgoedbelegging met voldoende parkeermogelijkheden ;) . Er zijn eigenlijk drie grote voordelen aan Antwerpen. De eerste is het toerisme. Wie als toerist naar België komt, is gebrand op een bezoek aan de stad van Pieter Paul Rubens. Als tweede moet gezegd worden dat Antwerpen op Gent na de grootste studentenstad van België is  (inderdaad), wat dan ook weer zeer mooi meegenomen is. Het laatste en tevens grootste voordeel is de economie. Met de tweede grootste haven van Europa en het centrum van de wereld op het vlak van diamanthandel mag Antwerpen werkelijk een wereldstad genoemd worden. Kwatongen beweren dat Antwerpenaren last hebben van een groot ego, maar als men in zo’n stad woont is het haast gepermitteerd om zich enorm trots te voelen.

Metropool Antwerpen

Besluit

Een vastgoedinvestering in het centrum van een drukke stad is altijd een goede beslissing. De vraag naar een appartement, huis of hotelkamer is zodanig groot dat u zich weinig zorgen moet over leegstand. Factoren die een belangrijke rol zullen spelen in uw beslissing zijn natuurlijk: de locatie, de prijs en de groeiende omgeving. Kijk daarom altijd goed of uw investering een mooi meerwaardepotentieel kan opleveren. 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.