Wachtlijst

Passief inkomen genereren met ondergrondse betaalparkings

Vanaf 105.000 (pakket van 3 parkeerplaatsen)
België


Een slimme zet voor uw toekomst

We kennen ze allemaal, de ondergrondse parkeergarages waar je je wagen met een veilig gevoel kunt achterlaten. Wie nu en dan gebruikmaakt van zo’n ondergrondse parkeergarage, weet dan ook dat hij voor die veiligheid een prijs betaalt. De voorbije jaren zijn de uur- en dagprijzen van ondergrondse parkeergarages de pan uit geswingd. De vraag naar ondergrondse parkeerplaatsen is dan ook groter dan het aanbod. Het is een lucratieve business en dat is de grote investeringsmaatschappijen natuurlijk ook niet ontgaan. De gewone investeerder krijgt hierdoor maar zelden de kans om te investeren in dit type vastgoed. Net zoals dat met klassieke woningen het geval is, zijn parkeerplaatsen in opkomende steden een uitstekende investering. De uur- en dagprijs van de parking zijn gemiddeld tot hoog én je kunt nog mee surfen op de groei die er de komende jaren aan zit te komen waar je ten volle van kan profiteren wanneer je beslist je parkeerplaatsen te herverkopen. In tussentijd profiteer je mee van de opbrengsten die de parking maandelijks genereert. Hieronder gaan we verder in op de kenmerken van investeren in ondergrondse parkeergarages en alles wat je erover moet weten.

“Ondergrondse parkeergarages zijn niet sexy, tot je de opbrengst ervan ziet. Stevige uurtarieven zorgen voor een mooi opbrengstpotentieel.”

De 6 voornaamste redenen waarom geïnvesteerd wordt in ondergrondse betaalparkings

 • Aantrekkelijk opbrengstpotentieel:
  Stond u ooit aan de betaalautomaat waarbij u dacht “Oh, dit is goedkoop!” ?
 • Toegankelijk:
  Met een eigen inbreng van 30.000 euro kan je al investeren. Een pakket van 3 parkeerplaatsen begint doorgaans rond de 105.000 euro (excl. btw). Dit maakt het één van de meest toegankelijke vastgoedinvesteringen, ideaal voor het opbouwen van een vastgoedportefeuille.
 • Zorgeloos:
  Klanten rekenen af aan de parkeerautomaat, buitenrijden zonder betalen is quasi onmogelijk. Daardoor heeft u weinig risico en zorgen over wanbetaling van uw huurder. Dit is een punt waar ondergrondse parkeergarages zich onderscheiden t.o.v. klassiek vastgoed.

“Locatie, locatie, locatie.
Centrumsteden, toeristische attracties en locaties met veel bedrijven dicht op elkaar.”

 • Uitzonderlijk:
  Bijna alle betaalparkings in België zijn in handen van grote investeringsmaatschappijen. Wij ontwikkelen parkeergarages helemaal in-house om vervolgens op de particuliere markt aan te bieden.
 • Uw opbrengst:
  Traditionele garageboxen worden doorgaans met een vaste prijs per maand verhuurd. De opbrengsten van een betaalparking kunnen significant hoger liggen. Met tarieven vanaf €2 per uur hebben de meeste betaalparkings een aanzienlijk hogere omzet.
 • Nalatenschap:
  Ondergrondse parkeergarages zijn een uitstekende manier om aan successieplanning te doen. Mensen met bijvoorbeeld 2 kinderen kunnen erover nadenken om 4 parkeerplaatsen te kopen, later erft elk kind er 2. Zo voorkom je eventuele discussies.

Conclusie

Investeren in betaalparkings in België biedt een kans met aantrekkelijk opbrengstpotentieel, ook voor wie aan de slag wil met een beperkt budget. Door zorgvuldige planning, locatiekeuze en beheer kunnen investeerders profiteren van de groeiende vraag naar parkeerruimte. We geloven dat betaalparkings thuishoren in ieders investeringsportfolio.

Wij brengen steeds onze eigen klanten eerst op de hoogte van nieuwe projecten.

Wil jij ook graag als eerste op de hoogte zijn? Vul dan hier je gegevens in:

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden:

Wij zijn steeds telefonisch en per mail bereikbaar:

09 394 39 90
info@unibricks.be

Wist je dat Unibricks regelmatig GRATIS infosessies rond investeren in vastgoed organiseert?

Volgende event:

Geïnteresseerd?
Laten we afspreken.

Liever eerst eens telefoneren om elkaar beter te leren kennen?

Graag! +32 (0)9 394 39 90