Sluit menu

Geïnvesteerd in vastgoed met een lening, even die lening afbetaald en nu in de fase waarin er enkel pure opbrengsten binnenkomen? Wat nu met deze opbrengsten uit vastgoed te doen? Je kan er met de kinderen op uit, een feestje bouwen, een sensationeel avontuur aangaan en dergelijke meer. We zetten er enkele op een rijtje:

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

1. Ga nog eens op reis met de kinderen op een verre locatie

Doe eens zot en boek een all-in reis naar een verre locatie voor jou en je gezin. Eens je lening op je vastgoedinvestering afbetaald is, heb je terug een oplopend spaarboekje voor jou en je gezin, en wie wil nu niet een keertje mee om de kersenbloesem in Japan of de gorilla's in Oeganda te spotten, een safaritocht in Namibië te doen of de charmes van Bali te ontdekken?

2. 'Een feestje bouwen en je geld opdoen'

'Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?' Een feestje bouwen en je geld op doen natuurlijk! Geef eens een groot feest om je verjaardag, je jubileum of de geboorte van je (klein)kind te vieren! Het leven is te kort om bepaalde gebeurtenissen onbefeest te laten voorbijgaan, denk je ook niet?

3. Plan een activiteit in die je ooit in je leven wil doen

Iedereen heeft wel een TO-DO-list die hij of zij wil uitvoeren. Nadat je lening afbetaald is van een vastgoedinvestering, heb je maandelijks enkele centen opzij staan, die je vanaf dan kan inzetten voor deze activiteiten. Denk maar aan een bungee jumping, skydiving, shark diving, ...

4. Laat je eens gaan!

Doordat je nu maand na maand een extra inkomen genereert dankzij je vastgoedinvestering, heb je onmiddellijk de mogelijkheid om dingen die je vroeger links liet liggen, nu gewoonweg te DOEN! Je kan vaker uit eten, leuke it-items aankopen, en dit zonder vrees van niet rond te geraken! Je maandelijkse welvaartsniveau verhoogt daardoor enorm.

5. Doe verder waarmee je bezig was

Uiteraard is het niet zo dat je nu alles "moet" opdoen. Je kan ook steeds een deeltje van dit inkomen appart houden om verder te doen zoals je bezig was. Ga terug een lening aan voor bijvoorbeeld een nieuwe investering op een centrumlocatie en betaal ze af met een deel nieuwe huurinkomsten en een deel huurinkomsten van je vorige investering. Op die manier hou je de bal rollende en stopt het investeren of "geld genereren" niet van zodra die ene lening afbetaald is van je eerste vastgoedinvestering.

6. Denk aan later

Lenen is nog steeds de manier vandaag de dag om goedkoop te investeren in vastgoed. De rentes staan historisch laag, waardoor opnieuw lenen een interessante manier is om je imperium verder uit te breiden. Dit verhaal wordt nog fiscaal interessanter als je investeert op de naam van de kinderen, door middel van naakte eigendom en vruchtgebruik. Op die manier heeft de fiscale optimalisatie die je vandaag uitvoert, een direct positief gevolg op de schenking die je naar de kinderen toe kan doen. Lees hier meer over dit hefboomeffect.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.