Sluit menu

Als er één gebied is in Brussel dat heel snel evolueert, dan is het wel de Kanaalzone. Om een antwoord te bieden op de explosieve bevolkingsgroei en om het stedelijke potentieel van dit gebied te ontginnen, is er een masterplan ontwikkeld. Heel wat nieuwe woonprojecten rijzen er uit de grond en dankzij het kanaalplan zal de zone een volledige metamorfose ondergaan. Zo komt er een verbinding met het verstedelijkt centrum, want positieve economische gevolgen heeft en ervoor zorgt dat ook het woonlandschap evolueert.

Aandacht voor groen en zwakke weggebruikers

Er mogen dan wel veel woonprojecten en andere nieuwe gebouwen ontstaan, in de Kanaalzone ligt de focus ook op de leefbaarheid. De Kanaalzone wordt een aantrekkelijke omgeving met groene troeven. Denk maar aan de aanleg van het Thurn en Taxispark en de geplande vernieuwing van het Saincteletteplein. Nu is dat nog een druk plein met veel autoverkeer, maar aan de cultuurtempel Kanal komt er een uitgestrekt plein en zullen de wegen plaats maken voor een nieuwe esplanade voor voetgangers. De Brusselse regering investeert volop in de Kanaalzone en focust daarbij op leef -en ontmoetingsruimtes in de hele zone.

Sociaal vastgoed

In één van de meest dynamische plaatsen van de hoofdstad rijzen er tal van projecten uit de grond, maar veel sociale woningen zijn daar niet bij. Maar met Waterfront 35 kiest Bricks & Leisure voor sociale huisvesting in de Brusselse Kanaalzone. Investeren in sociaal vastgoed betekent gewaarborgde huuropbrengsten in een opkomende buurt met een realistisch zicht op meerwaarde.

De Kanaalzone werd vroeger overheerst door industrie en handel. Het industriële erfgoed biedt veel mogelijkheden, zoals het oude pakhuis dat ontwikkeld is tot Thurn & Taxis: een evenementenlocatie, bedrijvencentrum en woonwijk.

Studentenvastgoed

Ook de universiteiten en hoge scholen hebben hun weg gevonden naar de Kanaalzone. Er heerst in Brussel wel een tekort van 9.500 studentenkoten, maar met een nieuw studentenvastgoedproject speelt UNEST alvast in op dat grote tekort. Het studentencomplex met 119 kamers wordt gebouwd in de Moderne Schoolstraat in Anderlecht. “We hebben deze locatie gekozen omdat zich op minder dan 4 kilometer maar liefst 7 universiteitscampussen bevinden. Het complex heeft de perfecte ligging, zowel voor investeerders als voor studenten”, zegt Sander Vermeulen, CEO van UNEST. Ecologisch bouwen staat er centraal met aandacht op gebied van bouwmaterialen en energie. Investeren in studentenvastgoed in een opkomende buurt in onze hoofdstad, dat is een goede belegging, want door de evolutie van de Kanaalzone zal de waarde van uw vastgoed er alleen maar stijgen.

Waarom nu investeren in de Kanaalzone? 

De Brusselse Kanaalzone ondergaat momenteel een echte metamorfose. Pleinen worden heraangelegd, universiteiten zorgen voor een jonge dynamische bevolking en er is heel veel aandacht voor groen en voor de leefbaarheid van de omgeving. Het is dan ook het moment om er te investeren in vastgoed. 
Benieuwd naar onze projecten in de opkomende buurt in Brussel? Bekijk hier ons studentenvastgoed UNEST en het sociaal vastgoed Waterfront 35.

De Kanaalzone, een opkomende buurt in Brussel

  •  
Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.