Sluit menu

Stap 1: Begrijp het concept

Het concept van investeren in een hotelkamer komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en heeft een aantal voordelen ten opzichte van een klassieke vastgoedinvestering. Ten eerste is het zorgeloos want je hebt geen last van wanbetalers of onverwachte kosten. Hotels werken met Ten tweede laat je je investering achter in professionele handen die je meer zekerheid kan bieden doordat ze merkbekendheid hebben en alles eraan doen om jouw rendement te garanderen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

Ten slotte word je ook mede-eigenaar van het hele hotel. Je deelt namelijk niet alleen in de opbrengsten van alle hotelkamers, maar ook in de opbrengsten uit het restaurant, bar, parking, seminarieruimtes, wellness, ...  

investeren in hotelkamers

Heb je nog meer vragen rond een hotelinvestering? Download dan ons gratis ebook en kom er alles over te weten.

 

Stap 2: Zoeken naar het geschikte hotel

Alvorens je kan investeren in een hotelkamer dien je een geschikt hotel te vinden.  Het is dan ook van uiterst belang dat je investeert in een hotel waar jij 100% achter staat en volop in gelooft. De regio en de ligging, de inrichting en de uitbater zijn doorslaggevend in deze persoonlijke keuze. Hoe beter deze aspecten aansluiten bij jou, hoe meer voldoening en plezier je uit je hotelinvestering kunt halen.

Zo is locatie een cruciale factor. Een hotel op een centrumlocatie heeft namelijk een grotere kans op een betere bezettingsgraad dan een hotel op de rand van de stad omdat bezoekers nu eenmaal op wandelafstand willen logeren. Anderzijds kan dit een invloed hebben op het prijskaartje.

Wil jij weten waar de prijs-kwaliteit voor een vastgoedinvestering goed uitvalt?

 

Stap 3: Bespreek het project met een vastgoedadviseur

Wanneer je oog op een bepaald hotel gevallen is of wanneer je interesse hebt in een bepaalde locatie, wil je jezelf goed informeren. Samen met de vastgoedadviseur overloop je alle details. De werking van het hotel, de kamer, de transparante communicatie. Vaak worden je rendementen zoals 6 à 8% voorgeschoteld, maar in de praktijk is dit onrealiseerbaar. Een eerlijke vastgoedadviseur met een transparante communicatie is absolute must zodat je in de toekomst niet voor verassingen komt te staan.

Bekijk hier alvast onze Bricks-4-Life service.

 

Stap 4: Notarieel Eigenaar 

Wanneer je overtuigd bent van het concept, het project en de partner, dient de investering nog enkel gefinaliseerd te worden. Als je intekent, wordt je notarieel eigenaar van je eigen hotelkamer. Hoeveel mensen uit je vriendenkring, kunnen jou dat zegggen? 

Denk jij eraan om volgende stappenplan te doorlopen? Neem dan contact op met onze adviseurs info@bricksandleisure.be of bekijk onze projecten. 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.