Terug naar overzicht

Wat is de 400-meter-regel voor assistentiewoningen?

Bij het zoeken naar de juiste locatie voor het bouwen van assistentiewoningen, of zoals wij ze liever noemen, pensioenflats, houden we rekening met de directe omgeving. Het is belangrijk dat je in de buurt van de residentie een aantal voorzieningen binnen handbereik hebt. Daarom hanteren we de 400 meter regel voor assistentiewoningen. Binnen die afstand moet het mogelijk zijn om een koffie te gaan drinken, naar de apotheker te wandelen, een bezoek te brengen aan de supermarkt voor boodschappen, …

Al die voorzieningen op wandelafstand nodigen uit om te bewegen en draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid van de bewoners van pensioenflats. Want tijdens de wandeling naar de supermarkt komt je natuurlijk ook de buren tegen. Ook de investeerders plukken hier de financiële vruchten van. Uit onderzoek blijkt namelijk dat pensioenflats die in de woonkern liggen doorgaans een hogere bezettingsgraad hebben dan pensioenflats op een afgelegen locatie.

Een slimme locatie is dus belangrijk. Ontdek ook de andere ingrediënten voor de succesformule voor assistentiewoningen via onderstaande knop.

Pensioenflats-Harelbeke-Brochure

Download de brochure over investeren in pensioenflats