Sluit menu

 

“De belegging die het beste bij mij past.” Steven koos niet zomaar voor een investering in vastgoed. “Aandelen zijn volatieler, ik heb liever iets tastbaar.” Iets waar hij plezier aan heeft, waar hij zelf van kan genieten. Zo belandde-ie bij vastgoed. “Al had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord van hotelvastgoed (lacht).”

HOTELVASTGOED

Waarom heeft u er dan toch voor gekozen?

Tekstvak: “Dat er van het rendement niks zal afgaan, vind ik een hele geruststelling.”

“Vooral het zorgeloze vond ik een heel groot pluspunt. Ik ben mountainbiker en ik was op zoek naar een investering in de Ardennen. Om daar zelf van te genieten en om te verhuren. Maar voor het rendement dat je daarbij krijgt, heb je véél te veel zorgen. Bij hotelvastgoed heb je die helemaal niet: van het management tot het dagelijkse beheer: alles wordt uitbesteed. Oké, het is niet meteen duidelijk hoeveel rendement je zal krijgen, maar dat er niks meer zal afgaan, vind ik een geruststelling. Het is een rendement na kosten. Dat heeft me zeker over de streep getrokken.”

 

Er zijn natuurlijk heel wat spelers op de markt van hotelvastgoed. Hoe bent u bij Bricks and Leisure terechtgekomen? 

Tekstvak: “Het zorgeloze rendement, de regio en het eigen gebruik: alles komt samen in Han sur Lesse”

“Dat is vrij stom gelopen, eigenlijk. Ik kwam jullie op het spoor via een reclameadvertentie op een website en heb jullie via een contactformulier op de website gecontacteerd – vrij impulsief allemaal. Toen één van jullie verkopers over Han sur Lesse vertelde, begon ik stilaan te voelen dat het iets voor mij was. Alles kwam plots samen.”

 

 

PROJECT HAN SUR LESSE

U bent dus met Bricks and Leisure in contact gekomen dankzij het concept van hotelvastgoed en niet omdat we een project in Han sur Lesse uitbouwen?

“Het was een dubbelzijdige trigger: het concept én de regio. Dat ik in Han sur Lesse zelf gebruik kan maken van mijn investering, vond ik een groot voordeel. Ik geloof in het project en kan er zelf een paar keer heen gaan. Ook het feit dat de Grotten van Han UNESCO-erfgoed zouden worden en dat het hotel pal in het centrum ligt, vond ik belangrijk.”

Toen u in het hotel investeerde, zou het onder de merknaam ‘Ibis Styles’ geëxploiteerd worden. Inmiddels werd beslist om er een ‘Mercure-hotel’ van te maken. Wat vindt u van die verandering?

Tekstvak: “De verandering naar een Mercure-label is een upgrade zonder meerprijs. Niks dan voordelen.”

“Dat vind ik een héél groot voordeel. Nu er gekozen werd voor een viersterrenhotel, op zo’n toplocatie, geloof ik nog meer in het project. Het zou de bedoeling zijn om sterker in te zetten op de zakelijke markt, wat ik een goede zet vind. Bovendien hebben we als investeerder een upgrade gekregen, zonder meerprijs. Op dit moment zie ik niet anders dan voordelen. Of ik zou geïnvesteerd hebben in een hotel zonder internationaal bekend merk? Ik denk het niet. Dat een bekend bedrijf met een goede samenwerking de uitbating zou doen, speelde een zeker rol. Het was één van de tientallen punten de me overtuigd hebben”.

SAMENWERKING BRICKS AND LEISURE

“Ik heb me wel eens afgevraagd waar ik mee bezig was - het was allemaal nieuw voor mij, maar ik werd daar vanuit Bricks and Leisure goed in begeleid. Toen de aanvraag van mijn lening enkele weken aansleepte, heeft Bricks and Leisure me tijd gegeven. Ik heb nooit druk gevoeld. Dat vind ik zeker een asset, één van de redenen waarom ik voor Bricks and Leisure koos.”

Hoe ervaart u de algemene samenwerking met Bricks and Leisure? 

Vrij goed, eigenlijk. Ik word toch redelijk op de hoogte gehouden en surf geregeld op de website. De informatie over de andere hotels en de blogberichten die ik daar kan lezen, vind ik heel handig. Ook de infomomenten over de BTW-recuperatie vind ik een goed initiatief. Voor hetzelfde geld hadden jullie daar niet over gecommuniceerd. Zulke zaken maken een investering heel makkelijk draagbaar. Voorts heb ik eigenlijk nog geen problemen gehad. Oké, er zit wat vertraging op het project, maar dat is normaal bij nieuwbouw. Bovendien wordt dat altijd goed gecommuniceerd.”

ERFPACHT

Tekstvak: Erfpacht drukt de kostprijs en biedt een fiscaal voordeel. Ik sta er positief tegenover.”

Een van de zaken waar Bricks and Leisure op inzet, is erfpacht. Wat is uw mening over erfpacht?

“Ik begin de voordelen ervan in te zien. Hoe meer informatie ik erover terugvind, hoe positiever ik er tegenover sta. Het drukt de kostprijs en jaarlijks ontvang ik een fiscaal voordeel. Ik sta er vrij positief tegenover.”

Zou u dan een investering bij Bricks and Leisure aanraden?

Op langere termijn zal dat waarschijnlijk wel komen, want ik ben héél tevreden over mijn investering. Ik geloof in een mooie toekomst voor hotelvastgoed en vind het een zeer goede investering, maar ik denk dat het nog moet groeien. Wel verwees ik al enkele vrienden door naar de website en zij waren ook bijzonder lovend. Bricks & Leisure zou ik alleszins aanraden. 

Ook investeren in Han Sur Lesse? Bekijk ons project vlabkij de Grotten van Han of contacteer ons voor meer info.

Benieuw naar meer verhalen van onze klanten? Lees ze hier.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.