Sluit menu

1) Investering in vastgoed creëert een mooie meerwaarde. 

De vastgoedsector zit in de lift. Er is een blijvende en stijgende vraag naar vastgoed. Dit komt doordat vastgoed onder meer de reputatie heeft waardevast te zijn (= de waarde evolueert mee met de inflatie) en zelfs een mooie meerwaarde kan opleveren op lange termijn. Hierdoor zal men in de toekomst duurder zijn vastgoed kunnen verkopen. U schenkt dus met andere woorden vastgoed die in de toekomst een hogere waarde zal hebben dan de prijs die u nu betaalt. Bovendien stijgt de vraag door een hogere bevolkingsgraad. Investeren in vastgoed is dus op lange termijn een risicovrije belegging.

Ontdek de vijf dingen die jij moet weten over de Belgische huizenmarkt

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

2) Het betere alternatief voor andere beleggingen

Bij het investeren in vastgoed behaalt u een mooi rendement via het innen van huurinkomsten. Bovendien zijn er fiscale stimuli aanwezig bij vastgoed zoals het aftrekken van intresten en bepaalde kosten in de personenbelasting. Hiermee rekening houdend is investeren in vastgoed een beter alternatief voor het niet-renderend spaarboekje of aandelen.

5 redenen waarom investeren in vastgoed beter is dan aandelen kopen

3) Fiscale optimalisatie: dure successierechten en schenkingsrechten verminderen

Door vastgoed te schenken, vermijdt u het betalen van hoge successierechten. Wel moeten er schenkbelastingen betaald worden.  Vroeger waren deze schenkbelastingen op vastgoed zeer hoog, maar daar is in Vlaanderen sinds 1 juli 2015 verandering in gekomen. Zo daalden de tarieven fors en is de procedure een pak eenvoudiger geworden. Het laagste schenkingstarief bedraagt nu 3 procent in rechte lijn. Verder kunnen de kosten nog verlaagd worden door de woning energiezuiniger te maken en het schenken van jouw vastgoed in schijven te laten verlopen.

4) Een uitgebreide waaier aan mogelijkheden

Zo kunt u - naargelang uw voorkeuren en interesses - in allerlei soorten vastgoed investeren. Het meest populaire om in te investeren is klassiek vastgoed, dit zijn appartementen en woonhuizen. Verder is er nog toeristisch vastgoed zoals investeren in hotelkamers en vakantieparken, waarbij het beheer voor u gedaan wordt. Ook studentenkamers, parkeerplaatsen en serviceflats zijn mogelijk. Wilt u het liever wat verder zoeken, dan is investeren in buitenlands vastgoed ook een uitstekende optie.
 

Overtuigd van vastgoed als investering om al deze voordelen te bereiken, onder andere bij schenking? Neem dan zeker contact met ons op voor meer advies.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.