Terug naar overzicht

De beste vastgoedinvestering voor een beperkt budget en drukke agenda

16.08.2021
Druk-Laag-budget-investeren-vastgoed-studentenkamers

Je hebt een beperkt budget en een drukke agenda. Kan je dan nog investeren in vastgoed?

Meer huurinkomsten voor een lagere instapkost.

Je hebt geen kaas gegeten van beursbeleggingen, je budget is te beperkt om (nog eens) te investeren in iets veilig als vastgoed en op je spaarrekening hoef je al helemaal niet te rekenen. In dat geval zit er niets anders op dan je neerleggen bij je dalende koopkracht. Toch? Natuurlijk niet! En dan nog iets, je budget is helemaal niet te klein om te investeren in vastgoed. Er zijn wel degelijk projecten op de markt die met een lage instapkost je vermogen een duw in de stijgende richting kunnen geven. Tenminste, als je verder kijkt dan de reguliere verhuurmarkt.

De toekomst van studentenvastgoed

Als je je aangesproken voelde in de eerste alinea dan is het tijd dat je je verdiept in studentenvastgoed. Het is een ontwikkelde, duurzame markt die gezien het almaar toenemend aantal studenten ook de komende jaren verder zal blijven groeien. In steden als Brussel is er zelfs al sprake van een tekort aan koten. (Bron: De Tijd) De oorzaak ligt onder andere bij de enorme aantrek van buitenlandse studenten. Nog een trend die zich in de toekomst zal doorzetten. Dit maakt van studentenvastgoed een stabiele en veilige markt zonder verassingen.

 

Studentengroei-2020-2030-Studentenvastgoed-Unibricks
percentage-kotstudenten-2020-2030-Studentenvastgoed-Unibricks

Geen tijd om te investeren

Jouw kot steeds verhuren is natuurlijk fantastisch voor je spaarpot maar iets minder voor je agenda. Verhuring van korte duur betekent namelijk een zeer intensief beheer dankzij steeds nieuwe ladingen studenten die ook graag een fris, goed onderhouden kot willen. Daarom besteden koteigenaars het beheer en het zoeken naar huurders uit waardoor ze profiteren van een langdurig, passief inkomen waar ze verder geen omkijken naar hebben.

Opbrengsten van studentenkoten vs regulier vastgoed

Een ander voordeel van studentenvastgoed ten opzichte van de reguliere verhuurmarkt is de aankoopprijs. Voor de prijs van een appartement betaal je gemiddeld zo’n € 244.000,-. (Bron: VRT) Voor dat bedrag koop je twee studentenkamers en hou je nog geld over!

Wanneer je de maandelijkse huuropbrengsten vergelijkt, zie je ook op dat vlak de voordelen. Een appartement brengt maandelijks gemiddeld zo’n € 755,- aan huurinkomsten op (Bron: De Tijd) maar in het geval van twee studentenkamers in Brussel loopt dat op naar € 900,- (op basis van de gemiddelde huurprijs van € 450,-). Oftewel, meer huurinkomsten voor een lagere instapkost. Over een slimme investering gesproken!

Wil je meer informatie over investeren in studentenvastgoed of ben je benieuwd hoeveel zo’n studentenkamer dan precies kost? Neem dan een kijkje bij ons project Unest Erasmus.

TIP! Ga in zee met projectontwikkelaars die zelf eigenaar en beheerder zijn van het project. Zij hebben er alle belang bij dat je project slaagt.
Terug naar overzicht