Terug naar overzicht

J.D. over zijn ervaringen met investeren in hotelvastgoed

In deze video vertellen klant J.D. en zijn vrouw onder meer over waarom ze voor hotelvastgoed kozen, het rendement op hun investering en de communicatie met Unibricks.

Waarom hotelvastgoed?

“Waarom wij investeren in vastgoed? De waarde van vastgoed gaat al jaren in stijgende lijn. Bovendien heb je iets vast, je kan ernaar kan kijken en kan het gebruiken.

“De keuze voor hotelvastgoed was evident. We besloten dat we nog wilden investeren maar wilden er geen werk aan hebben. De zoektocht naar huurders, herstellingswerken uitvoeren, wanbetalers,… daar hebben wij geen tijd meer voor. Die zorgen heb je met hotelvastgoed niet. Eigenlijk kan je het vergelijken met geld dat op je spaarboekje staat. Maar had je spaarboekje nog 3% opgeleverd hadden we er nooit aan gedacht om te investeren.”

Rendement

“We keken met verbazing naar het resultaat/rendement van het eerste jaar, gezien dat al redelijk goed was.  Onze verwachtingen werden dan ook al voor een stuk ingelost.”

Communicatie

“Wat ons heel tevreden stemt is dat we geregeld communicatie ontvangen van Unibricks. We zijn steeds op de hoogte van wat er gaande is met het hotel en onze investering. Hopelijk blijft dat ook in de toekomst zo.”

Vooruitzichten

“Vandaag de dag vind ik het nog steeds een goede belegging. Als ik er een getal op moet plakken, denk ik dat we na één jaar toch bij een rendement van 2% zullen geraken. Het eerste jaar is natuurlijk een opstartjaar, dus we hopen dat dit nog verbetert in de toekomst.”
Inflatiebestendig hotelvastgoed (video onder het artikel)

“Je moet altijd rekening houden dat er een inflatie is. Als je spaarboek 2% opbrengt, verlies je, want de inflatie bedraagt op dit moment 2,3%.”

“Bij het hotel heb je waarschijnlijk ook 2 à 3%, maar de waarde van het vastgoed gaat telkens omhoog.  Misschien niet meer zoals in het verleden, maar er komt toch ieder jaar iets bij.”

“Als je verkoopt, zal je dus nog altijd een goede waarde ontvangen. Mits het in de staat blijft zoals we die nu kennen.”

Ik wilde graag nog iets kopen omdat een spaarrekening niets opbrengt, maar wilde er geen werk aan hebben. Dat hebben we in het verleden genoeg gedaan.
Terug naar overzicht

Geïnteresseerd?
Laten we afspreken.

Liever eerst eens telefoneren om elkaar beter te leren kennen?

Graag! +32 (0)9 394 39 90