Sluit menu

5 Redenen waarom investeren in business flats

Als u nu denkt: “een business-wat?”, laat u dan niet afschrikken: het klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Businessflats zijn, zoals de naam al prijsgeeft, appartementen die specifiek bestemd zijn voor internationale zakenlui. Denk bijvoorbeeld aan de talloze expats die meerdere maanden of zelfs jaren in België wonen en werken. Te lang om op hotel te logeren, te kort om een eigen woning aan te schaffen. Oplossing: een kwaliteitsvolle businessflat. Een prima oplossing voor hen, een geweldige investering voor u.

 

1. Internationale arbeidsmarkt

Vorig jaar liepen er zo maar eventjes 220.000 expats in ons landje. In 2018 zal dat aantal vermoedelijk nog hoger oplopen. Steeds meer multinationals en internationale organisaties zoeken een voordelige en comfortabele verblijfplaats voor hun buitenlandse werknemers in België. Brussel, Antwerpen en Luik worden overladen door businesslui en EU-ambtenaren die naarstig op zoek zijn naar een stek om zich te vestigen. 

2. Enorm groeipotentieel

In vergelijking met de klassieke vastgoedmarkt staat de business flat-markt nog in z’n kinderschoentjes. Het geniet minder bekendheid bij het grote publiek en is allerminst verzadigd, waardoor het over zeer brede groeimarge beschikt. Er zit nog rek op. Onder impuls van de internationale arbeidsmarkt en stijgende vraag zal deze markt de komende jaren hoogstwaarschijnlijk verder uitbreiden.

3. Hoge huurprijzen

Wanneer u investeert in business flats geniet u over het algemeen van een vermogend, hoger opgeleid huurderpubliek dat bereid is om een flink wat neer te tellen voor het geleverde comfort. Bovendien kan u het beheer in handen geven van een gespecialiseerde vastgoedfirma, die een betere dienstverlening met onder andere klusjesdiensten garandeert. Vele multinationals tasten voor deze extra service zonder problemen dieper in hun zak.

4. Toplocaties

Aangezien de horden zakenlui die in ons land neerstrijken geen zin hebben om net als u in de file te staan of uren op een perron rond te lummelen, palmt het gros van de businessflats een toplocatie in. Pal in het centrum of in het economische brandpunt van een bepaalde regio. Kijk maar naar Brussel waar business flats ferm gegeerd zijn. Ons land kent echter meer sterke economische centra dan enkel onze hoofdstad. Ook in Antwerpen en Luik (meerbepaald door de rol van de havens en hun dichte locatie bij Nederland en Duitsland) zijn aantrekkelijke locaties die aangedreven worden door booming business. Dit heeft echter ook zijn impact op de huur- en aankoopprijs omdat de vraag zo hoog is.

Ontdek nu de beste Belgische steden voor een vastgoedinvestering

5. Zekerheid zonder zorgen

De internationale arbeidsmarkt, kapitaalkrachtige huurders en een perfecte ligging: in tegenstelling tot aandelen verzekeren businessflats u wél van inkomsten. Die u overigens zonder kopzorgen binnenrijft. Dankzij professionele vastgoedbedrijven of exploitatiepartners die op zoek gaan naar huurders, afrekenen met wanbetalers en de administratieve rompslomp in handen nemen, kan u op beide oren slapen. Leuke opbrengsten, zonder veel inspanningen.

Meeprofiteren? Bekijk dan zeker ons businessflat-project in het centrum van Luik of contacteer ons vrijblijvend voor extra info.

 

Ontdek ons succesproject: Business flats by Radisson

“We kunnen terugvallen op meer dan 40 jaar ervaring en hebben inmiddels zo’n 12.000 suites en appartementen ontwikkeld”, vertelt CEO Thomas Lecluse. “Daarbij blijft ook de verhuurdienst in onze handen, zo kunnen we nauwgezet toezien op de kwaliteit ervan. Want daar ligt de sleutel: een kwalitatieve verhuurdienst garandeert het rendement van onze investeerders.”

Nieuwe markt

De vastgoedmarkt wordt al jaren getekend door een groeiende verstedelijking. Dat leidt tot alternatieve eisen bij potentiële kopers of huurders, volgens Lecluse. “Mensen zijn bereid om kleiner te wonen, maar willen daar hoge kwaliteit en faciliteiten voor in de plaats.”

In die lijn breidt Bricks and Leisure haar activiteiten uit: het geeft particulieren nu ook de kans om te investeren in business flats. Een nichemarkt die focust op internationale, hoogopgeleide zakenlui die voor langere periode in ons land komen wonen en werken. “Onder impuls van de verstedelijking en internationaliserende arbeidsmarkt blijft het aantal expats, of buitenlandse werknemers, toenemen”, aldus Lecluse. “Die willen dicht bij hun werk wonen, met zoveel mogelijk faciliteiten voor handen. Daarop kunnen wij inspelen met onze businessflats.” 

Bricks and Leisure voorziet dan ook heel wat services in het gebouw zelf. “Zo kunnen de internationale huurders focussen op hun werk en nadien tijd vrijmaken om erop uit trekken in een boeiende stad.”

De Vurige Stede

Ook Luik profiteert van de globaliserende businesswereld. Zo zal het Chinese Alibaba er een nieuw distributiecentrum bouwen ter waarde van 75 miljoen euro. Hoewel de e-commercegigant zich niet wil vastpinnen op cijfers, zou die logistieke hub naar verluidt zo’n 3.000 jobs creëren. En daar eindigt het goede nieuws niet: de vernieuwde focus op kennisindustrie zal in de nabije toekomst nog meer internationale ondernemingen naar de Waalse centrumstad lokken. 

Lees meer over Luik: Investeren in Luik, een bruisende stad in volle ontwikkeling

of waarom Wallonië iets sneller kan groeien dan Vlaanderen

Maar in tegenstelling tot Brussel heeft Luik géén gestructureerd aanbod van kwalitatieve residentiële businessflats op maat van dit doelpubliek. Bricks and Leisure zag bijgevolg de noodzaak om haar pijlen op de Vurige Stede te richten. “Pal in de Maas-Rijn-regio fungeert de stad als oostelijke toegangspoort naar Brussel”, verklaart Lecluse. “Ook Nederland, Frankrijk én het economische hart van Duitsland zijn vlot bereikbaar.” Met andere woorden de ideale locatie om te investeren in businessflats.

Het Businessflats by Radisson-project telt 100 luxueuze lofts met veel aandacht voor co-faciliteiten. Zo voorziet Bricks and Leisure een co-workingruimte en een stijlvolle, gezellige bar, waar huurders terecht kunnen om een koffietje te slurpen, op het internet te surfen of na het werk nog een pintje te drinken. Die calorieën kunnen ze er meteen afzweten in de inhouse fitness, waarna ze dankzij de linnenservice en schoonmaakdienst thuiskomen in een frisse studio.

De bouwwerken zijn volop aan de gang, de commercialisatie volgt later. Lecluse heeft vertrouwen in een vlot verloop. “We merken nu al énorm veel interesse om te investeren in businessflats. Logisch, want het is een prima investering op een schitterende locatie. Wie bij ons wil investeren in businessflats, kan rekenen op een zeer hoge bezettingsgraad, een gepeperde huurprijs en fantastisch rendement."

Ook zin in deze buitenkans? Bekijk onze Businessflats by Radisson of contacteer ons voor meer info.

Extra info:

Investeren in hotelkamer
Investeren in hotelkamers: verleden, heden en toekomst

7 tips om succesvol te investern in vastgoed

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.