Sluit menu

De troeven van Spa en hoe je ze het best uitspeelt!

Spa bruist en dan hebben we het niet over het water. Spa is zonder twijfel een prachtige regio die heel wat te bieden heeft. Ontdek hier de troeven van Spa en hoe jij daar op kan inspelen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

1. Lac de Warfaaz

Lac de Warfaaz is een prachtig meer dat zo’n 2 km gelegen is uit het stadscentrum. U kan het volledige meer rondwandelen en genieten van de omgeving. Er zijn verscheidene bars en eetgelegenheden waar u kunt genieten van de streekproducten, er is een mogelijkheid tot vissen en regelmatig wordt er op zondag een heel gezellig rommelmarktje georganiseerd. De ideale gelegenheid om eens weg te dromen.

2. Francofolies

Francofolies is een fantastisch festival. Het is super bekend in Wallonië en trekt heel wat volk. U kunt het bekijken als de Gentse feesten van Wallonië. Ondanks dat het festival elk jaar blijft groeien heeft het zijn volkse karakter behouden. Het festival laat de stad enorm bruisen en geeft de rustige regio de indruk een energieke grootstad te zijn. Francofolies, dat is feesten als nooit tevoren.

3. De bronnen

Spa is heel bekend om zijn bronnen, dus moet u er toch ook een paar gezien hebben. In Spa zijn er 7 bronnen toegankelijk voor toeristen. Eén daarvan is de bron van Géronstère. Het is een koolzuurhoudende bron en zou helend moeten zijn. Het is één van de mooiste bronnen van Spa. U kan er wandelen, van de natuur genieten en er is zelfs een taverne voorzien voor de dorstigen onder ons.

4. Domaine de Berinzenne

Domaine de Berinzenne is een groot natuurgebied waar u zeer mooie wandelingen kan maken. Er zijn verschillende afstanden zodat zowel oudere koppels als jonge sportieve mensen er een wandeltocht vinden die perfect bij hen past. Wie naar Spa trekt en van natuur houdt, moet dit domein zeker gezien hebben.

5. De Thermen

Waar is Spa wereldbekend voor? Zijn thermen natuurlijk! Het is zo bekend dat het zelfs zijn naam heeft ontleend aan wellness in het algemeen. Menig toeristen trekken naar Spa om te relaxen en eventjes die dagelijkse sleur te ontvluchten. Aan de hand van een kabellift, die nota bene ook zorgt voor een adembenemend uitzicht, komen ze aan bij de Thermen en kan het zalige ontspannen beginnen. 

6. Spa Francorchamps

Vele autoliefhebbers halen tijdens het jaar meerdere keren hun hart op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Vaak om gewoon een race mee te maken of om gewoon zelf te rijden. Om de twee jaar strijkt het Formule 1-circus echter neer en worden die Ferari-vlaggen en racepetten bovengehaald. Dan is het letterlijk over de koppen lopen en is het naarstig zoeken in de omgeving naar een slaapplaats. 

Besluit

Spa is met al die troeven een toeristische toplocatie. De meeste toeristen verblijven in een hotel, dus is het investeren in hotelvastgoed zonder twijfel een goed idee. Bricks and Leisure biedt dan ook prachtige hotelkamers aan in deze regio. Kom alles te weten over hotelkamers in Spa en bekijk wat Bricks and Leisure voor u kan betekenen.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.