Sluit menu

Val d’Europe is het geesteskindje van The Walt Disney Company,het wereldberoemde entertainmentbedrijf dat absoluut een nieuwe stad wilde uitbouwen naast zijn al even bekende themapark Euro Disney. Lees hier waarom Disneyland Parijs als bestemming koos. Die Amerikanen hebben een neus voor investeren, zo blijkt. De statistieken spreken voor zich.  

1. De belangrijkste TGV-hub van Frankrijk

Dankzij de centrale ligging in West-Europa en de bereikbaarheid groeide Val d’Europe uit tot hét TGV-knooppunt van Frankrijk: tot 100 treinen per dag, meer dan 6,2 miljoen reizigers in 2017. Amsterdam is in 3 uur en 50 minuten bereikbaar, Brussel in amper 1 uur en 50 minuten en de luchthaven van Charles De Gaulle ligt op tien minuutjes. Het station van Val d’Europe bereikt zo maar eventjes 54 stations over heel Frankrijk. In zo’n toplocatie kan je toch niet anders dan investeren?

2. Toerisme swingt de pan uit 

Het immense commerciële centrum, met de 110 luxe boetiekjes, lokte in 2016 16,7 miljoen shoppers en dankzij Euro Disney beschikt Val d’Europe over de drukbezochtste toeristische attractie van Europa. In 2017 kregen Mickey en co. 14,8 miljoen bezoekers over de vloer, tien procent meer dan het jaar voordien. Disneyland blijft bovendien investeren in entertainment, met nieuwe shows, parades en festivals, en hoopt tegen 2030 meer dan 30 miljoen bezoekers te ontvangen. Hierdoor zal de plaatselijke hotelmarkt, de op vier na grootste van Frankrijk, de komende jaren hoogstwaarschijnlijk nog belangrijker worden. Wat investeren in hotels nog interessanter maakt.

3. Economisch brandpunt

In twintig jaar tijd ontwikkelde Val d’Europe zich tot dé economische pool van Oost-Parijs. De stad organiseert 1100 business events per jaar, creëert 30.000 jobs, ofwel 1,3 per actieve inwoner, en mikt op 60.000 jobs tegen 2030. Ook de zakenwereld blijft in de regio investeren: jaarlijks vestigen zich 400 nieuwe bedrijven in de stad. Die blijken zich daar overigens best lekker te voelen: 90% is tevreden over de plaatselijke leef-en werkomstandigheden.

4. Gunstige vastgoedmarkt

Die horden werknemers, inwoners en toeristen zullen geenzins onder de blote hemel moeten slapen of werken, want binnen dik tien jaar zal er zo’n 700.000maan bureaus opgetrokken zijn, verdeeld over het stadscentrum en de internationale bedrijfszone. Stevige investeringen, maar dankzij de gunstige vastgoedprijzen en de fiscale voordelen is een vestiging in Val d’Europe 30% goedkoper dan in naburige regio’s. De huur van zo’n splinternieuw kantoor kost daarentegen wel een flinke duit: bedrijven betalen gemiddeld 220 euro per maand, exclusief kosten.

Lees ook: 4 redenen waarom Parijs zo gegeerd is op de vastgoedmarkt

5. Een stad waar het goed leven is

Gezondheidszorg, onderwijs en winkels: in Val d’Europe leef je als God in Frankrijk. 93% van de huidige bevolking zou er leven en werken aanbevelen. En dat blijkt te werken: op dit moment telt de stad 30.000 inwoners, tegen 2030 zullen dat er naar verwachting dubbel zoveel zijn. Zoals het een Europese hoofdstad betaamt surft de stad bovendien op een heerlijke mengelmoes van activiteiten. Elegante nieuwbouwwoningen domineren het straatbeeld, nodigen uit voor een wandeling en bevinden zich op een boogscheut van transport- en winkelmogelijkheden.

Hier ook van meeprofiteren? Bekijk dan zeker Holiday Inn Express Parijs – Marne-la-Vallée of contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Lees meer: De toekomst van hotelvastgoed ziet er rooskleurig uit dankzij deze 3 sociale trends
        

                    Hotelvastgoed in het buitenland: Waar moet ik investeren?

 

 

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.