Sluit menu

#1: Koop dicht bij huis

Wie gaat investeren in vastgoed koopt best dicht bij huis. Uiteraard dien je niet het huis van de buurman te kopen, maar investeren in een verhuurappartement op de Zeedijk en zelf in Limburg wonen is niet het beste idee. De reden? Simpel! “Time is money”: hoe verder u zich moet verplaatsen om het vastgoed te beheren, des te moeilijker het wordt. Wanneer je vastgoed wordt uitgebaat door een professionele partner dien je natuurlijk niet zozeer dicht te wonen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

#2 : Cluster uw vastgoed

Ook deze tip heeft betrekking tot efficiëntie van je timemanagement. Wanneer u investeert in meerdere klassieke opbrengsteigendommen is het aangewezen dat deze in een beperkte straal van elkaar liggen. Dit om het beheer efficiënt te laten verlopen.  Anderzijds dien je ook aan risicospreiding te doen. Leg nooit al je eieren in hetzelfde mandje en investeer in verschillende gemeentes!

 

#3 : Koop nooit - of toch bijna nooit - waar u zich niet veilig voelt

Vastgoed verhuren in steden waar u liever zelf niet komt? Dat is alvast geen goed idee. Wanneer u zelf instaat voor het beheer van uw vastgoed bent u namelijk verplicht af en toe ter plaatste te gaan. Althans investeert een ervaren investeerder soms in verloederde buurten om dat hij ziet dat ze bezig zijn aan een opwaardering ! Mooie voorbeelden hiervan zijn ’T Eilandje in Antwerpen en het stadscentrum van Luik!

 

#4 : Creëer een financiële buffer

100% van je spaargeld investeren in vastgoed is nooit een goed idee. Niemand weet wat morgen brengt, een buffer kan altijd nodig zijn. Daarnaast dient een buffer ook voor onderhoud, herstellingen en renovaties bij klassiek vastgoed.

 

#5 : Gok niet enkel op meerwaarde

Een veelgemaakte fout van investeerders is volop inzetten op meerwaarde. Wat ze vergeten is dat meerwaarde geen zekerheid biedt. Ook hier; niemand weet wat morgen brengt! Denk daarom ook aan de zekerheid van de inkomstenstroom uit verhuur die sommige concepten bieden !

Lees ook: Wat is een realistisch rendement op vastgoed?

 

#6 : Voorzie een goed huurcontract

‘Zekerheid boven alles’, het is een leuze die ook op de huurmarkt vaak wordt bovengehaald. Om zowel de huurder als verhuurder de nodige bescherming te bieden en problemen te voorkomen. Huurgeschillen komen vaker voor de laatste jaren. Goed beschermd zijn is een must.

 

#7 : Laat het juridische aspect niet links liggen

Bij het investeren in vastgoed kan je ten allen tijden te maken krijgen met wanbetaling, huurschade of leegstand. U kent dus maar beter al je rechten zodoende dat je investering geen nachtmerrie wordt. Horrorverhalen zijn geen fabeltjes! Wanneer u toch een opbrengsteigendom wil maar de zorgen willen overdragen aan een derde is investeren in hotelkamers misschien wel de oplossing voor u?

 

Meer tips over investeren in vastgoed? Klik hier !

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.