Terug naar overzicht

Verhuurgarantie in vastgoed, een goed bewaard geheim

02.04.2020

Investeren in vastgoed kent veel voordelen. Het stijgt niet alleen in waarde op lange termijn, het is ook een erg inflatiebestendige en stabiele investering. Een goede belegging voor iedereen die een veilige investering met tal van zekerheden wil.

Wat is verhuurgarantie? En wat zijn de voordelen ervan?

Let’s start with the basics! Een verhuurgarantie is exact wat je hoopt dat het is: een garantie op verhuur én dus bijgevolg ook een garantie op huurinkomsten. Vanaf dag één ben je zeker dat je investering geld opbrengt en dat brengt enkele voordelen met zich mee:

  • Een vast maandelijks inkomen vanaf dag één, ongeacht wat er gebeurt in de wereld.
  • Beperkt risico! Betaalt de huurder niet? Dan krijg je nog steeds huurinkomsten. Vind je geen nieuwe huurders en staat je pand voor lange tijd leeg? Nog steeds huurinkomsten. Een internationale crisis waardoor hotels geheel onverwachts hals over kop moeten sluiten? Je raadt het al.
  • Geen administratieve rompslomp. Investeer je in vastgoed met een huurgarantie, dan staat een professionele partner jou steeds bij. Die nemen niet alleen de betaling en het risico voor zich, maar zijn ook verantwoordelijk voor zaken zoals administratie en onderhoud van de woning.
  • Afhankelijk van welk type vastgoed je kiest, zijn er nog tal van premies en fiscale voordelen. Hierover later meer.
  • Je slaapt met een gerust hart, want vastgoed met verhuurgarantie staat gelijk aan een zorgeloze investering die vruchten afwerpt.

Vastgoed met verhuurgarantie?

Dat is 100% zekerheid.

Zijn er nadelen wanneer je kiest voor vastgoed met verhuurgarantie?

Er zijn heel weinig nadelen verbonden aan vastgoed met verhuurgarantie.

Er is er slechts eentje: kans op minder rendement. Beslis je bijvoorbeeld om te investeren in een hotel met huurgarantie? Dan kies je voor een vast inkomen per maand, ongeacht de winst van het hotel. Draait het hotel erg goed en koos je voor een systeem van vrije exploitatie en winst? Dan kan het zijn dat je een hoger rendement ontvangt. Maar het omgekeerde is ook waar: doet het hotel het niet goed? Dan word je minder uitbetaald.

Meer risico resulteert steeds in meer kans op een hoger rendement.

Maar daar boet je wel in aan zekerheid.

Er bestaat ook een gulden middenweg: een verhuurgarantie tijdens de opstartfase. Je krijgt gegarandeerde opbrengst tijdens het eerste jaar van je investering. Eenmaal dat jaar voorbij is, stap je over in het systeem van exploitatie en kan je later genieten van een mogelijks hoger rendement.

Welk systeem je verkiest? Dat is volledig aan jou! Onze ervaring leert ons dat sommige mensen liever investeren in vastgoed met vrije exploitatie en dat andere mensen liever investeren in vastgoed met verhuurgarantie. Alles hangt af van jouw persoonlijke situatie, noden en wensen! Daarom raden we je steeds aan om advies te vragen bij een betrouwbare vastgoedpartner die jou zal helpen bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Waar vastgoed vinden die een verhuurgarantie biedt?

Klinkt vastgoed met een garantie op inkomen je als muziek in de oren? We totally get it!

Maar waar vind je dergelijke vastgoedprojecten?

Hebben we het over vastgoed met verhuurgarantie, dan kunnen we niet anders dan sociaal vastgoed in de kijker plaatsen. Het systeem is heel simpel: je investeert in een woning en kiest ervoor om die te verhuur via een sociaal verhuurkantoor (SVK). Zij garanderen huurinkomsten voor een lange periode, minstens 27 jaar, en verhuren vervolgens de woning aan mensen die financieel minder sterk staan. Het is een win-win! Je krijgt namelijk niet alleen een gegerandeerd inkomen, je investeert ook in een duurzame belegging waarbij zekerheid, fiscale voordelen en de hulp van een professionele partner centraal staan. Achterstallige huur, wanbetaling of schade aan de woonst? Het is allemaal verleden tijd.

Lees meer: de voordelen van verhuren via een sociaal verhuurkantoor

Bij Unibricks hebben we momenteel twee projecten waarbij huurgarantie aangeboden worden:

  • Waterfront 35: prachtig residentieel vastgoed met gewaarborgde inkomsten langs de Brusselse kanaalzone.
  • Radisson Luik, een sterk project waarbij je de keuze hebt uit vrije exploitatie, huurgarantie of huurgarantie bij opstart. Een goede investering voor iedereen die wil investeren in hotelvastgoed met een sterk merk en een perfecte locatie die blijft boomen!

Nog vragen of hulp nodig van een expert? Aarzel niet en neem vandaag contact op!

Terug naar overzicht