Sluit menu

Zeven beroemdheden die al investeerden in hotels

 

Acteurs, bekende sportfiguren en verscheiden zakenlui leiden vaak al een luxeleventje, maar om nog succesvoller door het leven te gaan (en om hun fortuin fiscaal te optimaliseren), investeren velen ook in hotels. Een investering met roomservice! Ontdek hoe jij ook kan investeren in een hotelkamer vanaf 50.000 euro eigen middelen!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

1) Robert De Niro: The Greenwhich Hotel

De Italiaanse Amerikaan heeft in veel films al de big-spender uit gehangen, maar ook in het echte leven gaat het hem voor de wind. De Niro investeerde al in zijn eigen hotel in New York, the Greenwich Hotel, waarin hij zijn flegmatieke stijl in kwijt wou.

2) Prins Albert de Monaco: Hotel Hermitage, Monaco

Voor een royaal ontvangst in het Hotel Hermitage moet je alvast zo’n 400 euro op tafel leggen, maar velen vinden dit het dan ook waard. In het prinsendom geldt het hotel dan ook als één van de best draaiende hotels en dat legt Prins Albert zeker geen windeieren.

3) Bono: The Clarence hotel, Dublin

Samen met The Edge, kocht Bono in 1992 het Clarence hotel in Dublin dat toen maar een quotering van 2 sterren had. Nu is het hotel volledig gerenoveerd en draait het op volle toeren. En neen, u wordt niet wakker gemaakt met het nummer ‘Beautiful day’.

4) Cristiano Ronaldo: Senator Gran Via, Madrid

De bekende voetballer mag dan wel voor de rechtbank komen voor belastingontduiking, maar dat zal zeker niet voor zijn hotel zijn. Financiële adviseurs van de sterspeler weten hoe hij zijn spaargeld perfect moet optimaliseren en hebben hem dan ook hotelvastgoed aangeraden.

5) Donald Trump, Trump Tower, New York

Als we over hoteleigenaars spreken, kunnen we deze man moeilijk achterwege laten. Hij mag dan door velen als een idioot bestempeld worden, toch heeft hij het tot President van de Verenigde Staten kunnen schoppen dankzij zijn fortuin opgebouwd uit zijn hotelketen. Als iemand als Trump het al kan, waarom jij dan niet?

 

Investeerders van bij ons

6) Familie De Clerck (Beaulieu tapijtenimperium) Hotel Playa de la Luz, Rota

De eigenaars van Beaulieu startten al in 1965 met het investeren in hotels, meer bepaald in Andalusië. Ze kochten een oude visfabriek op en restaureerden het tot een mooi hotel die inspeelde op de groeiende omgeving. In die tijd was Andalusië totaal niet gekend om zijn toerisme, maar het potentieel was er natuurlijk wel. Hierdoor verkreeg de familie nog een aardig spaarcentje extra.

Geïnteresseerd in een hotel in een groeiende omgeving?

7) Marc Coucke, Le sanglier des Ardennes, Durbuy 

De ondernemer droomt al jaren om de eigenaar te zijn van ‘La petite merveille’. Een belangrijke schakel hierin was het aankopen van het hotel ‘le Sanglier des Ardennes’. Dit etablissement maakte de regio tot wat het nu is en kon niet ontbreken in het patrimonium van de voorzitter van KV Oostende.

 

Besluit

U merkt waarschijnlijk wel dat deze bekendheden al een aardig fortuin bijeen hebben gegaard uit nevenactiviteiten. Dankzij Bricks and Leisure kan je nu echter als particuliere belegger met een klein vermogen of vennootschap ook beleggen in dit succesvol hotelvastgoedconcept.

Lees er meer over in ons hotelvastgoeddossier of bekijk alvast onze hotelprojecten.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.