Sluit menu

Zeg vaarwel tegen slechte huurders met deze 5 tips

Heeft u ook al last gehad van slechte huurders, of bent u van plan om uw vastgoed te gaan verhuren in de toekomst? Lees dan zeker deze 5 handige tips! Zeg vaarwel tegen slechte huurders en ga voor vastgoed zonder zorgen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

Facebook als privédetective

Dankzij het wereldbekende Facebook kunt u de potentiële huurder alvast beter leren kennen alvorens u hem of haar in levende lijven ontmoet. Typ de naam van de huurder in de zoekbalk en u zult verbaast zijn van de hoeveelheid aan informatie die u vindt over deze persoon. Het volstaat natuurlijk niet om u enkel daarop te baseren, maar het kan u zeker en vast al een hele stap vooruit helpen.

Laat het contract best door alle huurders tekenen

Als er meerdere personen in uw vastgoed zullen verblijven, laat u best door iedereen het huurcontract ondertekenen. Dit geeft u een extra gevoel van veiligheid. Bij een ruzie kunnen de huurders uit elkaar gaan of indien het een koppel is, kan een plotse scheiding zorgen voor heel wat ruzie over wie al dan niet de huur gaat betalen. Als beide personen het contract ondertekend hebben, zijn ze beiden verplicht hun deel van de huur te betalen tot er een oplossing gevonden is.

Vermijd cash

U aanvaardt best nooit cash van uw huurder. U weet namelijk nooit of de huurder het juiste bedrag gaat betalen in cash. Ga daarom altijd voor een bankoverschrijving als betaalmanier. Een overschrijving levert voor beide partijen een bewijs dat de huur effectief betaald is. Bovendien is cash een zeer geliefde manier om te betalen bij criminelen. Zo laten ze geen sporen na en gebruiken ze regelmatig vals geld. Wees op uw hoede! 

Moeizaam proces als het fout loopt.Moeilijke weg huurder

Indien er schade wordt aangericht aan uw eigendom of er is sprake van wanbetaling kunt u niet zomaar eigenhandig uw huurders uit uw pand zetten. Dit kan alleen maar via een gerechtelijke procedure. Het eerste wat u moet doen is een aangetekende brief zenden. Als u geen respons krijgt of u bent niet tevreden over het antwoord, moet u naar de vrederechter stappen en dan is de hele administratieve rompslomp nog maar pas begonnen. Als na heel wat wachten en ergeren later dan toch wordt beslist dat de huurder zijn achterstallige loon moet betalen en/of uw pand moet verlaten, kan u er op rekenen dat u de huur pas na enkele maanden, soms zelfs enkele jaren in ontvangst kan nemen. Bovendien zijn de kosten van de eventuele huisuitzetting ook volledig voor u. De huurder bakt het bruin en u bent de pineut, maar wat als het ook anders kan? 

Bye, bye zorgen!

Wilt u honderd procent zeker zijn dat u nooit last zal hebben van slechte huurders? Dan moet u misschien overwegen om te investeren in hotelkamers. Het hotel regelt alles met de huurders, dus u hoeft nooit meer te wachten op de huur. Ook hoeft u geen schrik te hbben van beschadiging aan uw eigendom. Alle zorgen vallen weg! Bye, bye slechte huurders; bye, bye zorgen! Het enige wat u nog hoeft te doen is geld ontvangen.

Besluit

Wat u dus moet onthouden is dat facebook u heel wat kan vertellen over mogelijke huurders, dat alle huurders best het contract ondertekenen en dat cash zoveel mogelijk te vermijden valt. Wees ook op de hoogte van alle procedures en mocht u echt helemaal zorgeloos willen investeren is hotelvastgoed misschien wel iets voor u? 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.