Welk pensioentype ben jij?
Ontdek het hier!

Weet je hoeveel pensioen je zal krijgen? Hier is het antwoord: het gemiddelde pensioen van de werknemer in ons land is 1.100 euro. Gemiddeld, dus de kans is reëel dat je pensioen zelfs lager zal liggen. Als je je levensstandaard wil behouden na je pensionering, dan moet je nu al actie ondernemen om goed te blijven leven als je carrière erop zit. Ontdek in dit eBook hoe je dit doet.

Shape

Meer pensioen

Benieuwd hoe anderen dat doen?

Als mensen praten over hun pensioen, klinkt het soms alsof ze zelf weinig of geen invloed hebben op het bedrag dat ze in die fase van hun leven te besteden zullen hebben. Want “de overheid pakt toch alles af!” of “op een spaarrekening verlies je toch alleen maar geld!”. Gelukkig leiden er meer wegen naar Rome en is de realiteit minder zwart-wit. Je kan wel degelijk een aantal zaken ondernemen om meer pensioen op te bouwen zodat je later je huidige levensstijl kan behouden. 

Volgens De Tijd zijn 6 op de 10 jongeren ongerust over hun pensioen. Een deel van hun zorgen bestaat uit vrees dat hun wettelijk pensioen niet zal volstaan om hun levenstandaard te onderhouden. De oorzaak is vaak een gebrek aan kennis.

Daarom vonden wij het tijd om eens diep in die materie te duiken en alles voor jou op een rijtje te zetten. Zodat jij precies weet wat je moet doen voor meer pensioen.

Aanvullend inkomen

Vastgoed is dé manier om zeker te zijn van een vast maandelijks inkomen terwijl je investering zelf in waarde toeneemt. Haalbaar voor iedereen, zonder risico.

Schenking

Een schenking is een goede manier om je kinderen tijdens een vroeger stadium al een handje te helpen. Dat kan ook met vastgoed, zonder jezelf op straat te zetten. We leggen je uit hoe dat precies zit.

Erfbelasting

In principe hoef jij niet wakker te liggen van je erfenis en de bijhorende belastingen. Bespaar je je nabestaanden toch graag wat kosten, dan is dit ebook een uitstekend begin.