Sluit menu

TRUNK Hotel  - Tokyo – Japan

Het vijftien-kamer grote TRUNK Hotel opende in mei 2017 knal in het centrum van Shibuya, op een steenworp afstand van talloze trendy cafés en winkels. Het hotel streeft ernaar zo groen mogelijk te zijn. Er werd gebruik gemaakt van gerecycleerde materialen voor de productie van het bed en de inrichting van het interieur: de hangers in de kast zijn gefabriceerd uit ijzeren restanten van een fabriek en de badproducten zijn gemaakt van biologische Japanse ingrediënten. Al de kamers in het hotel zijn heerlijk minimalistisch maar hebben toch veel warmte en lichtinval. De lounge, ondersteund door een bar, zachte leren stoelen en een lange, houten gemeenschappelijke tafel. Dé plek voor digitale nomaden om te posten !

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent vastgoed?

The Dominican- Brussel – België  

Dominican

The Dominican, verscholen achter het beroemde theater en het operahuis Le Monnaie in Brussel. Het biedt een sterk gevoel van geschiedenis vermengd met vooruitstrevend, eclectisch design in de hoofdstad van de Europese Unie. Het gerenommeerde Nederlandse duo, FG stijl en architect Bart Lens, ontwierpen de indrukwekkende bogen van het hotel, die de geest van de Dominicaanse abdij benadrukken die op deze plek in de 15e eeuw stond. Het is een prachtige onderbreking van de nieuwe regeringswijk van het continent en een ruimte waarin oud en nieuw Europa moeiteloos samenvloeien.

 

The Silo - Kaapstad – Zuid Afrika

The Silo is bovenop het Zeitz Museum of Contemporary African Art,een museum voor beeldende kunst in Kaapstad. Het gebouw waar het hotel zich bevindt was voorheen een graansilo. De oorspronkelijk industriële structuur werd getransformeerd naar een ongelofelijk moderne opzet door Heatherwick Studio van uit Londen. Van buitenaf lijkt het hotel groot door de 82 ramen maar toch telt het hotel slechts 28 kamers. Elke kamer heeft een adembenemend uitzicht op Kaapstad. Alsook heeft elke kamer een uniek kleurenschema en kunstwerken die gekozen zijn door de eigenaar, Liz Biden. Heldere, levendige stukken van hedendaagse Afrikaanse kunstenaars vullen de kamers en openbare ruimtes en introduceren gasten aan artiesten zoals Frances Goodman, wiens Hooded Lady I, gebeeldhouwd met acrylnagels, in de lobby hangt.

 

La Mamounia - Marrakesh – Marokko

Een paleis uit de jaren 1920 werd omgetoverd tot een luxueus hotel. Je zou voor minder een traditioneel gewaad willen dragen wanneer je in La Mamounia aankomt. Of ruil het gewaad in voor zwemkledij en bezoek de prachtige hammam en het zwembad. Het hotel is verschanst in een 17-hectare grote tuin geparfumeerd door 5.000 rozenstruiken! Het hotel telt 135 kamers en 71 suites. Alles is gebouwd in Arabisch-Andalousische stijl met prachtige beeldhouwwerken, marmeren vloeren en prachtig Marokkaans tegelwerk. La Mamounia creëert het gevoel van een koninkrijk! 

 

QT Museum - Wellington, Nieuw-Zeeland

De uitnodiging van het QT Museum luidt als volgt : ‘laat je opnemen door een explosie van kleur en textuur’. Dus het verbaast niet dat al de kamers en openbare ruimtes zeer kunstrijk ingericht zijn. Bertoia stoelen bekleed met zwarte schapenvachten (in NZ zijn er 6 schapen voor elke persoon), terwijl het behang bekleed is met felle patronen. De lobby wemelt van schilderijen en sculpturen. Restaurant Hippopotamus lijkt te zijn ingericht voor Marie Antoinette, bezaaid met vleugel stoelen in de kleuren rood en roze.

 

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.