Terug naar overzicht

Vlamingen kopen massaal vakantiehuis in Ardennen

14.04.2021
Blog-Unibricks-vastgoed-vlamingen-kopen-massaal-vakantiehuis-in-de-ardennen

Recent kon je in verschillende kranten een variant vinden op de krantenkop ‘Vlamingen kopen massaal vakantiehuis in Ardennen’ uit De Standaard. Kort maar krachtig, zo hebben we het graag. Daarom kan je hier de samenvatting lezen.

Blog-Unibricks-vastgoed-vlamingen-kopen-massaal-vakantiehuis-in-de-ardennen

Toeloop op vakantiehuizen

Door alle reisbeperkingen die ons werden opgelegd hebben Vlamingen massaal de charme van hun eigen land herontdekt. Dat veroorzaakte een ware toeloop op vakantiehuizen in de Ardennen. De vastgoedactiviteit steeg daar in 2020 dan ook met 5,3% terwijl er op nationaal niveau juist een daling was van 2,7%.

Vanwaar die Vlaamse interesse?

Frédéric Dumoulin, notaris nabij Durbuy, heeft meer dan één verklaring voor de vastgoedgekte. “Ten eerste is het (door de lage rente, red.) niet meer interessant op je spaargeld op een bankrekening te laten staan. Daardoor gaan mensen in vastgoed investeren.”

Maar ook de coronacrisis heeft een impact gehad: “Mensen willen meer groen, zoals in de Ardennen. Hier kopen ze een huis met een tuin, in plaats van een appartement. Misschien denken ze dat ze in de toekomst nog vaker in eigen land op vakantie moeten gaan; Dan zijn de Ardennen een goede bestemming.

Tenslotte blijkt er ook sprake te zijn van een heus Marc Coucke-effect met dank al zijn investeringen in en rond het kleine stadje. “Er zijn nieuwe restaurants, een nieuw avonturenpark dichtbij. Dat is altijd aantrekkelijk voor toeristen.”

Lees hier het volledige artikel.

Wil je zelf ook investeren in een buitenverblijf in de Ardennen?

Bekijk onze projecten

Village Les Bois d’Ourthe

Deze gezellige chalets liggen in Park Village Les Bois d’Ourthe, te midden van het bos in Somme-Leuze, vlakbij Durbuy. Blijf na het ontwaken nog even liggen en geniet van het vrolijke getjilp van de vele vogels die hier hun thuis hebben gemaakt.

 

 

 

Lees JE IN
Terug naar overzicht