Sluit menu

Parijs is zonder twijfel de duurste hoofdstad om te investeren in vastgoed. Per vierkante meter betaal je gemiddeld 9 040 euro, voor een appartement van 60 m2  zou dit dan meer dan 542.000 euro zijn. Dit is meer dan het vierdubbele van wat je gemiddeld voor Belgisch vastgoed betaalt.

Denk nu niet dat het overal in Frankrijk zo duur is, het gemiddelde van Frankrijk bedraagt 4 000 euro, maar Parijs krikt dit gemiddelde inderdaad ferm omhoog.

Hoe komt het toch dat de lichtstad zo’n hoge vastgoedprijzen kan vragen en bijna ook alles verkocht geraakt. Is het de romantiek die de stad uitstraalt? De naam Parijs op zich?

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

 

1. Grote vraag naar onroerend goed

De vraag komt van Franse en buitenlandse investeerders, niet enkel residentieel onroerend goed is ontzettend populair, maar ook commercieel vastgoed. Zo behoort Avenue Montaigne in Parijs tot de negen duurste adressen ter wereld, per vierkante meter is de gemiddelde prijs 26 000 euro. Adam Smith en zijn wet op vraag en aanbod is alomtegenwoordig in de Franse hoofdstad.

Topinvestering nabij Disneyland

2. Nog steeds Europese grootmacht

De tijden van Napoleon mogen dan verstreken zijn en de politieke macht mag al heel wat minder zijn, Parijs blijft zijn politieke troeven uitspelen en dit dankt het grotendeels dankzij zijn locatie. In 1992 besloot Disney niet voor niets om het populairste pretpark in Parijs te leggen zodat het vanuit ieder Europees land makkelijk bereikbaar zou zijn.

Ook economisch gaat het de hoofdstad nog steeds voor de wind. Het district La Défense dat ontstond in de jaren 60 staat gekend als het epische centrum van Europa qua kantoorruimtes met een oppervlakte van meer dan 5,6 miljoen vierkante meter. Daarom dat bijna 1/3 van de 50 grootste bedrijven in de wereld er hun hoofdkantoor heeft staan.

 

3. Mogelijkheden raken uitgeput

Ok, stel je hebt een mooi spaarboekje bijeen verzameld waardoor je een appartement van 60m2 kan kopen, dan nog is het heel moeilijk om iets aan te kopen. De panden in Parijs zijn zeer schaars en de typerende hoge etagewoningen in de binnenstad zijn binnen een dag verkocht aan een rijke sjeik die het wil platsmijten voor iets nieuws. Wij wensen je dan ook heel veel succes bij je zoektocht naar een vrijstaand appartement of huis.

 

4. 90 miljoen toeristen

Ben jij al eens naar Parijs geweest? Natuurlijk, wel, wie niet? Maar hoeveel heb je dan ook niet betaald voor een overnachting? De vele historische en culturele hoogtepunten zorgen ervoor dat er jaarlijks ongeveer 90 miljoen toeristen deze Franse hoofdstad bezoeken. De top 10 meest bezochte bezienswaardigheden in Europa wordt gedomineerd door Parijs. (Notre-Dame, Sacré-Coeur, het Louvre, de Eifeltoren, …) Iedereen wil dit gewoonweg zien. Maar ook hier speelt het spel van vraag en aanbod en wordt een weekendje zelfs een dure aangelegenheid. 

 

Zal dit veranderen in de toekomst?

Kortweg, neen!

De waarde van de lichtstad blijft maar stijgen. In 2014 werd de waarde van Parijs al geschat op 707 miljard euro, exclusief monumenten, infrastructuureigendommen en treinstations. Zo zijn ook heel wat monumenten in Parijs beschermd zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame.

 

Is het dan nog mogelijk om iets te kopen?

Zoals blijkt, wordt Parijs meer en meer onbetaalbaar. Ons uniek concept van investeren in hotelvastgoed speelt hierop in door vastgoed toegankelijk te maken voor de kleinere vermogens. Hoewel de gemiddelde vastgoedprijs van een hotelkamer in de lichtstad om en bij de 650 000 euro ligt, kunnen wij dit aanbieden vanaf 170 000 euro met ons gloednieuwe project.

Ontdek ons nieuwste project in Parijs nabij Disneyland: Holiday Inn Express Parijs - Marne-la-Vallée.

Geïnteresseerd om ook andere locaties te bezoeken in het buitenland en spreekt investeren in hotelkamers u aan? Bekijk dan zeker onze blog over waar u best investeert in het buitenland.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.