Sluit menu

Investeren met een beperkt budget

Investeren en een beperkt budget? Twee termen die niet hand in hand gaan. Of toch? Ja, het kan je verbazen maar ook met een bescheiden startkapitaal kan je al een heel eind op weg in investeerdersland. Zo heb je voor studentenkamers helemaal geen torenhoog budget nodig. De aankoopdrempel ligt zelfs een pak lager dan wanneer je een woning of appartement als belegging koopt.

 

En met laag bedoelen we ook echt laag. Investeren in studentenkamers in een modern project kan je al vanaf €115.000. Voor een huis met verschillende studentenkamers zal je natuurlijk wat meer moeten ophoesten. Hoe kan je dat financieren? Je kan bijvoorbeeld je slapend spaarboekje aanspreken, een bulletkrediet (aflossingsvrije hypotheek) afsluiten of een woonkrediet voor je vastgoedinvestering aangaan.

En een hoog rendement

Investeren met een beperkt budget én een hoog rendement? Er is geen reden meer om te geloven dat ook dit niet kan. De kans op een hoog rendement is namelijk groot bij een investering in studentenvastgoed. Alles hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Hoe meer je rekening houdt met bijvoorbeeld de ligging (dicht bij scholen en openbaar vervoer), de kwaliteit en het onderhoud, hoe groter de kans op een hoog rendement.

De investering waard?

Dat veel mensen - en dus ook mensen met een beperkt budget - investeren in studentenvastgoed is zeker geen verrassing als je alle voordelen kent. Want de kans op een hoog rendement is zeker niet het enige voordeel.

 

Heb je bijvoorbeeld studerende kinderen die dromen van een leven op kot? Dan betaal je al geen huur voor hun kot, maar kan je achteraf (of tijdens als je meerdere kamers verhuurt) ook blijven verdienen met de huurinkomsten van andere studenten. Je kan het ook gewoon terug verkopen en dat vaak aan een hogere prijs.

 

Verder is studentenvastgoed een inflatiebestendige investering, omdat de waarde van vastgoed normaal gezien ook stijgt, net zoals de vraag naar kwalitatieve studentenkamers. Veel jongeren kunnen immers niet wachten om het ouderlijke nest in te ruilen voor een leven op kot. Een veilige investering met weinig risico dus.

 

En als je denkt dat er veel werk komt kijken bij het verhuren van jouw studentenkamer(s), dan hoef je niet te vrezen. Als je investeert in een kamer of kamers in studentenvastgoedprojecten, dan wordt onder andere het onderhoud, het zoeken van huurders of het uitvoeren van herstellingen beheerd door een gespecialiseerd bedrijf. Een investering waarbij je op je beide oren kan slapen.

 

Tel je al deze factoren bij elkaar op? Dan lijkt een investering in studentenvastgoed wel zijn geld waard.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.